O birine bağlı olarak değişebilir aslında bu konuda. Duygusal bir yapım var. Fakat birileri beni kolay kolay üzemez. Daha doğrusu öyle her şeye üzülen bir yapım yok. Sevdiğim bir insandan göreceğim olumsuz tavır ya da davranış sadece beni üzebilir.
Bunun dışında öyle herkesi kolay kolay ciddiye alan bir insan değilim zaten. Üzdürmem kendimi kimseye. Üzülmek yerine daha çabuk sinirlenmeyi tercih ediyorum. Bir nevi savunma mekanizması gibi bir şey oldu bu durum benim adıma.
Hepimiz gardımızı almışız meğer. " Beni kimse üzemez" demenin temelinde gerçekten ne yazdığını bilmek isterdim. Beni üzebilir bir kelime, bazen tek bir cümlemin son noktasındaki duruma oturup ağlayabilirim. Bir bakışın neler anlattığını anladığım zaman kendime mendil uzatırım, onu bir fotoğraf karesine alıp çerçeve yapıp duvara asarım hatta. Kimse neye üzüldüğümü bilmez ancak ben o hatıranın ben de yarattığı depremi yaşarım ara sıra. Ama ; Çok sevdiğim bir cümle vardır bırakmadan edemicem, 'toprağını, seni üzenler için çamur etme'
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Beni üzmek için, öncelikle benim için önem sahibi ve değer sahibi olması gerekiyor bir kişinin. Kolay kolay üzülen biri değilim. Anlık olarak modum düşer, hiç olmadı bir kaç gün düşüncelerimi oyalar biri, ama o kadar ötesi olmaz. Gerçek anlamda üzüldüğüm kişiler, gerçekten uğurlarında üzülmeyi hak eden kişilerdir ki bunu bilirsem ancak o zaman üzülüyorum. Önemsemediğim kişi bana her ne yaparsa yapsın, asla beni üzemez. Ama o kişiye değer veriyorsam , küçük bir mesajı bile beni ağlatır.
Hayır.. Eskiden olsa üzülürdüm.. Baya zamandır o duygularım alınmış gibi.. Zaman zaman duygusallaşabiliyorum, özellikle kafam iyiyken :D Keyifli akşamlar..
Maalesef çok takintili bir insanım biri bana kötü bir şey söylediğinde falan acaba neden böyle bir şey söyledi diye günlerce kendimi yeyip bitiririm. Oldum olası böyleyim ve hiç sevmediğim bir huy kendimde. Acaba doğru olma ihtimali var mı gerçekten öyle miyim vs vs. Çok kırılgan ve alıngan biriyim. Yengeç burcunun dezavantajları. Mesela bu duygunun nasıl berbat bir his olduğunu bildiğim için kimseyi kıramam üzemem...
Buna izin vermiyorum. Beni manipüle etmelerine izin vermiyorum. İnsanlar iznimiz dahilinde hayatımızda olurlar, izin vermezsen hükümsüz olurlar. Bana iyi gelecek insanlarla ve benim de kendilerine iyi geldiğim insanlarla kuşatıyorum hayatımı.
Çok çabuk kırılırım. Üzülürüm lakin bunu asla dışarıya üzüntü şeklinde yansıtmam. Yüzüme halime tavırlarıma yansıyan tek şey sinir olur. Kırar dökerim ve bundan asla pişman olmam.
Özellikle son zamanlarda insanların hallerinden çok etkilenmeye başladım üzülen olsa bana da yansıyor geçen gün bir arkadaşın morali bozuktu onun yerine bütün gece ben uyuyamadım