Evet yaptığım hataların farkına varabilen birisiyim. Bir suçum, bir hatam varsa her zaman kabul etmişimdir. Ki insanız yani hata yapabiliyoruz tabiki. Önemli olan hatamızı görüp o hatadan dönmeye çalışmaktır. Hatasını kabullenip, öz eleştiri yapabilmek büyük erdemdir. Ben de bunun farkında olduğum için buna göre hareket ediyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Ben suçumu kabullenecek potansiyeldeyim de maalesef karşı taraf bundan mutluluk duyarken kendi hatalarının üzerini kapatıyorsa işin rengi değişir.. Suçumu kabul edecek kadar olgun yapıdayım çok şükür ama herkes o potansiyelde değil. Suçumuzu bilelim ama dillendirmeyelim en güzeli. Ya da doğru yerde dillendirelim. Yanlış İnsanlara yanlış konuşmalar yaparsanız sadece onun egosunu okşarsınız.. Keyifli geceler.. 🥂
Ben hatamı da, yanlışımı da, suçumu da iyi bilirim. Birilerinin bana doğruyu göstermesine, söylemesine ihtiyaç duymam. Suçlu olduğumu bildiğim halde o şeyi yapmaya devam ediyor, o yoldan ilerliyorsam bu beni alakadar eder. İnsanların beni o yoldan döndürme çabasına aşırı tilt oluyorum.
Evet, kendi suçumun farkındaysam bunu kabul eder telafisini yapmaya gayret ederim. Genelde de bu şekilde davranıyorum. Önemli olan hata yapmak değil bana göre. Yaptığın hatanın farkında olmak.
Her zaman değil. Kendi suçumu biliyorsam Açıklamamı yaparım izah ederim. Ama bazen öyle şeyler oluyor ki o an sen öyle olduğunu düşünmüyorsun karşındaki farklı anlıyor. Böyle zamanda da inkâr etmem, düşüncem neyse izah ederim...😊
Suçumu kabul edenlerdenim, olmayacak insanlarasa değer ve önem verdim. Tek hata bana ait ve cezasını çektim bitti. Artık kendimi düşünüp mutlu ediyorum.
Bazen farketmeden yaptığım şeyler elbette oluyor fakat kötü niyet taşımam içimde, karşımda ki insan söylediği zaman farkettiğim hatalarımda oluyor, söylemeden farkettiklerim de. Ortasıyım diyeyim en iyisi.
Suçumu bilen biriyimdir. Karşı taraf benden gizlemek istese de, açıkça söylemese de suçlu olduğum veya suçlu olarak görüldüğüm konuyu bile. Kendimi sorgularım sürekli ve karşı tarafla empati kurarım. Sonuna kadar haklı olduğumu düşündüğüm bir konu varsa bile "ama şu konuda hatalıyım" diyen kişiyim.
Bir hata yaptıysam bunu fark ederim illa ki, hatta yaparken bile vicdanım sızlar, sonrasında da rahat etmem. Yani eğer varsa bir suçum ya da hatam birinin bunu bana söylemesine gerek yok.
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
Yaptığım hataları herkes de olduğu gibi bende kendi hatalarımı göremediğim oluyor. Kısa bir analizden sonra farkına varıyorum. Bu durum bazen kısa sürüyor bazense uzun. Ama yinede kendime ders çıkartıp bir daha tekrar etmiyorum.
Bilirim ve insanların yüzüne söylediklerimi kendi yüzüme de söylerim. Bir başkasına dediklerimi kendime söyleyecek cesaretim yoksa ne anladım ben o işten?
Bazen evet bazen hayır küçükken cam kırardım ama söylemezdim suçlu olduğumu bilirdim yine de kırardım spor olmuştu artık çocukken böyleydik tabi şimdi o kadar değil 😂