Öyle çok sabırlı birisi değilim. Belki de sabırsız yanıma destek unsuru olarak bahşettiğim bir umursamazlığım var. Bu umursamazlık dışarıdan sabırlı gösterebiliyor. Sabırlı olabilmek öyle hemen, hemen ulaşılabilecek bir mertebe değildir. Olgunluk, yaşanmışlık, kaybediş ve koca bir zaman yığını gerekir. Sabırlı olabilmek; var olan şartlardan şikayet etmek yerine çözüm bulmak, uyum sağlamaktır. Tepkisiz kalıp yapılan hatalara ses çıkarmamak değil, uygun bir dille karşı tarafı rencide etmeden ifade etmektir. İki yanlıştan birini göz ardı etmektir. Sakin kalıp yeri geldiğinde alttan almaktır. Hak etmeyen insana karşı sabırlı olmak ise cinnet sebebidir. Sabrınızı sınamakla kalmayıp sert bir tepkiyle karşılaşınca sizi "kötü" ilan eder. Uzun vadede sabırlı olmak, suistimal edilmeye açık olmaktır..
"Hak etmeyen insana karşı sabırlı olmak ise cinnet sebebidir. Sabrınızı sınamakla kalmayıp sert bir tepkiyle karşılaşınca sizi "kötü" ilan eder." Kesinlikle...
Çatlamak ne kelime, paramparça olurdu. Çok fazla sabırlı bir insanımdır. Sabırlı da olmak zorundayız zaten çünkü hiçbir şey bir anda elde edilemiyor. Konu ne olursa olsun bir süreç gerekli ve mecburen o sürece ayak uydurmak zorundayız. Sabrın sonu selamettir... Ancak bazı insanlar sabır sınırlarımı çok zorluyor. Onlara karşı kötü bir tepki vermemek için kendimi fazlasıyla zorluyorum ve genelde de bunda başarılı oluyorum. Çünkü sonuçta insanın olduğu yerde dert bitmez maalesef. Ve zaten üç günlük dünya, insanların kalbini kırarak elimize ne geçecek? Ben kimsenin kalbini kırmaktan yana olmadım hiçbir zaman. Bana zarar veren bir insan varsa hayatımdan çıkarırım olur biter. Ama o kişiye karşı asla bir nefret duygum olmaz.
En İyi Cevaplar