Marjinalliğin göstergesi bence bir çok şeyin bir araya gelmesiyle belli olur. Dış görüşünün ve hal hareketin tavrın alışılmışın dışında olması kişiyi bizim gözümüzde marjinal yapar. Saçını alıştığımız renklere değil de çok değişik renkleye boyayan değişik hareketler sergileyen kişiler marjinal kişilerdir bence. Giyim kuşam ile marjinaldik daha çok bağdaşır, herkes istediğini giyer elbet bir şey diyemeyiz ama normalin dışında giydiğinde biraz marjinal olur ama kendi kararı bizim gibilere sadece saygı duymak düşer ister kabul edelim ister etmeyelim kendi fikridir.
Marjinallik dış görünüşten ibaret bir olay değildir. Kişinin karakteristik özellikleri, hayata ve insanlara olan bakış açısı, duruşu, hedefleri, açık fikirliliği, bazen de alışılmışın dışında davranmasıdır bana göre marjinallik... Dış görünüşü farklı olan herkes marjinal olamaz.. Tabi ki bir bütün olmasından yanayım dış görünüş ve yaşam biçiminin.. Hem tavrı hem görünüşü aykırı olan insanlar marjinaldir benim için.. Keyifli geceler.. 🤘
Bence sohbeti en büyük gösterge. Yelpazesinin geniş olması her alandan konuşabilecek biraz bilgi birikimi olması bu devirde bana marjinal demek için yetiyor 😂
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Kendi gerçeklerine göre yaşayan ve toplumun dışladığı şeylere marjinallik diyoruz. Benim için marjinallik yok, herkesin kenni doğruları, kendi yaşam stili ve kendi gerçekleri var.