Baksın dalgasına. Ben kimsenin alternatifi olmam. Alternatifi olduğum ilişkide paşalar gibi olacağıma, Asıl kişi olduğum ilişkide it olayım. Cepte görülecek kişi değilim. Alemi cihan olsa engeli basarım gider. Seçeneği olmak kabulümdür. Şeref ve onur duyarım. Beni seçtiği için minnettar kalırım. Bana hissettiği bu mutluluk silsilesini misliyle ona yansıtırım. Beni seçmiş onure etmiş, başımın tacı/yegane emelim olarak kalır. O beni seçimiyle onurlandırıyorsa bende onu tercih etmemle iade-i itibarını veririm. Birinin 2. Planında olduğunu bilipte kalmak büyük mallıktır.(Ortada bir aşk varsa sözüm yok çünkü o zaman insanın başka çareside yok) Birinin seni seçtiğini bilip de o insana koşmamak da saflıktır. Ona karşı bir hissin yoksa bile en azından denemek gerekir. Bu devirde sadakat ve güven en değerli şeydir. “Seni seçtim” demek çok ağır bir sözdür. Dünya karşımda sen kollarımda gibi. Bir insan seni seçecek kadar cesur ve kendinden eminse sen de en azından onunla bir ilişkiyi deneyecek kadar karakterli ol…
Açıkçası bu konuda kendimi Üstün görecek ya da EGO sahibi olacak bir insan değilim sonuçta hepimizin belli kriterleri var bu hayatta, nasıl Ben hayatımı alacağım insanlarla belli kriterler belli duygular belli olgular kabul ederek hayatıma almayı seçiyorsam aynı şekilde benim hayatıma girecek insanlarla beni seçerken kendi fikirleri ve karakterleri doğrultusunda beni hayatına almak isterler. Bundan dolayı biri tarafından bir kritere konu olarak seçilen bir kişi olmak ya da seçilmeyen bir kişi olmak beni mutlu eder ya da mutsuz eder diye net bir şey söylemek mümkün değil ama elbette seçilen insan olmak her zaman mutlu eder, ama bir insan tarafından seçilme dim diye de dünya başıma yıkılacak değil.
Bunu karşı tarafa hissettirdiğim için kendime kızarım öncelikle. Beni seçenek olarak görebilmesi için tavırlarımın ve eylemlerimin buna uygun olması gerekir, o zaman da tek suçlu benim demektir.
Franz Kafka, Milena'ya yazdığı mektupta şöyle diyor : "Benimle onun arasında kaldıysan, onu seç. Çünkü beni gerçekten sevseydin, seçenek olarak görmezdin."
Kimsenin seçeneği olmayın gençler, hedefiniz vazgeçilmezi olmak olmalı