Birşeyi çokta istesem belli sınırlar çerçevesinde istemek gerektiğini düşünüyorum. Herşeyi ve herkesi görmezden gelip üzerine basıp geçmek bencilliktir. Evet insan en çok kendini sevmeli ve istekleri için göze almalı çoğu şeyi. Ama herkesi ezemezsin. Her insana zarar verecek bir istekse ben onu yutmayı bilirim ve geri çekilirim. her şey mübah olması durumu kimsenin madden ve manen zarar görmediği bir ortamdan mümkün benim için. Kendim hariç değerlim dediklerimi de asla unutmam. Hırsım bu denli büyük değildir.
#SelamGençlik Bu tarz yaklaşımı kendisine en doğal hak olarak gören pek çok insan tanıdım hayatımın en saf yıllarında. Herşeyi kendisine mübah görenler çok dehşetli bir vebalin altına giriyorlar. Hedeflerine ulaşsalar bile şimdi olmasa bile ileride gerek kendilerine gerek çocuklarına yansıyacak ah'lara maruz kalıyorlar. Birilerinin ahını almak büyük bir tehlikedir, genelde ah edenler canları çok yandığı ve kalpleri telafi edilmez biçimde kırıldığı için, kendilerine haksızlık yapan kişilere "o da çocuğundan bulsun" derler. İlerleyen yıllarda işte, anlaşılmaz şekilde olumsuzluklar gelir o masum çocukların başına. En iyisi dur noktasında durmak..#TubaSueda
Katiyen. Dur durağı olmalı insanın. Her yolu mübah olarak görmek, her yolu doğru olarak kabul etmektir. Ben yanlış olduğunu bildiğim bir yolu doğru kabul ederek yürüyemem. Ucunda ne olursa olsun fark etmez. Kazanmak istediklerim, kaybetme riskim olan şeylerden daha kıymetli değil.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Yok ya ne kadar istesem de diyemiyorum. Gözüm kapalı atılamıyorum. Konu ne olursa olsun o "mübah" dediğim şey yani doğru olmadığını anladığım an geri duruyorum. İşte binde bir eşref saatime denk gelirse yapıyorum.
gerçekten çok istediğim ve onu elde etmek için çok çabaladığım bir şeyi sonrasında artık daha fazla yapamayacağımı fark ettiğimde fark etmiştim o kadar cüretkar her şey mübah diyemiyorum ben bir şeyleri kazanmak uğruna ya da istediğimi elde etmek adına.. Sınırlarım var sınırlarımı zorlarım belki ama tamamen her şeyi mübahtır diyemem bana ters
Hayır "Her şeyin bir şeyi var" diyenlerdenim. Onu elde etmek için işin cılkını çıkartmaya gerek yok. Çok istediğim bir şey bile olsa, kendime saygımı yitirmeden ulaşmak isterim ona. Başımı yastığa koyduğumda rahat bir şekilde uyumam benim için daha önemli. Küçük oyunlar olabilir tabi, hedef şaşırtma vesaire ama başkalarını zarara uğratacak, üzecek ve haksızlık olacak hiçbir konu benim için mübah filan değildir.
Herhangi bir şeyi elde etmek için çabalarım. Çünkü çaba, uğraş ve emek olmayınca istediğimiz şeyinde elde edemeyiz. Bir şeyi elde etmek için "her şey mübah " diyerek kendi doğrularımı ve değerlerimi erozyona uğratamam. Bir şey elde edeyim derken kendimden bir şeyler kaybetmek istemem. Bir şey elde edeceksem hakkıyla etmem gerekir.
O an öyle düşünsemde sonrasında kendimle birlikte etrafımda ki insanlara da zarar verdiğimi farkettiğim an çekilirim, ki bu kadar uğraştıran şeylerin sonucu da genellikle çok olumlu olmuyor benim hayatımda. Önceden deli gibi peşinden koşardım fakat şu an için ne koşacak gücüm ne de bir şeylere o kadar kör olacak bir isteğim var...
Yani istediğim şeye bağlı olarak değişiyor. Evet, insan bazen arzularına, tutkularına ve isteklerine gem vuramıyor. Olsun da, sonu ne olursa olsun diye düşünüyor. Bende yaşadım böyle bir süreci. Atın ölümü arpadan olsun mantığı ile hareket ettim.
her şey mübah değildir. Böyle düşünmeyi sevmem. Nihayetinde istediğini alamayabilirsin fakat hala kendine saygı'n olur. İnsanın kendine saygı duyması istediği şeylerden çok daha önemlidir. Birşeyi deli gibi istiyorsam onu alırım ve onu almam için herşeyin mübah olmasına gerek yoktur. Savaşmadan da istediğimi almanın yolları daha mantıklı geliyor. İnsanın istediği şeyleri alması için kendini parçalamasına gerek olmadığını düşünüyorum.😄
Hayır. Ne istediğim, neden istediğim, isteğime giden yollar, kaybedeceklerim-kazanacaklarım, zararları, sonuçları her aşamalı ölçmek gerekiyor. Nasıl mübah diyebiliriz? Akıla ve mantığa uymak zorunda. Her şey mübah demek için gerçek deli olmak gerekiyor.
Her şey mübah diyenlerden değilim. Ancak çok istediğim bir şeyi elde etmek için feda edilebilecek her şeyi feda ederim, elimden gelenin en iyisini yaparım. Genel olarak sonunda da istediğimi elde edemem. Ben hüsrana komşuyum genel olarak. Ama yine de yeni bir hedefim olduğunda elimden gelenin en iyisini yapmaya devam ederim. Sonra yeni bir hüsran ve yeni bir hedef :) benim dnamda pes etmek yok. Hüsran yaşamak da güzel geliyor artık bana, sanırım kafayı yiyorum 😂😂
Öyle insanlara gıcık olanlardanım. Onlar aslında her şeyi mübah gördükleri için yasal olmayan şeyleri kendi çevrelerinde yasallaştırıyor. Bknz. torpil. Kendi hakkı ile bir şeyler yapmaya çalışanlar bunlarla uğraşırken aynı zamanda 'sözde sistemin sözde önlemleri' ile boğuşmak zorunda kalıyor.