Bazen bekleriz, daha iyisi bizi bulur.. Bazen de bekleriz ama sonuç her zaman istediğimiz gibi olmaz.. Mesela uzun zaman bir iş için çaba gösterirsiniz ve sonra o işiniz yaver gitmez.. E haliyle her beklenen olayın neticesi bizim açımızdan iyi olmayabiliyor.. Fakat genel manada sabır ve azim gerekiyor insanın iyiyi elde edebilmesi için.. Bazen olay anında bize kötü gelen şeyler, üzerinden zaman geçtikten sonra iyi ki dememize sebep olabilir.. Hayat bize bunlar gösteriyor acı ya da tatlı şekilde.. Her şey tecrübedir.. Kötü şeyler olmasa, iyinin değerini anlayamazdık.. Keyifli günler..
Merhaba Katılıyorum elbette. cümlenin güzelliği bile binlerce örnek getiriyor aklıma, insan hayatı için sanırım başlı başına bir ders. Ablam pamuk arasına koyduğu fasulye filizlendi diye ağlamıştı küçükken hayal mayal hatırlıyorum.. O duruma gelmesi için günlerce başını beklemişti. Çok kıskanmıştım mesela o aklıma geldi ilk. Bazı çabaların sonucunu görmek için zaman, bazıları içinse aylar gerekir. Bir filmde kayısı çekirdeğini eken kız çocuğu annesinden can suyu vermeyi öğrenmişti. Aynı çocuk, annesi öldüğünde de su verirse yeniden annesi çıkacak sandı topraktan, o sahneyi asla unutamıyorum... Toprak ona sadece kayısı ağacı vermişti.
Herşeyin zaman aldığını düşünüyorum, iyi ve güzel olan herşeyin muhakkak bir zamanı vardır. Sabır ve gayet hatta bazen cesaret gerektirir. Bunları vermezsen de geçen zaman nafile olur ona ulaşmak için
Her iyi şey zaman almaz aslında. Tesadüf, şans eseri sahip olduklarımızdan da keyif alır mutlu olabiliriz..
Asıl vurgulanan şey; uğruna emek verip ter döktüklerimizin cazibesidir.. Fedakarlık yapıp, gecemizi gündüzümüze katıp, gözlerimizden yüreğimizden alıp o şeye harcadıklarımızdır.. "İşte bu benim eserim", diyebilmektir önemli hissettiren..
Her şeyin bir zamanı olduğunu söyliye bilirim ama iyi ya da kötü ayıramam mesela mutlu olmak iyi bir şey ve zaman aldığını söylemişsin buna katılmıyorum çünkü şu an da mutlu olabilirsin ya da kötü şeylerde zamanda alabilir karmaşık bir açıklama oldu ama umarım anlamışsındır.
duzelmek istedikten sonra guzellesiyor biseyler sabirla niyeti duzelttikten sonra duzgun baglantilar kararlardan sonra duzgun insanlara sartlara kosullara denk geldikten sonra , zaman bi kavram bunlari yasatacak olan sag kaldikca, iyi seyler zamanla olmaz niyetini duzeltip konfor alanindan cikinca olur gibi