Evrimsel nöropsikolojiye göre kişinin sosyal hayattaki genel durumunu özetleyen ve severek takip ettiğim bi kanalda fark ettiğim bi detay.
Irade ve sabır gibi basite indirgeyip ciddiye almadığımız kavramlarin beynimizin bazı sistemlerdeki baski eksikliginden kaynaklanmasi beni biraz düşündürdü açıkçası
Kortekslerin kolbastı oynayarak frontal loblar arasında mekik dokuması ile limbik sistemi zora sokması sebebiyle sürüngen beynin bu duruma el atamaması sonucu ortaya çıkan baskın bir beynim yok.
Teşekkürler ama sacma sapan bir sürü cevap geldi kac görüş kaldirdim sayamadim. Soru soruyorum benim kisisel hayatimla alakali bana soru soruyorlar. Bu da anlik modumu düşürüyor. Beklenilen seratonini karsilayamamisligin çöküşünden. Yine de meraktan sordum işte. Sende hangisi baskin
Insanin genel sıfatları olur sabırlı iradeli ya da zevkine düşkün tarzında. Insanda baskın olan bu ozelliklerin aslinda beynimizdeki baskinlikla doğru orantili ve hatta onun kontrolunde olduğunu anlatiyor. Sanirsam kelimeler latince olduğu icin anlamadığını düşündün. Mekanizma çok basit. Nereyi kullanirsan oranin sonucundasin
e mesela irade ve sabır bence kafa kafayadır. ayrıca hazcılık dediği şeyde vardır. birden fazla bölge mi baskın oluyor yoksa illa ki birisi daha mı baskın?
Bir elinle metal bi levhaya baskı yaptığını düşün. Genel olarak esit şekilde dagilmasa da belli bölgelere baski yaparsin ama hangisi daha çok "hissedilebilirse" oradan bükülmeye başlar. Tek tarafi kullanmassin zaten jsjsjs baskin olan seni yonetir olay bu😀
Bir şeylere öğrenmeye aç olmadığından o. Yine beynin baskilamasi ve kolay yoldan elde edilen dopamine alışma. Bu yüzden beyin firtinalari hoşuna gitmiyor ve kisa yazilar ilgini çekiyor ahhh nörops ahh nelere kadirsin ajsbshd