#smellsmoke

Özür dilemek; içten olduğu anlaşılırsa, hissedilirse kıymetlidir..
Herkes beceremez kolay kolay ya da sadece dilinden çıkarmıştır o iki kelimeyi..
Samimice ve bir daha tekrarlanmayacağına eminsek, imkansız şeyler yaşanmamışsa ve en önemlisi eskisi gibi devam edecek hisleri taşıyorsak, sonradan yüzüne vurmayacaksak, konu kapanacaksa, ben şahsen kabul ederdim bu şartlar oluştuysa..
Geç gelen bir özrün bir anlamı kalmıyor ki...
Aylar geçmiş ben bende açtığı yarayı kapatmak için büyük bir çaba sarfedip yoluma devam etmişim, bir gün pat diye çıkıp "özür dilerim" deniliyor.
Niye geliyorsun yolumdan alıkoymaya mı geliyorsun?
Yoksa tekrar yarı yolda bırakmak için mi geliyorsun?
Bir insan hatasını aylar sonra anlayıp geri dönüş yapıyorsa çokta kıymeti yok o özrün benim için.
Aklı çok geç gelenle tekrardan o yola çıkılmaz.
Özür dilemek bana çok saçma geldiği çok fazla önemsemem. Önemli olan söylediği şeyler değildir. Yaptıklarından sonra nasıl devam ettiğidir. Benim affetmem onun özür dilemesiyle olmaz. Yapılan yanlış veya hatadan sonra nasıl davrandığıyla doğrudan ilgilidir.
Aylar sonra özür dileniyorsa tabiki araya giren zamandan ve soğukluktan sonra ister istemez yoluna devam etmek istersin asıl olan hatasını hemen anlayıp özür dilemek aylar sonra seneler sonra gelen özürden hayır gelmez
Cevap
25Cevap
Geç gelen özrün bende hiçbir anlamı olmaz.
Bilirim ki o geç gelen özrün sadece konu kapansın diye olduğunu ve içten denilmediğini.
O yüzden de geç gelen özrü affedemem.
Yoluma bakarım...
Bir defa kırılıyorum ben maalesef. Geri dönüşü olmuyor.
Geç gelen özür özür sayılmaz. Yerinde özür gelmesi lazım.
Olsun geç de olsa özür diledi derim.
Selam gadası 🙃
Benim için önemli olan özürün gelmesidir. Hiç gelmese insan daha çok üzülür.
O özür içten mi olduğuna bakarım. Genelde kimseyi affetmem. Yaptığı hatanın farkına varır ise bir ihtimal belki. Bu kelimeye ben inanmadım ya neyse. Asabiyiz ama vicdanımız var, insanı da dinleriz. O özür eğer çok içten yapılır ise olur bu iş. Ama samimiyetsiz ise herkes yoluna baksın. Benim boş zamanlara ayıracak vaktim yok.
Üzerinden uzun zaman geçen bir özrü sadece nezaketen kabul ederim. İçimdeki kırgınlık ve soğukluk asla geçmez.
İki ay sonra döndü özür diledi çok şaşırdım, mutlu oldum, hiç beklemiyordum. Düşünceli biriymiş gerçekten helal olsun. Teşekkür ettim ama tabi ki o sonra naptı? Hiç değişmedi 🤷♂️ Tarzı öyleymiş 🤦♂️
Giderken ne kadar kırdığına bağlı olarak değişir, yerle yeksan ettiyse bir kere daha da doğrulmaz bu yürek. Fakat sakinse gidişi, iyi bir açıklama ve özürle affedebilirim…
Aylar sonraki süreçte hatası ile yüzleşmiş, pişman olmuş olabilir. Bu sebepten özürü tabiki kabül ederim. Bende olan yeri baki ise, duygularında değişiklik yoksa kaldığım yerde bulabilir beni.
İs işten geçtiğinden faydası olacağını zannetmiyorum, yine de kişinin hatasını anlayıp özür dilemesi bile buyük bir erdemdir saygı duyarım
Eğer gerçekten pişman olduysa ve bidaha yapmayacağına söz verirse affederim.
Yaptığının farkına vardiysa eminse ve pismansa geç de gelse o özür kabul ederim.
Geç gelmesi hiç gelmemesinden daha iyidir.
Affederim.
Geç gelen özürün bir anlamı kalmaz ki artık. Peki der yoluma devam ederim.
Bu tip konularda büyük konuşmayı daha da bi sevmem. Olaya göre çok değişkenlik gösterir.
Oyle şey mi olur o zaman herkes bişey yapsın Özür dilesin affedelim
Bilmiyorum o aradan sonra ona karşı kalan sevgi oranına bağlı bi durum
Samimiyet ve bendeki değerine göre değişir bu durum.
Eğer aklımdaki kişiyle o geçirdiğim senelerin hatrına 1 defa affedebilirim ama 2 ciyi yaparsa hakkınıda veririk ha jsjsjs :D
Geçmişi ne olursa olsun birinden soğuduğum zaman eskisi gibi olamıyorum. Bir daha karşıma çıkmasın diye affeder yoluma bakarım.
Değer verdiğim bir kişiyse eğer affederim. Çünkü bir şansı daha hak eder. Değer vermiyorsam ve aynı şekilde o da bana değer vermiyorsa affetmem, yoluma bakarım.
Önce kıracak aylar sonra gelecek özür dileyecek ve beni geri isteyecek? Yok dostum beni istemeyi kırmadan önce düşünecekti!
Gönülden özür dilemediğine o kadar eminim ki sinirlendiğinde aynısı yapıcak kalsın özre gerek yok herkes kendi hayatına baksın
Geç gelen özürden sonra hayatta olmaz. O kadar kalp kırıklığından ve stresten sonra buna sebeb olanın geç gelen özrü bir işe yaramaz.
Geçti Bor'un pazarı, sür eşşeği Niğde'ye.
Sonnn pişmanlık neye yararrr✨
Kisiye ve duruma bagli
Ne kadar değer verdiğime bakar o
Çok sevip değer verdiğim biriyse affederm
Ben benden özür dilemesinden hoşlanmam
Sahte özürlere gerek yok.
Affederim ama eski samimilik kalmaz
Yapılan yanlışa bağlı
Yoluma devam ederim zaman en değerli varlıktır.,.
Afeder
Evett anlamış ve pişman olmuşsa evett
Affederim
yola devam
özür beklemem adetim deyil
Özür ve pismanlık affetmem için yeterli
Sanırım etmem.
Hayır affetmezdim
Son pişmanlık neye yarar
Kişiye ve hataya bağlı
Affetmem yoluma devam ederim
Hadi ryvallah derim