Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
Bir kadın olarak, argo ve küfürü seviyorum. Yerine göre davranmasını da biliyorum elbet. Arkadaş ortamında genelde küfürlü konuştuğum oluyor. Bazen öyle durumlar oluyor ki istemeden ağzımdan çıkıveriyor 🤷♀️ Küfür bi kadının ağzına yakışmaz derler ama bu sadece cinsiyetçi bi söylemden ibaret. Tabii bir de içtiysem :D ağzımın ayarı yoktur o zaman. Küfür dilin cilasıdır demişler, canımızı sıkanlara sevgi sözcükleriyle hitap etmeyeceğiz elbette
Argo kullanmıyorum diyen yalan söyler zaten. Bunun duruşla ya da görünüşle alakası yok. Canı sıkkın veya gergin olan birinin argo kullanmama ihtimali var mı? Ben de kızlarla bir araya gelince gayet methiyeler dizebiliyorum yanii 😄
Çaresiz kalınca, elden bir şey gelmeyince sığındığımız bir liman gibi.. Aslında ne bir faydası var olana ne de rahatlatıyor insanı.. Sadece bir ağız alışkanlığı.. O an kontrolsüz olmayışım bir nevi avutuyor beni.. Bir kadın ya da çocuk varsa dikkat ediyorum etmemeye.. O yüzden futbol maçı izlerken, okey oynarken yanında küfür edemeyeceğim birini istemem..
Yaptığıma pişman olduğum belki de tek şey, normal hayatta argo ve küfürlü konuşmak.. Mesela ayağımız taşa takılsa hemen soyundan sopundan giriyoruz.. Ne faydası varsa artık..
Şimdi hiç elitlik taslayamam. Türkiye'de yaşıyorum ve mahalle kültüründe büyüdüm. Sinirlendiğim zaman ağzıma geleni söyleyen bir insanım. Evet küfür ediyorum ve argo kullanıyorum. Fakat kendimi bu şekilde ifade etmeye çalışmıyorum. Hak edenlere karşı gösterdiğim insanı bir tepkime diyebilirim. Bu ülkede yaşayıp sakin bir ruh halinde kalmak gerçekten büyük bir mucize bana göre. Ben isterdim ortada İngiliz kraliyet ailesinin bir ferdi gibi gezmeyi. Maalesef şu koşullarda böyle bir şey imkansız benim için.
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Kullanmaktan hoşlanmam. Sürekli küfür eden insan vasıfsızdır benim gözümde. Görgüden, nezaketten haberi yoktur; öfkesini, neşesini, heyecanını, şaşkınlığını, küfürden başka şekilde ifade edemez çünkü cahildir. Aslında o küfür yerine yazılabilecek onlarca kelime ve ifade yolları vardır ama saman dolu beyni bilmiyordur.
Gereksiz duyar kasmam argoyu seviyorum. Önemli olan kimin yanında ve neye kullandığımdır. Bana yakışıyor off ya demek yerine argo kelimeler kullanmak daha rahatlatıyor beni. Sanayi ve sokak ağzına sahibim bundan utanç ya da olumsuz bir his duymuyorum. Çünkü yeri geliyor o argo küfür bebek gibi güzel duruyor. Yeri gelir bey efendi olurum yeri gelir hanzo. Tabi başkalarına göredir bana göre ise ben her zaman akıllı olurum. 🦁
Repertuarımda yok ne küfür ne argo. Çok da çirkin gelir kulağıma. Anında soğuyabilirim kullanan kişilerden de. Kadınlarda hele argo çok sinirbozucu duruyo. Küfür ettiklerinde de komik görünüyolar ayrıca. Yapamayacakları şeyin küfünü ediyolar. Saçma geliyo. Kimsenin benimle de bu şekilde konuşmasına müsade etmem...
Bugün araba kullanırken aklıma o geldi. Trafikteyken bugüne kadar pek küfür etmediğimi fark ettim. Başkalarının yanındaysa hiç küfür etmem, en yakın arkadaşım bile olsa. Bazen yalnızken ve canım bir duruma sıkkınken ettiğim oluyor ama küfürüm de cahil küfürü değildir. ''kardeşim'' yerine ''Theodora'nın çocukları'' derim. (Theodora: Sokaktan geçen gençleri toplayıp fuhuş yapmayı çok seven Bizans imparatoriçesi). gibi gibi :D
İlgi alanımı çeken bir yerde değil. Sinirlenince yani bunu hissettiğimde sakin olmaya çalışırım ve düşüncelerimin ve duygularımın beni yanıltmasına izin vermemek açısından hiçbir şey yapmam. Sakinleşmek için su içerim ve önceliğim sakinleşmek olur. Argo, küfür içeren cümleler kullanmam. Hiçbir şekilde kullanılan ortamda da durmak istemem.😄
Gerçekten çıldıracak kadar sinirlendiğimde çok pis küfrederim o da tek başıma olursam onun haricinde toplum içinde sinirlensem içimden ederim dışarıya vuramıyorum
Elimden geldiğince küfürlü konuşmamaya çalışıyorum ama öfkelenince ediyorum o anın etkisiyle. Bir de erkek ortamında kalıyorsan devamlı bol argo ve küfürlere maruz kalıyorsun hoşuma gitmiyor hiç.
Ağzım çok bozuktur... küfürbaz haydo yanımda haltetmiş... askerde ve işçi olarak çalıştığım yıllarda çok küfür öğrendim... önüme gelene söven biri değilim ama bazen bir yorum yapıyorsun... dengesizin biri geliyor... direk söze ana avrat küfür ederek başlıyor.. tabii karşılığını en ağır şekilde alıyor.
Normalde küfürlü konuşmayı tercih etmiyorum ama insanlarla uğraşmak ve bu ülkede yaşamak insanı küfürbaz yapıyor. Her ne kadar kötü olsa da bazen rahatlatıcı oluyor.
Maalesef sinir hastası olan birisi için bu durum yaşanabiliyor... Onun için kavgalardan ve tartışmalardan uzak duruyorum şu anda sakinliğimi kontrol altına alabildiğim için mutluyum ❤️❤️
Maalesef artık sokak jargonu'nun bir parçası olmuş oysa çok kötü bir şey önceden kötü söz kullanmak ayıptı şimdi Anne kız kardeş çoluk çocuk demeden küfür ediyorlar ve aşırı iğrenç bence kadın erkek kimseye yakışmıyor küfür