Merhaba 💫🐈 Çocukluk bazı şeylerin değerini çok sonradan anlamaktır. Ama bazılarımız bunun bilinci ile büyüyorum sanırım. O zamanlar kıymetini bilemediğiz nelere sahiptiniz?
Büyürken nelerin kıymetini bilemediniz? Şimdi daha iyi anlıyorum dediğiniz şeyler var mı?
Kıymetini bilememek değil de çocukluğumdaki dönemi özler oldum. O zamanki dostlukların daha samimi daha içten olduğunu düşünüyorum büyüdükçe biz mi değiştik çevremiz mi değişti bilemiyorum ama sonuçta değiştik. Okul dönemlerinin kıymetini bilemedim geçmek bilmiyor geçip gitse de kurtulsak derdim ama şimdi okul dönemini özler oldum. Keşke o yıllarda takılıp kalsaydım hiç büyümeseydim, çocuğuz derdimiz tasamız yoktu şimdi büyüdükçe bazı şeylerin farkına varmak insanı yoruyor cidden.
Kişilik & Karakter konusunda 24,2b cevap paylaştı.
Çocukluk ve ergenlik dönemlerinde çok çekingen utangaç içime kapanıktım kendimi açamadım aşamadım çok asosyaldim kendimi hep kapattım geri çektim özgüven kazanamadım bu da yetişkinliğimi olumsuz etkiledi bence o yaşlar insanın temelini oluşturuyor yetişkinliği etkiliyor bu yüzden kıymetini bilmek lazım o yaşların
Küçükken değerini bilmediğim demeyelim de daha samimi hissedip özlemini çektiğim ortamlar var.. O dönemler insanlar daha koşulsuzca bağlanıyordu ve sanki her şeyin tadı bir başkaydı gibi.. Keyifli akşamlar..
Okul yıllarının :D bitsede zaman geçse de eve gitsek diye düşünürdük hep ve tabii o rahatlığın. Bu kadar sorumluluğumuz yoktu hep büyümek istedik. Büyüdükte ne oldu. 🤷♀️
Büyürken kıymetini bilemediğim herhangi bir şey olmadı. Her şeyin kıymetini bildim. Çocukluğumu yaşayabileceğim kadarıyla iyi yaşadım. İçimde ukte kalan, düşündüren, keşke dedirten bir şeyler yok.
Biz büyürken bize her şeyin kıymetini bilmemiz aşılanarak yetiştirildik, şimdi ise geçmişe dönüp baktığımda kıymetini bilemediğim ne maddesel nede ruhen bir varlık yok.
Genelde , bir çok şeyin kıymetini bildim hep. Asıl üzüntüm , bunları kaybedebileceğimin aklıma gelmeyişidir. O yüzden yaş aldıkça daha mutedil , daha temkinli oldum.