Mide fitigi, reflu ya da gastrit?

15 yasindaki kiz kardesimde 3 ay once fazla stresten reflu cikmisti. bir sure ilac kullandi sorunlari kesildi. bir haftadır da surekli gegirdigini soyluyordu. 2-3 gundur yine reflu-bogaz reflusune benzer sikayetler baslamis. surekli olarak gecmeyen mide bulantisi, gegirmek ama ayni zamanda da gegirememek, gegirdikten sonra midesinden incecik bir sivinin alev gibi cikip yemek borusunu yaktigini falan söylüyor. bagirsaklari gurulduyormus bir de. basta refludur diyordum doktora falan da gitmedik hic ama internette arastirirken mide fitigini buldum. son 1 haftadir da surekli plank hareketi yapiyordu 1 bucuk dakika boyunca falan durmaya calisiyordu aslinda surekli de yapmiyordu. bu hareketi 1 bucuk dakika boyunca durmaya calisarak yaptigi gun bagirsaklari falan kotu oldu diye biliyorum, midesi bulandi mi hatirlamiyorum. ondan sonra sadece 1 kere daha yapti sanirim birkac gun sonra. daha 15 yasinda bir kiz, bu yasta mide fitigi olmaz diyorum ama bilemiyorum doktora gitsek endoskopi isteseler asla yaptiramaz cok korkak bir yapisi var...
Mide fitigi, reflu ya da gastrit?