Özellikle bu sitede intihar hesapları yapmış, yapıyor veya yapacak olan 3te 1lik bir oran var! Çoğu da kız.. ONLARA NE SÖYLEMEK İSTERSİN?
-Bu dünyada en önemli şey CAN iken buna nasıl son verirler? -Ne biçim bir gevşekliktir! -Nereye gidiyorsun, yok oluşa veya cehenneme; cesarete bak -Ölümünle birilerini cezalandırmaksa amacın, bunu sen göremedikten sonra -İyi oldu geberdi, biz de kurtulduk derlerse -Lütfen bizimle kal, en değerli emanetini canını kutsal say -Her şey yaşarken mümkün... -Gece biter gündüz başlar 🙂
Yokluk. Yok eder! Kıyılır mı kendine! Cehenneme mi! Yaşa ve her şeyin değiştiğini gör
Ben hassas biriyim zaman zaman düşünüyorum hayatta amacım olmadığını düşünüyorum tek sevdiğim oyun müzik ailem yemek uyku çalışmayı sevmiyorum doktora gittim değişen bir şey yok çevre de yok hiçbişeyim yok amacım yok bitki gibi yaşamak ne kadar anlamlı doğumgünlerim hep tek başıma geçiyo yalnızlık iliklerime kadar benimle beni önemseyen kimse yok hep çıkar için not için geliyorlar bana söylenen bir sürü şeyi unutmadım kimseye bi zararım millet dünya kadar halt yer benim düşünmem niyet etmem yasaklı suç gibi göze batar kötünün iyisi gibi de değil o kadar büyür ki asarlar bi yere ilaç kullandığım zaman arttı düşünceler ufak ufak zarar veriyodum kendime sonra rehberlik hocası aileme anlatmış Kontrol ettiler beni iyi durumda değildim sinirli uyuşuk isteksiz sakin ben zihnimden neler geçiyo içimdeki içsel savaş öyle çetindi ki toz bulutu gibi hissediyorum demişim ama öyle bişey hatırlamıyorum ya bilinçsizken yüksek bi yerden uçabilirim gibi düşünseydim bir not da yazarım ki erkek intiharlarında ilaç da içilmez direk kalıcı
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
19 yaşında bir hastane odasındayken intiharı düşündüm. İntihara meyili biri asla değildim. Kanser hastasıydım. Yaşadığım şeyler çok ağır gelmiş ve üstüne birde içimde 9 yıl boyunca tuttuğum o taciz olayıylada yüzleşmek zorunda kalmıştım. Kimseye anlatamamak konuşamamak beni daha çok dibe çekmişti. Uyku uyuyamaz hale gelmiş uyusamda kabuslarla uyanmıştım. Bir süre sonra göreceğim kabuslardan korkup uyumayı reddettim. Pencereden atlamak bir anlık bir acı ama sonrası büyük bir huzurmuş gibi geliyordu. Daha 19 yaşında genç bir kızdım ve kendi ihtiyaçlarımı bile gideremiyo anneme muhtaç yaşıyordum. Altıma yaptığım oldu annemin hiç tiksinmeden bebekmisim gibi altımı değiştirmelerini ağlıya ağlıya izledim. Utandım. Tiksindim. Omuzlarıma koca bir yük bindi. Ama pes etmedim. İntiharı düşündüm ama intihar girişiminde asla bulunmadım. Psikolojik destek almak istediğimi söyledim. İyleşmek için çabaladım.25 yaşındayım kanseri yendim , yaşadığım tüm acıları geride bıraktım. hayat mı şimdi eskisinden bin kat daha güzel çünkü ben bir çok insanın anlayamadığı, anlayamayacağı bir çok şeyin farkındayım. intiharı düşünen bunu bir kurtuluş gibi gorenlerede diye bileceğim tek şey sabret ve asla pes etme her şey birgün çok daha güzel olucak.
geleceğimden umudum yok karamsar etti yaşadıklarım en büyük korkum kötü bir eş seçimi yapmak yani umudum daha iyi şeylerin başıma geleceğini düşünmek ama gelmezse ne kadar sabrederim bilmiyorum
Allah'ın verdiği canı benim almaya hakkım var mı ki? Daha dün Spermdik hepimiz. Bize etten kemikten bir beden verdi. Öyle bir şekil verdi ki her şey hassas ayarında mükemmellikte. Bu mükemmel eserin sahibi zaten günü gelince alacak seni dünyadan. Sadece ruhumuza kiralık olarak giydirilmiş bedenlere sahibiz. Nasıl ki anne karnında karanlıkta iken bu bedene ecel saati dolana kadar ruh verildi ise, ecel sati dolunca da ruhu verdiği gibi çekip alacak. Ondan önce davranırsak eğer bunun hesabı ağır olur.
İntihar etmek intihar etmeye çalışmak bunu istemek asla yapmayan ya da bunu düşünmeyen insanların nasıl bir duygu olduğunu bilmediğini düşünüyorum. Her şey kolay gibi gözükür nasıl canına kiyarsin , ebedi cehennem var , her şeye rağmen yasa , Allah sana bir can vermiş kıymetini bil sen alan kişi olamazsin gibi düşünceler ama bilmediğiniz bir şey var o raddeye geldiğinde bunların hiç birini ne hatirliyorsun ne de düşünüyorsun düşündüğün tek şey bir süreliğine bile olsa çektiğin acıyı bitirmek olucak. Bunu savunmuyorum tabi ki anlatmaya çalıştığım şey bu duyguyu yasamayan insanin bilmediğini düşünüyorum.. Bir de insanların kenidini değil aslında her zaman etrafındaki insanları ve durumları öldürmek istediğine inanıyorum bununla ilgili bir söz vardı denize attığın an kendini iki dakika sonra cirpinicaksin yaşamak için çünkü ölmek istemiyorsun sadece etrafındakileri öldürmek istiyorsun diye.. Uzun lafın kısası Allah herkeze sabır ve dayanma gücü versin 🌸
Ben defalarca intihar ettim. Kıyılır mı canına? Kıyılır. En sevdiğin insan kucağında cinayetle öldürüldüğünde. Onu öldürenker seni kaçırıp hayatının içine sıçtıklarında. Değer verdiğin herkesi teker teker boktan bir intikam için katlettiklerinde. Kimin ne yaşadığını bilmeden intahar etmiş işte diyenler var. Bana kalpsiz olduğumu söylerken bu hale nasıl geldiğimi bilmeyenler. 4 yaşındaydım annemi asker olduğu için gözümün önünde boğazını kestiklerinde. Şimdi söyle bakalım. Yaşamak güzel şey mi sence?
Yaşamak elbette güzel şey, her gece bir gündüzü temizler Yeniden başlayacaksın Etrafındakileri öldürenlerin işini kolaylaştırıp kendine kıymak ne ola Hayat dediğin ALGI Mutlaka konuşalım senle burdan bu kadar
Hayatla baş etmeyi daha el kadar bebekken annemden öğrendim. Evet çok acı çektim. Evet çok yıprandım. 12 yaşındaydım beni kaçırdıklarında. Düşük yaptım sonra. Bir çok kez öldürmeye çalıştılar beni. Ama öğrendim. Kendimi korumayı. Savaşmayı. Güçlü kalmayı. Ölüme giderken bile ben korkmayayım diye gülümseyerek güçlü kalmamı isteyen bir annenin kızıyım. Şimdi tabiki öyle değilim. Kendi başımın çaresine bakmayı çok küçük yaşta öğrendim.
Çözüleceğini asla zannetmiyorum. Giden canı geri döndürmek mümkün mü? Annemi abimi bebeği? Yaşananları. Çözülecek mesele değil. Savaşmayı öğrensemde hala dört yaşında kaybolmuş bir çocuğun ruhunu taşıyorum.
Bir kere düşündüm atanamadım, amaçsız ve işe yaramaz olduğumu varla yok arasındayım niye yaşıyorum ki dedim çok mutsuzdum gerçekten ama çok mutsuzdum.. Sonra ailem aklıma geldi aslında kendimi de çok seviyorum ahireti yakmaya değmez.. Akışına bıraktım, gidiyorum.
Diğer insanlara göre daha hassasım, depresyon tanısı vs. almıştım geçmişte ve atlatmıştım. Tabi ara ara yine düşünceler geliyor kötü bir olay yaşasam üzülsem ancak hayatta hedeflerim ve hayatın bir amacı var benim için. Bu nedenle hiç bir zaman eyleme dökmem.
Kullukla allahla falan çok ilgisi yok :) Bu durum çeşitli rahatsızlıklardan dolayı kaynaklanıyor ya da genetik :) Çözümü de terapi. Genelde öyle kişiler meyilli olur genetik yapı ya da bu rahatsızlıklar nedeniyle. Böyle düşünceleri olan kişiler varsa mutlaka terapi alsın.
Değilim. Verdiği canı sadece Allah C. c alır. Evet öyle biriyle tanışmıştım, biraz konuşmadan sonra bu düşünceden vazgeçmişti. İntihara meyilli kişiler genel olarak istisnalar hariç psikolojik sorunu olan kişiler olabiliyor
korkak olmasam yapardım ayrıca sakın ama sakın böyle birisi varsa ve yardım etmek istiyorsan cehennemle tehdit etme zaten o insanlar bu dünyada cehennemi yaşıyor
Bence siz şükretmeyi unutan kolaya alışan insanlarsınız Her nefes için şükretsek kıymetini anlarız Zaten her gündüz ölüyor 12 saat sonra tekrar doğuyor...
ciddi ciddi midemi bulandırdın akşam akşam hem insanları cehennemle tehdit ediyosun hem de hayatları hakkında zerre bilgin olmamasına rağmen kolaya alışmışsın falan diyosun şimdi de eksiğin var diyosun
Kafamda çayla bağlı şiirlerin kaldığı için -Bu dünyada en önemli şey Çay iken okuyorum kardeşim :) Soruya gelince çok da şapmamak lazım zaten öleceğiz.
İntihara meyilli değilim. Dünyanın benim için büyük bir imtihan yeri olduğu bilincindeyim. Şükretmeyi biliyorum. Tam teslimiyet yaşayamasam da Rabbime teslim olmaya meyilliyim.
intihara meyili değilim çünkü hiç kimse doğrudan cehenneme gitmek istemez intihar etmek istiyenlerede uzman desteği almalarını öneririm herşeye rağmen hayat güzel zaten
Acizlik bir işi yapabilecek gücünün kalması devam ettirememektir ölmek isteyen intihar eden biri de yaşama devam edemeyeceğini devamını getiremeyecegini düşündüğün için böyle yapar ama asıl acizlik insanı bu duruma bu raddeye kadar getiren diğer insanların davranisidir diye düşünüyorum.
@Smeraldo21 düşünceleriniz çok iyi ancak böyle teşvik edici konuşmamak lazım değil mi Yani sanki haklı bir eylemmiş gibi İntihar hunharca cinayet işlemektir bana kalırsa
Ben katlmiyorm bu düşünceye... Paranoyak psikoloji bozuk insanlarn kendilerne yaptkları eziyettir bu durum.. Şimdi düşün sen birini seviyosun sirf seni istemedi kabul etmedi diye intihar edersen o insanin suçu ne ki? Seni sevmek seni kabul etmek zorunda mı?
@senveben1809 sizin düşünceniz de doğru benim anlatmak istediğim çoğu insanın küçükken ailesi ya da çevresi tarafından bir travmaya maruz kalıyor ve buyiyunce de bunun sonuçlarını psikolojik olarak çekiyorlar ya da örneğin en basitinden hiç suçu olamayn hayattan zevk alan yasamayi seven bir kadın tecavüze uğruyor ve bunu kaldirmadigi için intihar ediyor ya da ülke ekonomisi maddiyat zor duruma gelince adamın biri dayanamıyor ve intihar ediyor. Benim bahsnettigim insanlar ve yaptığı acizlikler bunlar sizin aklınıza sadece sevgili sevmemek aşk geliyor ama hayat bunlardan çok daha gerçekçi acılar yaşatıyor insana..
@Smeraldo21 neyse ikiniz de doğru şeyler söylüyorsunuz kızlar Kutluyorum sizi Soruya kattığınız destekten dolayı minnettarım Gerekli yerlere ulaşır inşaAllah
Ben en basiti o diye onu örnek verdm ama unutmayn ki burası imtihan dünyası.. Ne sebeple olursa olsn intihar kesinlikle yasaklanmştr ben kesinlkle doğru bulmuyorm.. Hepimz sinavdan geciyoruz önemli olan bu zorlklarn ustesinden gelebilecek bilgiye inanca sahip olabilmek
Psikolojik tedavi almalarını ve bu düşüncelerini yakın gördükleri bir aile bireyleriyle paylaşmalarını tavsiye edebilirim. Biz şu an onlara ne desek de onlar benim ne yaşadığımı bilemez derler. İntihar ne bir cesaret örneği ne de zavallılık örneğidir. Her insan aynı olaya aynı tepkiyi veremez, aşağıda aklından zorları var diyenlere istinaden söylüyorum, kimse çok mutlu olduğu için intihar etmez. Kimsenin yaşadığını başkası aynı ölçüde hissedip yaşamaz. Aaa bunlar deli demek kolaydır, o insanlar ne acılar çekiyor önce bir empati yapalım sonra görüşlerde bulunalım. Lahusa dönemlerinde intihar eğilimleri yüksektir mesela nasıl oluyordu çok sağlıklı biriyken bir anda doğum sonrası psikoz olunabiliyor araştırmak lazım veyahut her gün kimsenin duymadığı sesleri duyan biri bu seslerden kurtulmak için intihara başvurdu diye aciz gözüyle bakmak olmayan şeyleri gören biri korktuğu için kurtulmayı istemesi ya da yaşadığı travmayı atlatamayan insanlar... Empati yapmak lazım. Ha bunları dedim diye intihar etsinler haklılar demiyorum, bu tür düşünceleri olanlar kesinlikle tedavi görmeli. Psikolojik tedavi görmek ayıp bir şey değil psikiyatriye gidenler deli değil sırf toplumdan ayrıştırılıyor diye insalar tedavi görmekten çekiniyor. Son olarak Veronika Ölmek İstiyor kitabını önerebilirim.
Allah korusun Allah'ın verdiği canı Allah alır. Ve o psikoloji gerçekten berbattir anlamamız mümkün değil tabi burdan ama Rabbim o sıkıntıya düşürmesin kimseyi.
Zoru görünce tek çaresi ölüm sananlar var tabiki ölüm kurtuluş sananlar var ama o zoru yaşayarak ve sorunun üstünden gelerek kurtulursun diye bilmezler
Aşırı derecede meyilli biriyim çünkü intihar bazen dünyadan gitmen için bir kurtuluş bileti gibi görünüyor ama cehennem direkt ki ailene ne diyecen diğer tarafta en iyisi Allah a sığınmak ve tedavi olmak 🙂🙂🙂
bu kadar igrenc insanlarin daha rahat yasamasi icin mi intihar etmek gerek? bence degmez... ne bu dunya ne bu dunyada yasayan insanlar icin... bencil ol yani
asla ve katha ! dini bilmeden bos bos konusma 😊 zariyat suresi 56. ayeti kerimede yuce Allah s. w. t " ben cinleri ve insanlari ancak bana ibadet etsinler diye yarattim " buyuruyor...
din kulturu ögretmenleri dini degil kulturunu ögreniyor bu memlekette 🙂 cami imamini birak muftu ben islam dinini ogretiyorum sen karsinda kim var hic bilmiyosun 🙂 mensubu oldugunun dinin memurlugu yapiyorsun ana esaslardan (ayet hadis alim icmasi) daha ayetlerden bi habersin... hadi iyi aksam 🙂
Tanıştım ikna ettim Bu tür sorular sormak yerine Keşke yapıcı düşünebilsek
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bi kere denedim ama bişey olmadı sonra çok düşündüm tekrar kalkışsam mı böyle bişeye diye yapmadım dedim allah çektiriyosa vardır bi bildiği yaşa o kadar ölümden döndün bunda bişey olmadı bidaha da kalkışmadım böyle bişeye ama bazen de düşünüyorum
intihar dusuncelerine sahip biriyim uc yillikta iliskim var. kendisinle hislerimi paylasmama ragmen pek umrunda olmadi sadece sacmalama dedi hep. ihtiyacim olan belkide beni anladigini hissetmekti
Hakan kraldan daha üstün. Anlamı: Hükümdarlar hükümdarı ~~~ Ayrıca sen de bu dünyaya boşuna gelmedin Allaha layıkıyla kul olmaya çalış Sahipsiz değilsin ölüm kararı sana ait olamaz
Ölümü çare olarak görüyorsun ama ruh ölmez Mezarda bu korkularınla baş başa kalırsın burada biz varız sevdiklerin var orada hiçbir yardımcın olmayacak Yaşa ki kurtul Ölümle belanı bulursun sadece
Tüm insanlığa hizmet edeceksin aldığın her nefeste Türkistan'da zulüm gören insanlara yardımı sen yapacaksın Seni Kızılay veya Afad gönüllüsü olmaya davet ediyorum
3 bin yıllık tarihimizde başımız dik durmak için senin gibi ölümü göze alan yiğitlere ihtiyacımız var Ölmek isteyen Şeyh Şamil gibi ölmeli Japonyaya iki atom bombası atıp 300 bin insanı anında öldüren canavarları haklamaldıktan sonra ölmek yok