#nirhammm 🔴 🔴 🔴 🔴

Çok fakir olmak zorluktur. Eziklik değildir. Eziklik bir şeyi yapabilme potansiyeli olmasına rağmen bunu yapamamak korkma duygusunun kişiyi ele geçirip karakterine yapılan saldırılara karşı kolunu bile kipirdatamamaktir. Bu sıkıcı bir haldir. Çok fakir olmak bir dönemdir. Hayat ve çevre koşulları etkiler. Lakin emekle birlikte bu kelime kalıbından kurtulmak mümkündür.
Asla eziklik değildir. Bir de neye göre kime göre fakirlik bu da çok önemli. Burada zengin vicdanlı insanlara görev düşüyor. Merhamet duyguları varsa önce çalıştırdıkları personele sonra gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımı esirgememeli. Bunu göstermeden yapmalı. Bu sayede görece ekonomik durumu kötü olan insanlarda özgüvenlerini yükseltecektir
Şerefsiz, ahlaksız ve hayasızlar yalnızca eziklik hisseder ve oun içinde kudurmuş köpek gibi davranırlar.
Ezikliği maddiyat değil maneviyat belirler.
Cevap
37Cevap
Hayır değildir.
Ama kişi bundan dolayı sürekli öne atar ve bundan yararlanırsa işte o zaman ezik olur.
Yoksa az para insanı ezik yapmaz.
Fakirlik;
Bozulmadan kalabilen için nişandır göğsünde taşıdığı. Şartlara, koşullara rağmen insan olabilmektir.
Ne güzeldir tek azığını paylaşacak kadar büyük bir yüreğe sahip olabilmek; onca varlığa rağmen zerre iyilik yapamayanların, kıvrakların, omurgasızların karşısında.
Valla ben bu sevgililer günü sevgilime ufak bir altın kolye almak istiyorum bugün iki üç tane kuyumcuya gittim en ucuz şey 2 bin lira benim 1 lira bütçem var ama alacak hiç bişey bulamadım sen düşün artık böyle bir ekonominin ammnnaa koyimmmmmm. 🤣🤣😂
Cebinde parası olmayan değil gönlünde iyilik olmayan fakir ve eziktir.
Sorsan tabi eziklik değil derler ama maalesef ezikliğin ta kendisidir. Gerçekler acı. Parası olmayan ölsün dünyasında yaşıyoruz.
Senin bu soruyu sorman bile fakirleri eziklikle yargılamak aslında. Cevabını vereyim evet eziklik.
Fakirlik de zenginlik de Allah'ın dilediğine verdiği ekonomik durumlardır. Yok iken var olan bizler için birer imtihandır. Fakirlik ya da zenginlik ile alakalı atıp tutarken, laf söylerken inançlı bir kişinin buna dikkat etmesi gerekir.
Fakir ama güzelsen ezik olmaktan kurtulursun. Ama hem fakir hem çirkinsen maalesef eziksin
Aylık geliri 25 binden az olan ezik insanlarla işim olmaz.
kişinin nasıl kendini hissetiyle alakalı eziklik değildir tabikide
Paraya değer veren birisi isen evet öyledir.
Ama fakir diye bir olgu kalmadı hayatımızda artık. Zengin ve orta halli var.
ezik değilim aşırı fakirim
Hiç ama hiç bir şeyim yok
Fakir olmak eziklik değildir bence,, kimi şanslı oluyor işte aileden zengin
Hayır fakirlikle eziklik aynı şey deyildir bence bağzen fakirliği biz seçmiyoruz
ülke olarak zaten fakirleştik artık .. ezikliği gecti dibe vurdu.
Yoksa yoktur olduramazsın bazı şeyleri çalışıp elinden geleni yaptıktan sonra neden eziklik olsun
Fakirlik maddi durumun dışında başka şeyleri etkilemiyor diye biliyorum en fazla paran yoktu gerisi hepsi senin karakterin vs değişmez yani normal insansın yine
Özenmek, hayaller kurmak yetersizliktir ezikliktir asıl, kağıt parçası veya rakamlarla bir şeyler satın alıyorlar insanlar çünkü ezikliklerini kapatmak için
senin için eziklik'dir benim için imtihandır rahmettir.
Fakir olmak degilde fakir kompleksi eziklik, surekli aglayan tipler oluyor ya
İsteyerek fakir olmak istemez kimse ama çok hali zordur
değildir maddi durum birini ezik yapmaz
Eziklik kişiliğe bağlıdır paranın önemi yok
Ezikliktir belkide bilemeyiz
Eziklik anlayışınızı çok merak ettim. 🤦♂️
Ezik,. parasız olmuyor
Ne olmus fakirsek,
hayallerimizi satmadik ya
Fakfakirseeee evet.
Yoo nomallik
Bunu eziklik olarak goren bir numarali o c dur