Manüpüle eder misiniz, yoksa maruz mu kalırsınız daha çok?

lmao manipülasyona zeka diyenler olmuş :d manipülatör birisi manipüle etmeden biriyle konuşabilecek, bir şeyi elde edebilecek, bir yere gelebilecek olsaydı zaten buna ihtiyaç duymazdı :d zekasını kandırmak, aldatmak, manipüle etmek için kullananların esasen çok ezik, kırılgan ve korkak olduğu bir gerçek :dd
Manipülasyonda işin içinde bir zeka faktörü vardır. Fakat zekasını da manipüle etmeye, kullanmak bu kişinin bir nevi kendi psikolojik tercihidir.
Zekasını nereye kullanacağına kişi kendi karar verir. Bazıları ilişkilerine, bazıları becerilerine, birçoğu yeteneğine, bazıları insanları kullanmaya, bazıları da hayatta kalmaya uğraşır. Zekânı nasıl kullandığın kadar nereye kullandığında önemlidir.
Manipüle edilmemek ise manipülasyondan çok daha büyük bir zeka örneğidir. Zekamızı nereye yönlendireceğimize yalnızca biz karar veririz. Manipüle etmek kadar manipülasyonu reddetmek de güç gerektirir.
Zeka dürüstlükle bütünleşince en iyi halini alır. İnsanın özünde dürüstlük vardır. Zekasını dürüstlükle bütünleştirmek varken manipüle etmeye yönlendirmeyi doğru bulmam. Hangisini tercih edeceğimiz bize kalmış.
Manipülasyonla belki kazanabilirsin ve dürüstlükle her zaman kazanırsın.😄
Teşekkürler bu doyurucu görüş için
Hemen hemen benzer şeyler aslında. Görüşümü soruya yazarak manipüle etmek istemedim manipüle sorusunda sh
Manipülasyon yapan kişi zekidir.
Ama karakter olarak zayıftır.
Sosyal medya zaten bu işin ana alteri.
Kitleleri istediğin gibi yönetebilirsin.
Evet zekânı kullanmışsındır.
Ama kişilik için aynı şeyi diyemem.
Zayıf bir karaktere ait güçlü bir zeka diyebiliriz.
Etmek zekadır, edilmek zayıflık sayılabilir. Kolay manipüle olan insanlar, nereye çekerseniz oraya gelirler. Sabit düşünceleri ya da kendilerine ait fikirleri çok yoktur, olsa dahi etkili değildir, ki bu yüzden kolay inanırlar...
Teşekkürler yengeç.✨
Cevap
9Cevap
Kimsenin kimseyi yönlendirmeye hakkı yoktur
Allah herkese akıl fikir vermiş. Amaa şu olabilir benim göremediğim bir unsur vardır onu bir başkası görür ve uyarırı tamam bak o olur. Akıl akıldan üstündür
Dün anlatmak istediğim şeyi anlamana sevindim🙂 cümlesi cümlesine hemde😂
Her ikiside ayrı bir saçmalık.. Ne manipüle ederim ne bana yapılmasına müsaade ederim..
Manipüle edilmek zayıflık olabilir.. Belki saflık olabilir.. Ama manipüle eden daha zayıftır bana göre.. Parazit gibidir onlar.. Tek başına var olamazlar.. Sürekli başkalarına yüklenerek yaşarlar.. Kesinlikle zeka işi değil bu..
Pazarlama da kullanilan bir yontem. Cogu marka tuketiciyi manipule ederek urun satiyor. Uzun vadede ise yaramaz o ayrı.
Maruz kaldıgımda direkt söylüyorum, genelde manipüle etmemeye gayret ediyorum ancak ben de yapıyorumdur diye dusunuyorum.
Manipülasyon; kişilik yetmezliği ve gribal karakter göstergesidir. Zeki gibi görünür aslında hiçte öyle değildir, anlamak ise çok kolay.
Genelde bu tarz insanların ortak özellikleri zillet, illet, şirret ve bedbaht olmaları.
Manipülasyon tekniklerini doğru bir biçimde kullanıyorsa zeka göstergesidir.
Eden ve edilen kişiye göre değişir. Ben hep maruz kalıyorum. Karşı taraf zekamı hafife alsa da çok detaycı biri olduğumdan yemiyorum. Hemen oynanan kelimeleri, cümleleri anlıyorum.
Karaktersizlik göstergesi.
Karaktersiz kişiler manipüle eder. Ben onlara şeytan diyorum. Kimse beni manipüle edemiyor. O şeytanlığın karakterini çözdüm çünkü
Manipülasyon bana göre acizliktir haksız olan bunu yapar benim görüşüm böyle yapılmadanda yapmam
Bence zeka herkes yapamaz çünkü
Psikolojik baskı bile zeka işidir bence
Boş versene
Tamam
Maruz kalırım ama başarılı olurlar
Zeka işidir
Şeref şişlik gostergesi
Bence zeka
Kötü zekâlı.
Kurnazlık.
İkisi bi arada 😂😅
zeka