Şans diye bir şey olduğunu esasen inanmıyorum. Hepimizin ağzında döner durur bu söz alışkanlık olmuştur. Şansım yaver gitti Aşırı ballıyım Anam beni kadir gecesi doğurmuş olmalı gibi şansımızın yüksek olduğunu dile getiririz...
ya da bedevi gibiyim çöle gitmeye bile korkar oldum her yer kutup ayısı ve arka fonda çoşkun müzigi çalıyor diye şansızlığımzdan dem vururuz...
Kader Tevekkül Kısmet Allahın rızası nerde kalıyor Her şeyi şansa talihe bağlar ve hayatımızı bu şansın yaver gidip gitmesine göre ayarlar ona göre isyan eder karalar bağlar ruhunu stres altına sokarak huzursuzluk yaşamanın alemi var mı? Tamam bende kullanıyorum o şans kelimesini ama tamamen alışkanlık olmuş yoksa şans diye bir şeyin varlığına inanmıyorum.
Şanslı/şanssız olduğunuzu düşünmekle başlayan bir kavramdır. Bir söz duymuştum "aptal insanlar şansa inanır, zeki insanlar şanslarını kendi yaratır". Doğada somut bir karşılığı olmasa da en azından madde ötesi bir karşılığı bulunması gerektiğine inandığımız kavramdır. Halbuki şans bir gerçeklik değil sadece bir inançtır. Siz var olduğuna inanırsanız varmış gibi etki gösterir, olmadığına inanırsanız da yokmuş gibi. Nasıl ki schrödinger'in kedisi kutuyu açmadan önce hem ölü hem sağsa, biz de bir şeyin ne olduğunu, nasıl olduğunu veya anlamını düşünüp yorumlayana kadar aynı anda hem şanslı hem şanssızız. Yani bilincin ve yeterli mental kapasitenin olmadığı bir düzlemde şans da yoktur. Olayların güzel tesadüflerle kesişmesinin bir sistematiği ya da bir üst aklı olmak zorunda değil...
Şanslı oldugunu soyleyen cok az insan vardir. Aslinda mantikli bakarsak, sans diye bir sey yok bana gore.. Biraz da bizim yarattiklarimizin sonucudur.. Buna buz de vesile olabiliriz..
Bir piyango biletinin ciktigi kisi, ise alimda cekilen kurada adinin cikmasina sans mi denir? Bence denmez.. Talih mi, kismet mi, tevafuk mu.. Adi her neyse bilmiyorum ama şans değil asla.. Cok fazla "şanssız" olduğumuz bir konuda hiç bizim için olumlu bir sonuç çıkmadı mı? Eger sans ya da sanssizlik varsa durum hep negatif olacaktir.. Ya da şöyle söyleyeyim; şans ve şanssızlık, sadece o anki konu için geçerlidir. Genel anlamda bir süreklilik yoktur..
Her insanın şanslı olduğu konu vardır şanslı olduğu konu vardır. Sanat ve felsefe konusunda şanslıyım ama aşk ve karşı cins konusunda şanssızım. Olsun hayat yine de çok güzel. Hanımefendilere ideallerindeki kaslı zengin ve uzun boylu erkeklerle mutluluklar dilerim. Ben de yalnız huzurlu ve sanatla dolu yaşayayım. Hepimize bol şans... 😊
Şansa inanırım. Şans tabiri olmasa böyle bir kavram üretilmezdi. Şans konusunda kendime gelecek olursamda o kelimeye uzaktan ve yakından maalesef hiç bir alakamız yok udkdld.