"Umut şimdi hiç görmeyen birine gökkuşağını anlatmak kadar zor ve imkânsız"... Bu kelime sana ne ifade ediyor ya da artık ifade ettiği bir şeyler kaldı mı?
Hayata anlam veren ve bağlayan yegane unsurlardan biri bence.. Umut varsa hayat vardır.. Umut varsa insan mutludur.. Hedefleri var demektir.. Bence umudu kesen insanlar başarılı olma konusunda büyük sorunlar yaşarlar kesinlikle.. O yüzden ne olursa olsun ya da başımıza ne gelirse gelsin bir şekilde ayakta kalmak için inançlı olmamız gerektiğine inanıyorum.. İnsan pes ederse umudunu keser.. Keyifli günler.
Umut yaşamanın amacıdır insan bir şeyleri umut ettikçe hayatın anlamını daha güzel çıkarır. Umut etmek güzeldir ama insanlara boş yere umut vermek kötüdür detayda açıklandığı gibi görmeyen birine gökkuşağını anlatmak kadar zordur umut. Umutsuzluğa düşünce insanlara umut verebilmek de oldukça zordur hadi umut et umudunu kaybetme deriz ama demek kolaydır gerçekten umut aşılamak zordur. Herkes umut etmek ister ama boşa umut etmek kadar yorucu bir şey yoktur.
Bana göre umut insanın yakıtıdır. Konu ya da kişi ne olursa olsun hep umut edersin ve bunun için çaba gösterirsin. Öğrenciyken başarılı olmak için umut eder ve bunun için dirsek çürütürsün. Daha iyi yerlere gelmek için sınavlardan yüksek not almayı ümit edersin Ana baban için hayırlı evlat olmayı istersin ve onlar için çaba gösterirsin ve atacağın tüm adımların onları uzmemesini umut edersin Seversin sevilmeyi saygı duyulmasını seni yarı yolda bırakmamasını ve hep hayatında olup harcadığın zamanın ve tüm fedakarlıklarinin boşa gitmemesi için umut edersin Tüm bunlarda başarısız mı oldun? Yeniden ayağa kalkmak ve aynı hataları tekrar yapmamak için umut edersin
Detaya göre yorumlayalım; İnsanlar istekleri hayalleri doğrultusunda umut ederler. Zengin olmayı umut eden bir insan o zengiliği yaşamasa bile neler olacağını biliyordur. Bir insana hiç görmediği bir gökkuşağının renklerini yüreğine sunamazsın. Bu umut değildir. Umutta somut/soyut görülebilir gerçeklik vardır. Cennete gitmeyi umut etmek gibidir bu.. Cennetin nasıl bir yer olduğunu bilmiyorsun ama çok güzel bir yer olduğunu tahmin ediyorsun. Bunu senin hayallerin şekillendiriyor. Umut bana göre yaşamak, yaşamaktan zevk almaktır. Binlerce çukura düşsen bile yine o çukurdan çıkarak hayata sımsıkı tutunmaya tutunmaktır.
Umut benim tutunacak dal, mutlu olma sebebi demektir. Umut şükür demektir, şükrettiğim birçok şey var. Umut, inanmak demektir, olumlu düşünmek demektir. Umutsuz vaka olarak gördüğüm kişileri kendi haline bıraktım. Kıymet verdiklerimle de mutluyum
Umut, benim için her şey aslında. İnsanı hayata bağlayan en güzel duygu. Bana göre insanın umudu yoksa kalan her şey tatsız gelir. Yaşama sevinci, yeni adımlar adına heyecanı, karşısına çıkacak aksilikler için mücadele gücü gibi onlarca şey kaybeder. Bu da amaçsızlaştırır. Duygusu kalmaz en başta. O ana kadar hissettiği ne varsa umudu ile birlikte terk eder insanı. Umut, hayalleri ve azmi besler. Ortadan kalktığı zaman geriye kalan yaşamayı unutmuş , sadece nefes alan biri olur.