Bunu anlatamam çok zor. Mesele sadece bir ev değil eve girdiğim de ya da bir yerde oturduğumda aniden boğuluyor gibi oluyorum ölecekmişim gibi oluyorum dışarı çıkıp yürüyünce biraz hafifliyor daha önce de ilaç kullandım fayda etmedi sanki kriz geçiriyorum çok zor.
Evde duramıyorum eve girdiğimde duvarlar üzerime geliyor, neden?
Kapalı alan fobisi diyorlar buna. İlaçlar ne kadar fayda eder bilmiyorum bu rahatsızlığı yaşamadığım için yorum da yapamam ama benzer bir durumu yaşadım. Bende de iş fobisi vardı (tıpta adı var mı bilmiyorum:) yani işyerine gittiğim zaman olması gerekenden çok daha fazla sıkılıyordum bunalıyordum diğer insanlara göre. Üzerine giderek çözmüştüm. Yani ehemmiyet verdiğin müddetçe içinde büyür ehemmiyet vermemen lazım eğer kendi iradenle aşacaksan bu durumu. Diye düşünüyorum...
Anlıyorum o hiperaktivite bende de var. Evde zihnini oyalayacak bir alışkanlık edinebilirsen bence rahatlarsın kitap okumak günün belirli bir kısmını kurtarıyor mesela
Evet insan boşta kalınca böyle oluyor bazıları için normal bir durum olsa da az veya çok herkesin yaşadığı bir şey bence. Dolu şeylerle vakit geçirmeni öneririm oyun oynamak gibi şeyler anlık haz verse de bu durumdan kurtarmaya yetmiyor daha kötü yapıyor hatta çok vakit harcayınca. Ben kitap okuyarak çözdüm bu durumu biraz zor oldu alışkanlık kazanmak ama sonucu iyi oldu
🙂🙂🙂 Geniş olması önemli tabi bir de oturduğun ev gökyüzünü ne kadar görürse o kadar mutlu olursun gibi bir söz duymuştum. Bazen uzun uzun gökyüzüne bakmak da insana çok iyi geliyor
Ev ve evdekilerle sorun var ya da yasanmisliklar cozum ya ev tutucaksin ya evleneceksin ya da eve girince odana gecip kulaklik takip biriyle konusup eglenip gulmeye calisacaksin flim dizi muzik oyun birseyler yapacaksin yani şöyle dusun eve gitme amacin flim muzik dizi izlemek biriyle konusmak olucak belki bu durum ayaklarini geri geri gitmeyi engeller
Bunalım moduna girmiş olabilirsin. İşin de stresi var evinde stresi var bir de molatonlaşma durumu bunu tetiklemiş olabilir. Bence ir değişikliğe ihtiyacın var malum kış ayında olmak bile insanı kısıtlıyor hareket alanın kısıtlanınca strese giriyorsun
Uzun zamandir yillardir böyle.. eskiden ilaclarla nefes almaya çalışırdım simdi tek cagrem dışarı çıkıp bunu biraz olsun hafifletmek.. ama o da bi sure götürüyor
Daha önce konuşmuştuk seninle evet. İlaç ile iyi geliyor olabilir ama ilaç kullanmak bir yere kadar malum. Belki de işin içinden çıkmadığından dolayı oluyor olabilir mi bu stres gerginlik durumu. Bir de çok fazla negatif düşünceye sürükleyen insanlar bile etkiliyor. Pozitif düşünceye sahip insanlarla iletişim kurmalısın psikolog değil ama senle aynı kafadan bir veya bir kaç kişiyle konuşsan faydası olur belki. Şu yarı yıl tatilinde biraz olsun kafa dinleyebilme imkanın olmuştur umarım
Eğer az bir zamanın varsa sana zor gelmeyecekse şu kafana uyan hobilerle uğraşan insanlar toplulukları orada varsa onların arasına karışmak için etkinliklere katılabilirsin. Bence bu kafanı dağıtır. Örneğin; Kitap okuma topluluğu gibi. Veya farklı bir konu da olan bir etkinlik gibi. Kafa dengi bir insan illaki çıkar. Sen soğuk biriyim gibi demiştin biraz ama sen bence de o kadar soğuk değilsin konuştuğumuz zamanlar da keyif almıştım sohbetinden.
İlaç olmaz. Evin havası değiştirilmeli güneş ışığı odalara girilmeli, kırık ve luzumsuz eşyalar varsa atılmalı düzenli temiz olmalı. Bide evin duvarları da belki nem çekiyordur? Ve tabi her gün düzenli olarak dışarı çıkılmalı ve fiziksel yorulmalı. Bunlar sağlıklı tutar.
Gittim zamanla şunu farkettim ki pskiloğun da sağliklisina denk gelmeli yani sana objektif davranabilmeli bunun bi iman eksikligi oldugunu belirtiyorsa gerek yok