#SelamGençlik ⭐🍀💛⭐ İnsanlar çoğunlukla şuna inanırlarsa kendilerinin kaybeden/ looser olacaklarını düşünüyorlar; niyetim iyi olursa herkes beni enayi yerine koyar, öyleyse çakal olayım ki daha fazlasını, hak da yesem, kalp de kırsam olsun olsun, bennn kazanayım!!! Halbuki "NİYET" kötü ruhların, şeytan zekalıların iş işten geçtikten sonra anlayacakları ve kendi iflaslarına küfür yağdıracakları resmen MİSTİK/ GİZLİ bir güçtür!! Niyet öyle bir güçtür ki, kötü emelleri için kullananı bizzat NİYET tutuklar!! Neye nasıl bir niyetle başlarsa insan onun karşılığını ergeç burnunun ucunda bulur! İyi niyetli olmak ve basiretsiz olmak ayrı şeylerdir. Keskin basiret muhatabının kötü niyetini derhal görür, tedbirini derhal alır.. İyi niyetli olmaktan ise kesinlikle vazgeçmez. İyi niyetin ikamet alanı kalptir. Basiret ise zekada taht kurmuştur. Sadece kötü niyetliler hakaret ederler iyi niyetlilere. Keskin zekalı bir insan iyi niyetli olmaktan vazgeçmez, çünkü keskin zeka, iyi niyeti kapsar. Gerçek s*alaklar kötü niyetli ve çakal olurlar, böyle olmakla da iftihar ederler, net..#SunIsUp#Amazing#TubaSueda ⭐🍀💛⭐
Mizaç doğuştan gelen ve ebeveynlerin hatta ondan önceki kolektif bilinç dışının bize yansıdığı bir üründür. Can çıkar huy çıkmaz atasözündeki huy doğuştan gelen mizacımızdır.
Karakter ise çevrenin etkisi ile oluşur. Yaşadığınız ortamın karakterinize uyumludur. Mesela karakter yoksunu karaktersiz vs bu tür söylemler karakterini oturtamamış çevre ile uyumunu sağlayamamış kişiler için söylenir. Özellikle neyi nerde yapacağını bilemeyen insanlar için ya da kaba saba ortama göte davranmayan insanlar için söylenir.
Soruna gelirsek; Evet, herkese iyi niyet çok suistimal edilir öyle bir kişiye dönüşmek de zayıf bir karakterin olduğunu gösterir.
İnsanlar kişiye göre tavır almalı ve ona göre davranmalı. Ortama göre hareket etmeli. Ama iyi niyet götüren bir ortamda ise bu da kabul edilebilir bir durumdur.
Ülkemiz şartlarında keriz zannedilir çünkü keriz avlama konusunda ustayız ve iyi niyeti çok suistimal ederiz ama yurt dışında gayet sen iyi niyetlisin herkes iyi niyetli davranır.
Ortam karakteri etkiler. Bu yüzden nice yurt dışından gelmeyen mallara bile %300 zam getiren insanlar karakterlerini çok güzel belli ettiler. Ülkenin durumu içler acısı. Burdan bunu söylemeden de gitmeyim dedim.
Zayıf kişilik değil asla. Ama bir zayıf yön adı altında toplayabiliriz. İyi yanı sezen insanlar, sürekli buradan vuruyor insanı. Kam emici gibi iyi niyet sömürücü insanlar var. Kullanıldıkları için bu zayıf yön oluyor. Her zaman kötü düşünüp daha temkinli olan insanlara kıyasla.
Tabi ki de hayır. Aksine güçlü bir karakterin göstergesi. İyi niyetli olmak çabuk kandırılmak, çabuk inanmak vs gibi düşünüldüğü için zayıf karakter olarak algılanıyor olabilir. Ama herkes iyi niyetli olamayacağı için bu gerçekten üstün bir özelliktir.
Genelde kötü olan insanlar bunu zayıf kişilik olara adlandırırlar Mustafa. Bir ara bu konu hakkında çok kişi üstüme geldi kendimi değiştirmem adına. Ama benden aksi olmaz yapamam. Zararını görüyor muyum? Kesinlikle... Olsun ben böyleyim, devam...
İyi niyet aksine güçlü bir kişiliğin göstergesi. İnsan ne yaşarsa yaşasın iyi duygularla bezenmişse ayağa kalkıyor. Toplumda covid dışında birçok daha hastalık mevcut mesela kıskançlık, dedikodu, art niyet, ego vb birçok duygu insanı zehirliyor. İyi niyetle, merhametle toplumun aksine nezaketle, saygıyla birşeyler düzelebilir. Düzeltebiliriz. Ben zayıflığın aksine çok daha güçlü bir duygu olduğunu düşünüyorum. "İnsanların ne düşündüğünü düşünmek" yerine "ben nasıl bir insanım" bunu düşünmeyi öğrendiğimiz zaman bence psikolojimiz açısından kötü olan bütün duyguları da yavaş yavaş yok edebiliriz.😄
Doğdumuz an bütün fesat ve art niyetli düşüncelerden yıkanmış olarak dünyaya gelmiş oluruz.. Bütün benliğimizle ve samimiyetimizle yaklşırız olaylara..
Yetişme şekli, ebeveynlerimizin öğrettikleri ya da gösterdikleri, yetiştiğimiz çevre, arkadaş çevresi ve aldığımız eğitim bize şekil verir.. İyi olmak, iyi davranmak, faydalı olmak bize ne kazandırır ya da ne kaybettirir'in cevabını yaşayarak öğreniriz..
Bana göre her insan özünde iyi olsa da, bu özelliğinden dolayı çokça zarar görüp üzüldüğü için bu yönünü derinlere gömmüştür.. Her iyi niyetinde suistimale uğramış, karşılığı hep zarar olarak geri dönmüştür ona.. Böylece karşı tarafa verdiği mesaj da zayıflık olmuştur.. Oysa zayıf kişiliğin tanımı asla bu değildir..
İyi niyetli olmak zayıflık değildir ama fazla iyi niyetli olmak, üstelik hak etmeyen birine haddinden fazla iyi niyet göstermek saflık oluyor biraz. Bu insanlar kolayca kandırılabilir, kullanılabilir.
Fazla iyi niyet , cahilden nasihat almaya kadar gider. Dozunda güleryüzlü olmak lazım. Tebessüm etmek erdemdir , sadakadır. Sadaka nedir;sevaptır , seni ALLAHA yaklaştıran eylemdir.