Hepimizin güzel bir şeyler vardır. Size göre dünyadaki herkesin güzel bulduğu şey nedir? ya da öyle bir şey var mıdır? Bu bir gün batımı da olabilir, deniz olabilir, müzik ya da bir etkinlik vb. olabilir. Sana göre herkesin ortak güzel bulduğu bir şey var mı?
Hepimizin güzel bulduğu bir şey vardır, sana göre dünyadaki herkesin güzel bulduğu şey nedir?
Herkesin güzel bulduğu bir şey vardır elbet ama bu göreceli bir kavramdır. Kimi için para iken kimi için sağlıktır. Kimi için gün batımı iken kimi için de evinde ki huzurdur... Yani ihtiyaca göre değişir bu durum. Kimsenin neyi güzel bulduğu beni ilgilendirmiyor ben kendime bakarım. Benim neyi güzel bulduğumu söylemeyeceğim ama...
Herkesin güzel bulduğu şey olsa olsa bebeklerdir. Bebek derken de sadece insanların bebişlerini söylemiyorum, hemen hemen her canlının minik yavrularını görenlerin içini bir mutluluk kaplar. Bebeklerin masumiyeti ve güzelliği sadece insanlara özgü değildir. Neredeyse her canlının yavrusunda kıyılamaz bir masumiyet, dayanılmaz bir güzellik ve mıncırmak istediğimiz sevimlilik vardır.
Düşünsenize şu köpek yavrusuna kim “Çirkin” diyebilir?
Köpekcik
Ya da bu kedi yavrusunu itici bulan birisi olabilir mi?
Kedicik
Hatta büyüdüğünde bizi paramparça edebilecek olan şu aslan yavrusu bile güzel değil mi?
Aslancık
Buraya her canlının yavrusunun fotoğrafını koyabilmek isterdim. Ama 3 görselle sınırlamak zorundayım. Sorunuzun cevabı bence “bebekler”. Vahşi hayvanlar dâhil olmak üzere her canlının bebeği tüm insanlar tarafından güzel bulunur.
Üstat çok güzel açıklamışsın ellerine sağlık dediğin gerçekten o kadar doğru ki yılanın bile yavrusu tatlı geliyor insana belki de masumiyetlerinden dolayıdır :)
Güzellik görecelidir ama soru aslında genelleme yapmıyor soru aslında kişiye özel bir soru :) size göre evrensel bir güzellik olsaydı bu ne olurdu sorunun ana teması bu :)
tamam hak veriyorum herkesin algısı farklıdır o yüzden güzellik tanımı kişiden kişiye değişir mutlak bir güzellik yoktur bunlara katılıyorum ama bir paralel evren düşün orada mutlak bir güzellik var :D bu ne olurdu SANA GÖRE :D
Allah'tan bilim okumuşum yoksa bu dediklerini hayatta anlayamazdım😂😂 Şaka bir yana gözüme sokmana gerek yok tamam bana göre 😂 Bana göre mutlak güzellik diye bir şey yoktur ama senin hatrın için bulutlar diyeyim. Bulutları güzel bulmayan bir kişi çıkarsa kellemi kescem😅
Merakımı cezbetti Superman gibi uçabiliyor olsanız, nereye uçardınız diye soru sorsam. İnsanlar Superman gibi uçamazlar mı diyecektin yani :D ama dürüst cevap ver :D