Hani kadınlara sürekli laf eden erkekler ulaşamadığı ciğere mundar deme olayı yaşıyor ya aynısı kadınlar içinde mi geçerli? Yoksa tüm erkekler tarafından mutsuzluğa mı maruz kaldılar?
Kadınların mutsuz olmasının tek sebebi erkekler mi?
Medya öyle bir günah keçisi yaptı, kadın dernekleri de öyle bir şekilde bel altından vurmaya başladı ki, evet biz suçluyuz.
Niye suçluyuz?
Türkiye'de erkek olduğumuz için...
Evde erkek çocuğu olup, dışarıda her işe bizim koşturmamız gerektiği için...
Okula gidince en arka sıralara erkeklerin oturması gerektiği için...
Sınıfta konuşan kız olunca uyarılır ama sen dayak yiyeceksin, erkek olduğun için...
Asker olmak bizim sorumluluğumuz olduğu için...
Askerden gelince iş bulmak bizim görevimiz olduğu için...
Evleneceksin, ev eşyalarını, takıları, parayı denkleştirmek zorunda olduğumuz için...
Evlenirsin, doğumgünü, evlilik yıldönümü, sevgililer gününü hatırlamak zorunda olduğumuz için...
Bir kere hata yaparsın, ya da o hatayı da yapmazsın ama karın senden sıkılmıştır, boşanırsın, ölene kadar nafaka ödemek zorunda olduğumuz için...
Hasbelkader kadar kadından dayak yemişsindir, ne biçim erkeksin, çakamadın mı iki tane suratına diyecek kadın hakimin karşısında ezilmek için...
Çaktın iki tane suratına, evden uzaklaştırma cezası almak zorunda olduğun için... (Hayvan hakları kanununa göre evden köpeği atamazsın ama evin erkeğini 6 ay kapı dışarı edebilirsin)
Kadın erkek eşitse niye nafaka ödüyorum, ödemem dersin 90 gün tazyik hapsi yatmak için...
Hanım teyzelerden, ne biçim erkeksin, karını bu kadar şımartmayacaktın sözünü duymak için...
Allah saçını kel, vücudunu kıllı yaratmıştır, ama kadına göre çirkin olduğumuz için...
Kadını mutlu etmezsen kaçar, sıkarsan kaçar, seversen kaçar, hiç bakmazsan kaçar sözlerini hayatının her günü duymak zorunda olduğun için...
Para olmaz, adam yerine konmazsın,
Sağlığın olmaz, kimse senle uğraşmaz,
Aile olmaz, pic denilir,
Sokakta yatarsın, bela görülürsün,
Kadınla tanışmak istersin, sapık olursun,
Boşanınca, nafaka istersin, sen ne biçim erkeksin sözü yankılanır,
Anan seni karından kıskanır, karın seni anandan kıskanır, tüm problem sana atılır,
Evde durursun, çekil ayağımın altından olur,
Dışarısı çıkarsın, adam evi otel gibi kullanıyor olur,
Ya yazmayım, yazdırmayın bana böyle şeyler...
Tuğçe Kazaz, Yunanla evlendi, adam bir sene ancak dayanabildi.
Ebru Gündeş, İranlıyla evlendi, adam ABD'ye kaçtı.
Çünkü bu ülkede kadınlara göre erkekler;
YA SAPIKTIR, YA EZİKTİR, YA ÇİRKİNDİR, YA PARASIZ BOŞ ADAMDIR, YA G*TU KALKMIŞTIR, YA EGOİSTTİR, YA HASTADIR, YA PSİKOLOJİSİ BOZUKTUR...
Siz hiç gördünüz mü, ben hastayım diyen bir erkeğe, bir çorba yapayım diyeni...
Geçen gün günümüzün Atatürk'ü diye Atatürk'e benzerliği ile tanınan sanatçı bile kanser hastası olunca karısından dayak yemiş, bir de üstüne üstlük adamın tüm birikimlerini alıp sevgilisine gitmiş...
Doğru ya her kadın birbirine benzemez. Yanılıyorsunuz...
Kadın manipülasyon yapıyor ve erkeği can evinden vuruyor. İftira atıyor Muhammed Ali'ler ölüyor.
Neyse...
Ben kadın düşmanı değilim ama bu toplumda erkeklere giydirilen ateşten gömleğe artık yeter diyorum...
Yukarıda yazdıklarımın hiçbirini yaşamadım ama okuya okuya okyanus oldu...
Kadınlar mutluluğu erkeklerde aramamalı. Bu işin temel sebebi değil elbette. Fakat özgürlük mutsuzluğunun sebebi biz erkekler olabiliriz. Gecenin köründe istediğimiz gibi dışarıda orada burada dolanıyoruz. Fakat kadınlar bizim kadar rahat dolanamıyor. İşin birde bu yanları var. İlişki mutluluğu ise bambaşka bazı kadınlar maço olsun höyt desin beni kontrol etsin kıskansın vs modunda mutluluk arıyorlar. Niye abi? Eğitim köpeği misin sen erkeğin hakimiyetinde mutluluk arıyorsun? Çok tartışılır ya valla tamam suçumuz yok değil ama tümüyle bize yüklenemez bu durum.
Kadınların da erkeklerin de mutsuz olmasının sebebi maalesef toplumumuzdur. 21. yüzyılda bilimin ve zamanın gerekliliklerine değil orta çağdaki inançlara göre yaşamalarıdır. Kadın-erkek olmaktan ziyade birey olmayı başaramadıkları için mutsuzlardır ama illa kadınlar üzerinden örnek vereceksek genelde erkekler için derbeder olmak kadınlar için daha kolay çünkü kadınların ilgileneceği hobi vb alanlar konusunda pek önü açılmıyor. Sen kızsın, otur, dur diye ot gibi yetiştirildiği için hayatındaki tek heyecan ilişkiler oluyor. orada da hayal kırıklığına uğruyor. Güzellikten bağımsız söylüyorum bunu baktığınızda mesela çoğu Rus kızının bale vb dans, spor gibi meziyetleri var. Türk kızları çok baskılanıyor ve tek ilgi odakları erkekler oluyor. Özetle heyecan duyacakları tek alan erkekler.
Hayır her daim erkekler diyemeyiz Ama genel olarak nasıl her erkeğin hayatına bir kadın dokunmuşsa, bu anne bile olabilir. Kadın için de aynısı mevcuttur Kadın babadan alamadığı sevgiyi ömrü boyunca başka erkeklerde arar mesela. O sebeple de evet erkektir çoğunlukta.
Benim bir sevgilim vardı. Çok saygı duyduğum, zeki bir kadındı. Birgün bana şöyle demişti: Siz erkekler eğlendiğiniz kadınla evlenmiyorsunuz, evlendiğiniz kadınla eğlenmiyorsunuz. Sonuçta hayatı hem kendinizi hem bize zehir ediyorsunuz. Çok doğru bir tespit bence.
Yok artık mutluluğumuzun tek kaynağı erkekler sanki🤣🤣 tabii değil. Fakat kadınları mutsuz eden erkekler var. Nasıl erkekleri mutsuz eden kadınlar varsa öyle iste...
Değil tabii kim. Ama şöyle düşün; biz kadınlar erkeklere göre daha naif, daha kırılganız. Kadınlar hayatta en çok iki erkeğe güvenir ve sever. Bunlardan biri babasıdır; ondan darbe yiyince mutsuzluğa doğru ilerliyor. İkinci darbede sevdiği adamdan gelirse, tamamen kendini mutsuzluğa odaklıyor. Yani tek sebebi erkekler değil, büyük oranda erkekler diyelim.
Erkek var erkek var.. Bazılarında sadece hayvansal içgüdüler hakim ve ne yazıkki bu tür çoğunlukta adeta dağ ayları. Bazıları ise daha naif düşünceli bu tür azınlıktan maalesef. Hal böyle olunca çoğunluktaki tür mutsuz eder mutsuzluğa mahkum eder. Mutluluk hangisine denk geldiğinle alakalı bir durum biraz şans işi işte denk gelecek.
Kadınlarin zor karekterleri kendı kendilerini hasta ediyor erkekler alakarı yok cok bilmişler vurdumduymazlar kıskacnlar kaprıslıler cok konuşurlar sen konuşsan kudururlar her zamn onlar haklılar haksız olduklarını görmedim yaptığı yanlışı hatayı anlatrsın yok ben hata yapmam kafam bozuldu kameradan ona gösterdim hatayı yinede anlatamdım bir ara 150 bayan elman calıştrdık kafayi yiyordum okuldan ara iş yerımıze uğradığımda
Kadınların mutsuz olmalarının sebebi mantıkla değil duyguyla hareket etmeleri. Bu her olay için geçerli. Yanlış adam seçimi, yanlış arkadaş seçimi, yanlış saç rengi seçimi, yanlış saç kesimi seçimi... liste uzar gider.
Bazen çok anlam yüklemesi oluşturduğumuz için karşı tarafa , küçük bir olumsuzlukta bile direncimizi yitirip mutsuz olmaya adım adım ilerliyoruz. Halbuki olaylara biraz daha realist baksak bu sorunlar oluşmayacak.
Dengeli olmadığı zaman mutsuzluk olur! denge önemli, ne alıyorsan onu vermelisin ne fazlası ne az ve beklentileri düşük tutmak herzaman iyidir 😃 böylece mutsuz olmaz kimse