Güzel dinlerim ama güzel anlatamam. Anlatmayı sevmem pek. Ha yeri geldiğinde anlatırım ama mümkün olduğunca kendi dertlerimden bahsetmeyi sevmem. Dinlemeyi seviyorum, kendi hayatımda uygulamadığım ve uygulamadığım tavsiyeleri veriyorum genelde.
Dert dinlemeyi severim ama her insanı ve her derdi dinlemeyi sevmem. Beni sıkmayacak konularda dert dinlerim. Ergen ilişkilerinin problemlerini dinleyemem. Ciddi bir ilişkin olur, sorunlar yaşarsın ve gelir bana anlatırsın, seve seve dinlerim. Ama diğer türlüsünü çekemem...
Ne dert dinleyecek ne de dert anlatacak durumda değilim uzun zamandır, şiştim artık 🙂 Bundan kaçış yok ama Güzin abla gibiyim nereye gitsem tüm dertliler beni bulup başlar anlatmaya. Kıramıyorum da kimseyi, sonra saatlerce dinleyip fikir veriyorum mecbur.
Dert anlatmak pek benlik olmadı hiç bir zaman, genelde yalnız başıma kalıp dinlenmeyi ve çözmeyi severim. Daha çok dinleyen tarafımdır, empati kurup mantık çerçevesinde kalarak kırmadan yanında olurum.
İkisini de sevmiyorum tahammülüm yok ne dinlemeye ne anlatmaya,,, herkesin derdi kendine yetiyor, anlatsa bile dinlemekten başka ne geliyor ona da gerek yok...
Bende hem dinleme hem de anlatma taraftarı değilim. Özellikle dinleme taraftarı değilim. Zaten kafam yeterince dert doluyor. Birde milletin derdini çekemem işin açıkçası. Birde dert anlamayı sevmem. Kendi başıma halledebilirim işimi gücümü.
Dert anlatmam içimde yaşarım, dinlerim daha çok ama artık kimsenin derdini dinlemek istemiyorum. Yol gösteriyoruz girmiyorlar aynı döngü de devam ediyorlar. Artık zamanımı kendi geleceğim ve hedeflerim için kullanıyorum. Enerjimi, vaktimi başkası işin harcayamam.
Dert anlatmayı sevmem. Pişmanlıktır bana göre. Bazen dolu dolu olur insanın içi kendjnj dökmek ister vs o ayrı. Bunu da yapacağı kişiyi iyi seçmeli, ziraa anlamayanlar için zayıf algısı oluşur. Dinlerim. Ama dert ise dinlerim. Gerçekten dert yananı dinlerim, anlarım, Saçma sapan şeyleri dert diye önüme getirenleri değil.
ikisine de karşıyım. Dert anlatan işi görülesiye kadar bütün çöplüğünü sana atar ve çeker gider. Sen onun için bir çöplüksündür. Dert anlatmayı da sevmiyorum bazen insan dötüyle dinleyip sizi goygoya alır daha da huzurun kaçar.
Dinlemeyi severim. Dert olarak bakmıyorum sadece karşımdaki insanı motive etmeyi, onu daha iyi bir hale getirmeyi onu anlamayı tercih ediyorum. Ve insanlar anlaşıldıkları yerde gayette mutlu oluyorlar aynı şekilde bende.😄
Dert anlatmayı sevmem sanki ellerine koz veriyormuş gibi hissediyorum en yakınım bile olsa, dinleyen tarafım yardımcı olmayı severim eğer sürekli aynı ve basit konulara takılmıyorsa.
Dinlemeyi severim anlatmayı da severim ama karşımdaki sıkılmadigi sürece iki kişi arasındaki fikir alışverişleri birbirlerine yol gostermeler bende çok güzel bişey
Anlatmayı da dinlemeyi de severim karsılıklı anlaşmak önemli ama genellikle ben anlıyorum anlaşılmıyorum gizemli biriyim çözemiyorlar beni soğuyorum sonra