Sağlık olmalı, hayatın kendisi olmalı ama pek ciddiye almama hatasını yapıyorum desem yeridir.
Insanligim , Sorumluluklarım ilk sırada (çocuklarım) Değerlerim. (Aile ve dostlarım) Birilerinin hakkına girme korkusu. Saydıklarım eşdeğerdir. O yüzden bir seçenek olarak belirtemedim.
Genel olarak ;
Hayatın kendisi , ciddiye alınması gereken bir süreçtir aynı zamanda değildir. (Nasıl güzel bir çelişki değil mi?) Fakat mutlu insanların geneli hayatı ciddiye almayan insanlardır. Bu eşittir , kendini de ciddiye almayan insanlar... Bu durumda ; hayatın sadece, kişiyi ilgilendiren kısmını kişiye yararı olacak şekilde ciddiye alınması yeterlidir. Bunu "en ciddiye alınan konu " diye belirttiğin için yazıyorum. Sonrası fazla ciddiye alınacak konular olmamalı. Amma ve lakin; duyarsız da olmamalıyız. Hayatta bazı şeyleri ciddiye almak -almamak ile , duyarsız olmak arasında çok ince bir çizgi vardır. Bu her ne kadar alakasız gibi görünse de, Gerçekten bu durumu birbirine karıştıran çok kişi var. Bunun farkındalığını belirtip şöyle diyorum ; sorumluluklarim dışında, hayat pek de ciddiye alınmaya değmeyecek kısa. Mutlu kal 🥰
bu hayatta ciddiye aldığım konu yok.. akışına bırakıyorum her şeyi.. su akıp yolunu buluyor bir şeyleri ciddiye alınca sadece seni yoruyor ve tüketiyor gözlemlediğim bu.. o yüzden ciddiye almadan yaşıyorum hayatı olacak olan oluyor söylenecek olan dile geliyor konuşulan belki boş belki dolu oluyor insanlar başta gül bahçesi sonra dikenlerle dolu bir bahçe haline geliyor güvendiğin dağlara kar yağabiliyor belki dağ gibi olan da yok olup gidiyor en ufak darbede zelzele olur gibi
Sonra devam ediyor işte hayat.. ciddiye almamak en iyisi
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Yaptığım iş her ne olursa olsun ciddiye alırım Arkadaşlarım ve hayatımda olan kişiyi de öyle Onun haricinde dertlerimi çok ciddiye almıyorumHayat fazla ciddi olmak için çok kısa
Benim bu hayatta en ciddiye aldığım şey kendi mutluluğum.
Bunun içine beni mutlu eden her şey girebilir. Sağlığımın yerinde olması, sevdiklerimin yanımda olması, cebimde paramın var olması...
Bir an bu bencillik mi diye düşündüm ama yoo değil.. kendini sevmek bence. Aslında herkesin yapması gereken bir şey.
Ben mutlu olmazsam sağlığıma dikkat etmem. Ben mutlu olmazsam sevdiklerim yanımda kalamaz. Tabii onlar da beni sevdiği için her şekilde yanımda olmak isterler ama ben mutsuzken huysuz olacağım için onları da iterim.
O yüzden kendi mutluluğum herkes için de faydalı.😄
Bu hayatta ciddiye aldığım tek şey ailem kaldı. Onun dışında hiçbir şeyi çok ciddiye almıyorum artık. Yaşam enerjim çekilip alınmış gibi. Gereğinden fazla çabalamama rağmen istediğim hiçbir şeyi elde edemiyorum. Şanssızlık hep benimle. Bu saatten sonra önceden istediğim herhangi bir şeyi elde etmek beni mutlu da etmeyecek çünkü artık hevesim kalmadı...
Bence kimse hiç bir şeyi ciddiye almıyor aile mi kim çocuklarına ya da eşine yeterince dürüst ya da adil İslamiyet mi kim Allah’ın emirlerini tam tamına yerine getiriyor işi mi kim oyun yapmıyor patronun arkasından konuşmuyor işte bunlar oldugu zaman hayat ciddi. Kendine ne kadar dürüstsün. Yorum yapanlar için yorum yaptım.
Ölüm.. Bu kadar... Allahın huzuruna ne şekilde çıkacağım ne hesap vereceğim.. Bunun derdine düştüm artık.. geri kalan her şey tamamen bir oyun...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayatın anlamı dindir. İslamı ciddiye alırım en çok. Ve islama göre yaşarım. Yoksa bana göre din dışında ciddiye alınan her şey gelip geçecek. Zevkler - mutluluklar ve kısaca her şey... Allahla birlikte olmayı ciddiye alırım.
Hayatta ciddiye alacak bişey yokki niye dersen zaten hayatın kendisi oyun rolün var sahneye çıkıyorsun öldünmü sahneden iniyor ve bir varmış bir yokmuş oluyorsun söylermisin oyuncu olduğumuz bu fani dünyada ciddiye neyi alayım şimdi?
Ciddiye almakla önem vermek farklı şeyler. Hayatta en önem verdiğim ailem ve sevdiklerimdir tabii ki. Bir de ciddiye alınan şeyler var. Onların da başında sağlık geliyor, sonra da mesleğim.
Aşık olduğum kişi ne yazık ki insanlar neden aile ya da sağlık değil der ama gönül bu mantığımdan daha kuvvetli bu yüzden aşık en ciddiye aldığım şeydir.