https://www.youtube.com/watch?v=sLN9uZOf0eo
Uğur böceğine duyduğunuz sevgiyi, neden hamamböceğine göstermiyorsunuz?
https://www.youtube.com/watch?v=sLN9uZOf0eo
Uğur böcekleri hahamda veya yemeyiniz içinde mutfakta olmuyor, sizin yemek artıklarınızla beslenmiyor, hastalık yaymıyor. Bilakis ağaçlardaki tatlı yapışkan madde içeren haşeretı yiyor. Bahçede dışarıda gördüğümüz böcekleri elbette severiz Mayıs böceği de güzel.
Sorunun amacı dış görünüşün insanlar açısından önemli olduğunu vurgu yapıyor.
Uğur böceği, aklını kullanamayan, sadece güzelliği/yakışıklılığı ile ön plânda olan kişileri.
Hamamböceği ise, akilli, çalışkan ama dikkat çekici özellği olmayan kişileri temsil ediyor
Bu soruyla insanların göreceli olanları tercih ettiğini anlamamızı istiyor ve nedenini soruyorsun kaptan.
Kendi adıma konuşayım.
Hiçbir insana çirkin yaftası vurmadım. İnsanların fizikî özellikleri kategorize etmedim. Allahın onlara verdiği fiziki özellileri değiştirilemeyeceğini bildiğim için onları akılları ve kalplerini severek kabul ettim.
Sevmediklerimi de karakterinde bozukluk olduğu için sevmedim.
Sözün özüne gelince,
Ben hamam böceğini de uğur böceğini de Allah onları yarattığı için sevdim. Seviyorum. Severim de. 😊
Beni çözünce tüm sorularımın anahtarını da aldın tabi. 😊
Akilli olmak bunu gerektirir 😉
Facebook alıntı sözleri gece gece hiç çekilmiyor ya..
Neyse çünkü görüntü yani ilk izlenim çok önemlidir. Estetik ve güzellik insanoğlu için önemlidir.
Egosu yüksek bir kadınsın... İnsanları ezmeye çalışmak en sevdiğin davranış biçimi.. Bence senin fazla dostun olmaz. Olanı da sana karşı samimi olmaz.
Ben insanlar ile fazla muhattap olmayı tercih etmiyorum.
Süre gelmiş bu aptallıklardan sıkıldım artık.
Benim olacağım ortamda en aptal ben olmalıyım ki kendimi geliştireyim. Böyle bir çevre yoksa banane boş kalabalıktan.🙂
İfadelerin tespitlerimi doğrular nitelikte.
Aksini iddia etmedim.
Anlaşabilmek kadar güzel olan bir şey de sevdiğinin, seni sevmesidir :)
Eeee?
Bunu nereden kopyaladım hadi bul bakalım.
ben genel olarak böcekleri seven bir yapım yok hatta öyle ki örümceklerden gerçekten korkardım (fobim var)
büyük küçük demezdim,
geçenlerde çiçek aldık biraz eve, çiçeklerin içerisinde minik tatlı bir örümcek gösterdi kafayı ben tabi tedirginim..
Dedim yahu olmaz böyle benim bunu atlatmam lazım, en sonunda elime aldım örümceği geziyor elimde :D bende bakıyorum melül melül hafif titrek bir eda ile yürüyüş yaparak güzel bir gönderme töreni ile balkona doğru kendisini farklı bir habitata taşımış oldum
sanırım ufak örümceklerle ilgili fobimi atlatmış olabilirim :D
@BildiginGibiDegilO yok yani bir çok farklı fikrin olması kadar doğal bir şey yok tabii olarak insanlar hem materyalist ve ya materyalist olmayan düşünce içerisinde yorumlarını yapmaları doğal :) ben böcek deyince aklıma bir kişilik tavrı gelmedi nedense şimdi fark ettim ki bir çok farklı düşünce var :) aslında güzel olan şey de bu insanlar hatta bireyler farklı düşünür görür duyar ve hisseder.
Eig için teşekkür ederim.
Cevap
15Cevap
kıtkanatlı boceklerde kitin maddeesi bulunur kabuklarında ve o kabuklar farmakolojide agrı kesıcı madde olarak uretılır. sen hamambocegını yalarsan hıcbır bakterı gecmez cunku kabugu bakterı tutmayan bır yapıya sahıptır .
ama ugur boceklerı aractan aşka şansa kadar seklı ile sembol olmustur.
neymiş kasa onemlıymıs bocegınde de , kadınında da
👏👏👏
Ben seviyorum. Askerdeyken bulundugumuz yerde cok vardi.
Sirf önce kacsinlar diye isigi yakip bir sure bekliyordum. Simdi gorsemde yine öldürmüyorum alip bahceye atiyorum.🕷
Aynı yerde mi askerlik yaptık yoksa 😊 Bizdede öyleydi 😊
Guneydoguda sinir da yaptim 🙂
Teneke baraka binalarda cok oluyorlardi.
😊 Aynı yer değilmiş. Ben Marmariste yaptım 😂😂
😁👍 En azindan ülkemiz sinirlari icindeymis.
Ülke sınırlarında ama işimiz gücümüz gavurlarla uğraşmaktı.
En azindan ayni ulke sinirlari icindeymisiz yazacaktim. Yani o yonden tuttu demek istemistim. Eksik yazinca farkli anlam cikti.
Ben ikisinide seviyorum. Ve doğada ki hiç bir canlıya da zarar vermem. Hamamböceği bazen eve geliyor peçeteyle alıp dışarıya atıyorum. Her canlının yaşama hakkı var bence. Rabbim onları yaratırken mutlaka bir fayda ile yaratmıştır. Ben kimim ki rabbimin yarattıklarını öldüreyim. Hele ki yazık sessiz dilsiz canlılar.
Bu soruda sanki böcekler değil de başka şeyler var gibi 🤣
Ne gibi :)
Hicbirsey göründüğü gibi değildir sözünün kanıtı.
Kaliteyi, parayla satın aldıklarını sanan insanlar misali...
Pahalı elbise giyer kaliteli olur ya güya hahaha
Dış görünüşe aldanmak.. Onu getirdin aklıma birden. ;))
Uğur böceği narin geliyor insana zararsız. Hamam böceği ses yapıyormuş hiç gördüm mü emin değilim o da bir böcek saygı duyarım niye önyargılı olayım. Her hayvanın yaşamaya hakkı var hepsinin alanına yaşamına saygı duyarım ama sevemiyorum elleyemiyorum. Özellikle köpeğe. Aslinda seviyorum ama hiç 20 yaşına geldim bir kere elleyemedim
Kardeşim istediğime sevgi duyarım hesabını mı vereceğim sen neden bazı insanları severken bazılarını sevmiyor üstüne üstlük nefret ediyorsun
Nereden bildin nefret ettiğimi?
Bilmiyorum tahmin herkesin nefret ettiği birileri vardır
Tahminlerine güvenir misin?
Evet
Bundan sonra güvenmemelisin
Nedenn
Seni yanlışa götürüyor
Ne konuda üzdün bak
Benim nefretim konusunda
Bilemem dedim ya örnek verdim
😊 peki
Hayatımda duyduğum en temiz ses diyebilirim tanımıyor olmam ve ilk defa dinliyor olmam beni üzdüSarışınlar linçlemesin ayrıntıyı okurlarsa tabi.. Uğur da olsa hamam da olsa böcek sevmiyorum
biri güzel diğer cirkin zeki olması hiç kmisinin ciknde değil. Senin matematik sorularını cozemeyecegine gore hamambocekelrin dayanıklı olması zeki olması bişeyi değiştirmez. hangisi tatlı geliyosa o
Bu soru bana birilerinin öz tanımını anımsattı.😄demek insanlar için öncülük dış görünüş göze hitap eden şeyler.
Görünüşünden dolayı sanırım hem tutup böcekle 2lakirdi etmeyeceğimiz için zekasını falan umursamamiyoruddur.
İkisine de eşit mesafedeyim. İnanmaz isen al böcüğünü gel. Sana bile aynı mesafedeyim. Aldığın böcükle gelirsen bunu da anlarsın.
Her canlının bir amacı var ama uğur böceği ekinlerin haşereleriyle beslenmesi rengi durumu değiştiriyor
Uğur böceği benim yaşam alanıma girmez... hamam böceği ise yaşam kalitemi düşürmek için elinden geleni yapar...
Hamam böceğinden Fayda görmedik bu yüzden uğur böceği en azindan gözümüz rengklerinir 😂😂💮🌸🐞
İkisi aynı şey mi? Elinde güvercin tutmakla fare tutmaya benziyor,...
ikisinede göstermiyorum. Gördüğüm anda basarım üstlerine acımam
Güzel soru, Ama cevabı kendim de bilmiyorum fjfkhfkg
Hiç uğur böceği wcden çıktığını gördün mü geçen ay kafam morardı hamam böceğinden 4 te wc girdim korkudan kafamı vurdum
Sen hiç kediye değilde fareye sarılıp öpmek istedin mi 😅
İkisini de sevmem.. Köpekçiyim ben.
Hamam böceği pis olduğu için olabilir mi Allah'ın zekâ özürlü şahsiyeti
Ben böcek sevmiyorum ya hayvan sevgimi köpekten yana kullanıyorum 😄
Benim için farketmiyo ben hepsinden korkuyorum ama neden diye soracak olursan bence dış görünüş derim
Gösterecezde
Bir yerinde duramıyor arkadaş.
😂😂👏👏
Çünkü uğur böceği şans getiriyor🙂
Günaydın. 😉
Çok yakında
hamam böceği çok gördüm insanı korkutuyor karanlıkta çıkıyor insanın üstüne üstüne geliyor sevemedim hamam böceğini
Hiçbirini sevmediğim için tüm böcek aleminden özür dilerim
Herkes güzel kardeşim peşinde ondan dış güzellik önemli olur olmuş artık
Bir de uğur böcüğü uçuyor uçuyor
Hamam böcekleri her yerden çıkıyor
Çok ses yapabiliyorGenelde geceleri ortaya çıkıyor
Böceklerle aram iyidir 😂
İnsanın estetik algısı ile ilgili bir durum.
Onun adı Uğur çünkü😂
Piki de güzel🐞
Nesi nesi? 😊
Ugurböceği tuvaletten çıkmıyor çünkü
Hamam böceğinin pis ortamda bulunması tiksindirici
İmaj her şeydir... Bunu asla unutmayın
Sorunuda senide skim
Algı maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?