Uzun yıllardan beri insanlar yeni bir yıl ile yeni kararları birbirine bağdaştırır. Her yıl sonunda bir sonraki yıl yapacaklarını, yapmayacaklarını düşünür. Kendilerinden de beklentileri olur.
Belirlediğiniz hedefleri hemen, ertelemeden gerçekleştirmeye çalışın. Öncelikle insan psikolojisi karar alırken uygulamada hep bir gün belirlemek ister. “Örneğin bu hafta başında başlayacağım, bu ay içerisinde yapacağım” gibi aslında şimdi uygulanabilecek bir kararı bir tarihte başlamak üzere ertelerler. Şimdi değilse ne zaman? Bir şeye başlamak için en uygun zaman şimdiki zamandır, şu an içerisinde bulunduğunuz zaman. Dolayısıyla ertelemeyin
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Evet bu yıl akıllı bir öğrenci olacağım. Öncelikle konum ders onu başaracağım. Sonrasında kilo vericem düzgünce muhakkak bu yıl içinde olacak oda. En sonunda ise meslek başarısı benimle olacak umarım hepsi benim kararlarım ve bunlar için çaba sarf etmem gerek. Pes etmediğim ve çabalamaktan yılmadığım bir yıl diliyorum kendim için.
Evet, eğitim hayatımda zaten başarılı bir insanım ancak bu sene gözüm daha bir yükseklerde Ayrıca bazı insanlar geldi geçti 2021 de hayatımdan, kötü iğrenç insan... O ve onun gibi insanları hayatımdan çıkardım. Allah a hamdolsun, Ayrıca biraz kilo "almaya" karar verdim, evet şaşırdınız millet kilo verirken neden kilo almak, 50 kiloyum gayet ideal ama eskiden 57 ydim tekrar 57 civarı olmak istiyorum. Bu kış tatile çıkacağım. Ayrıca site ile ilgili kararlar verdim.
Bu aralık ayı harıl harıl kendi konu etiketimde çalıştım. Benceler, sorular uzun yorumlar ve bir yandan psikolojik olarak beni etkileyen bazı kötü insanları (insanı) hayatımdan defetme süreci derken hem başarılı bol çalıştığım bir ay oldu, hakettim emeğinin karşılığını hem de yüklerimden kurtuldum, kendimle baş başa kaldım. Şimdi bu Ocak ayında dinleneceğim, az yorum az soru, dinlenme, sessizlik... Şubatta tekrar var aklımda başka planlar yeni bir konu etiketi düşünüyorum.
1- Rafine şekeri bırak. ( Yarından itibaren başlıyorum.) 2- Rehberindeki gereksiz herkesin numarasını sil. (Sildim) 3- Daha çok kitap oku, daha fazla resim yap, daha fazla üretken ol. (Yapılacak.) 4- Yeni yıldan bir şeyler bekleme. ( Artık beklentileri tamamen bıraktım.) 5- Her şeyi akışına bırak. (Bıraktım.)