https://youtu.be/p4yxn8ZahPI Üzmeyin, kırmayın insanları. Zaten bütün insanların derdi kendiyle değil mi? Taşıyamayadığınız yükleri, kusurları, kötü duyguları başkasına atmamaya gayret edin özen gösterin. Gerçekleri söyleyemeyecek kadar açık sözlü ve cesur değilseniz hiç çıkmayın ortaya. Altı üstü iki anlaşılır sohbet edip, Biraz duygu alışverişi yapacaksanız. Kendinizi başkalarında düzeltmeyin! Kimse sizin ağlama duvarınız değil.
Başkalarında sizi rahatsız eden sizde her zaman çok olandır. Başkalarında çok olup sizin hoşunuza giden ise sizde az olandır. Bu hep böyledir. Peki ne yapmalı? Çok olanı azaltıp, az olanı çoğaltmalı. Sonra da çıkalım ortaya sevelim birbirimizi.
Bu bağlamda; İlişkilerinizde gerçekleri söyleyecek kadar cesur ve açık sözlü müsünüz?
İlişkilerinizde gerçekleri söyleyecek kadar cesur ve açık sözlü müsünüz?
Evet, bu konuda kendime güveniyorum. Gerçekler zaten illa ki bir gün gün yüzüne çıkacak. Saklamanın bir anlamı yok. Ne varsa açık açık söylenmeli baştan.
Soruda kendimden biraz pay çıkardım yaptıklarım ve yanlışlarım onu bir kez daha görmüş oldum.
Lafı dolandırdığım oluyor pat pat dile getirmediğlm zamanlar. Bu da haliyle karşı tarafı sıkmış oluyor o da kendince çabalıyor "yahu ne diyor bu adam" gibisine 😂
Ancak bunu yapmanın yanlışlığını fark ettiğim için artık söyleyeceklerimi kimseyi üzmeyecek şeklide dile getirmeye çalışıyorum 🌼
Cesaretimde eksik olduğunu düşünmediğim halde politik birtakım sebeplerden ötürü dan dan herşeyi söyleyemiyebiliyorsun. Bu sadece karşı cins ile ilgili değil, basit olarak bir iş arkadaşın, veya çift olarak görüştüğün bir arkadaşında olabilir. Bir anlık rahatlama uzun bir huzursuzluk getirecekse, bir anlık rahatlamayı seçmek zekice bir çözüm olmayacaktır.
Karşındakini ikna edebilecek şeyleri söylüyorum genelde. Gerçekler bazen ikna edici olmuyor. Üzmekte istemiyor insan her zaman. Kendini üzüyorsun ama onu üzemiyorsun işte. Garip ama bu böyle. Varlığın ile huzura boğmuyorsan yokluğun ile yalnız bırakmayı da bilmelisin bazen.
Çözümlenemeyen ve çözümlenemeyecek şeylere sebep olacak şeyleri dile getirmem. Doğruya doğru. Çözümleyebildiğim noktada gerçeği ortaya sunarım. Tabi bu gerçeği ilişkime huzursuzluk, mutsuzluk, huysuzluk getirecek seviyede saklı tutmam ya da tutmamaya gayret ederim.
Nabzına göre söyleyebilirim acıtamam fazla, ilerlemek gerekirse karşımda ki insana çekinmeden söylemeyi tercih ederim her zaman, bunu anlayacak kişi varsa karşımda beni yormayacaksa açılırımda açarımda gerekirse. Doğruluk ve netlik iyidir her zaman.
Evet zaten bu yüzden çoğu insan tarafından sevilmem. Sevilmeme demeyelim de bazen de çekememezlik diyelim. İnsanlar sahte ve yapmacık olanlar alışmışlar gerçek bir insan görünce yadırgıyorlar haliyle
Evet. Ama bu karşımdakini kırıp dökmem demek olmadı asla. Doğrularla, üslubumu bilerek kalp kırmadan devam ettirdim hep. Yalan daha çok kalp kırar benim gözümde.