Bazı insanlar rekabet olduğunda tam anlamıyla gösterebilir kendini fakat bazıları da aşırı rekabet olduğunda, gerçekten gösterebileceği performansın çok çok altında kalabiliyor. Bu iş hayatı olur, okul hayatı olur hiç farketmez. Sen bu anlamda nasıl birisin?
Rekabetten mi beslenen birisin yoksa bu seni olumsuz mu etkiler?
#SelamGençlik 🦄🍀⭐🌺🍏💛🔥☀️🌻🐝🥥💋🍒❤️❤️👀 Kendi kendime bile rekabet etmeye bayılıyorum fakat bunu kendimi geliştirmek için ve dönüştürmek için isterim daima. Dostça rekabet talep ederim. Düşmanlarımla rekabet etmem mesela, onlarla direkt savaşırım.. Dostlarımla yeri gelir onları adaletle, vicdanla destekleyerek tatlı tatlı adrenalinli rekabetlerimiz olabilir.. Bu hayatta tek rekabet etmeyeceğim tek bir insan olur ancak o da tüm kalbimle her şart ve koşulda kendimi tutar gibi onu tutacağım eşim, net... #SunIsUp#Amazing#TubaSueda 🦄🍀⭐🌺🍏💛🔥☀️🌻🐝🥥💋🍒❤️❤️👀
Yapı olarak hırslı bir insanım evet ama bu gözümü kör edecek derecede asla olmadı.. Rekabet zamanına ve yerine göre güzeldir.. Her olayda ya da her kişi ile rekabete giremem.. Çalışma hayatında vesaire mutlaka olur ama hayatın her alanında rekabet edersek bir anlamı kalmaz bence.. Olabildiğince spontane yaşamak ve zaman zaman başarı duygusunu törpülemek de gerekiyor.. İnsanı insan yapan yegane şeylerden biri de budur.. Duygularını mantığı ile yönlendirebilir.. Keyifli günler..
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı.
Hiç bir zaman rekabet içinde olmadım. Bir şeyi istiyorsam eğer kendim istediğim için yaptım. Rekabete girip kendimi göstermek için değil sadece istediğim yapmışımdır. Hani derler ya "bak o yapıyor sen niye yapmıyorsun" diyerek bir kıyaslama içine sokarlar insanı. O zaman yapacağım varsada yapmam. Çünkü kendimi ıspat içine sokmam.
üfff kimse umrumda değil kimseyle rekabet edemem kimseyi de dengim olarak gormuyorum Sadece örnek aldiğim insanlar oluyor bazen Çok başariliysa üfff bu ne be
Kimse ile yarış içine girmem. Ben kendi hayatımı yaşamaya çalışıyorum. Benden harici kim ne yapıyorsa, ne alıyorsa, ne veriyorsa kat kat fazlası olsun onun için.
Rekabeti severim, bu sayede sınırlarımı zorlayıp kapasitemi ölçebiliyorum. Ama aşırıya kaçan rekabetlerin içine girmemeye çalışırım. Çünkü bu hırsa dönüşüp zarar veriyor.
Rekabet beni olumlu ya da olumsuz olarak etkilemez. Ben kendimle yarışırım, kendimi geçmeye çalışırım. Eğer ki bir şekilde gelişim göstermişsem, olabileceğinin en iyisini yapmaya çalışmışsam ideal olan yoldayımdır. İstediğin sıralama, istediğim puan, istediğim rütbe.. önemli olan benim hayallerime ulaşabilmek konusundaki başarım. Çünkü benim için gerçek başarı hayallerime ulaşabilmektir." Tek rakibim kendim ve hayallerim yalnızca bana ait."
Beni etkilemez zaten bi işe başladıysam onu en iyi şekilde yapmak için elimden geleni yaparım. Onun içinde rekabete felan gerek yok ben istediğimi alırım... 😎💙
Kimseyle yarışmam, yaristirildigimi hissettiğim anda oradan uzaklasirim. Ben hipodruma mahkum edilmiş yarış ati değilim. Insanım. Benim derdim yalnizca kendimle.
Kimseyle rekabetim yok. Sadece kendimle yarış içinde olan biriyim. Kendimi geliştirmek için çabalarım. Rekabet içine girersem başkalarını baz alıp öz benliğimi yitirebilirim.