Etme bulma dünyası deyip ilahi adalete güveniyoruz.
Peki, sizce ilahi adalet tecelli ediyor mu?

Evet inanıyorum.
Defalarca şahit oldum ilahi adaletin tecelli ettiğine.
Bu yüzden ne zaman üzülsem Allah'a havale eder o günü beklerim.
Ben şahit olurum ya da olmam.
Ama eden herkesin ettiğini bulacağınada e kadar eminim.
Evet. Mesela inançlı biriysen ama farkında değilsen Güldüğün birşeyin aynen başına geldiğini ya da yaptığın hatadan dolayı başına geldiğini anlarsın ve çok mantıksızca üzülürsün birdaha yapmazsın. Biri seni üzerse o da üzülür bilirsin... çok karışık ama var. Buarada kafirlerde bilir ama onların seçiminden bilsede utançlık duygularına uzun süre sahip olamazlar.
İlahi adaletimi ben kendim yaratıyorum ya da uğraşmıyorum çoğu zaman ama ilahi adalet yerini bulur demiyorum çünki bulmuyor. Allah büyüktür ona sevgim inancım onsuz ama öteki tarafda adaletden çok bu tarafdaki adaleti istiyorum bu hayatda eden etdiğinin karşılığını bulmıycaksa biz neden bu hayatı boşu boşuna yaşıyoruzki🤷♀️
İlahi adalete öyle bir inanıyorum ki.
O'na olan güvenim, sevgim, teslimiyetim...
Herşeyim tam çok şükür.
O'nun vardır bir bildiği deyip kenara çekilirim ve tecelli edeceği günü zevkle beklerim.
Cevap
18Cevap
Mutlaka karmaya inanıyorum.
Yapan yaptığını görür.
Ama yakın ama uzak bir zamanda.
İlahi adalet bu dünyada herşeyden çok inandığım şeydir..
İyi geceler
İnanıyorum. İnsan terazisi şaşar ama Allahın terazisi şaşmaz.
Evet kesinlikle inanıyorum yaşadım şahit oldum oluyorum da olacağım da... şükürler olsun Rabbım her daim yanimda. Bazı şeyleri gerçekten bana gerek kalmadan kendisi hallediyor ve görüyorum şükürler olsun diyorum 😄
İlahi bir adalet olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar kararlarının sonucu çekiyor. Yanlış adım atan bir kişi genellikle ilerleyen bir zamanda bunun bedelini ödüyor. Fazla "ruhani"düşünmeye gerek yok. Sebep-sonuç bellidir.
Allah'a havale ettiğim birçok durum benim lehime sonuçlandı. Rabb'im merhametliler merhametlisi ve O'na inancım tam. Bizim için hayırlı neyse o oluyor, sadece anlayıp rıza göstermek bazen zor olabiliyor ama vardır O'nun bir bildiği deyip akışa bırakırım.
Kesinlikle ama yaptıklarımız bizim kendimiz yüzündendir günahlara bulasirsak olacağı bu ama günah derken hemen zina vs gelmesin en kötüsü de gıybet ve boş konuşmaktan kaynaklanıyor
Ne belalar geliyor insanın başına
kesinllikle inanıyorumm yarına kalsada yanına kalmaz ilahi adalet ddiye bir şey vaaar :D :D demet akalının bir parçasını söyledğine göre zaten vardır :D :D
İnanıyorum, ayrıldığım kişi beni çok üzdü ayrıldıktan iki gün sonra kaza geçirmiş, bu şimdi ilahi adalet değil de ne?
zaten şu an ondan başka adalet yok. kanun var ama adalet yok. tek gerçek adalet İlahi adalet şu an...
Kesinlik evet. Bizzat yaşadım. Hem de defalarca. İlahi adaletin vurduğu tokat gibisi yok. Net söylerim.
- Evet, inanıyorum: Müslümanım.
- Evet, ediyor; bence: Etmese içinde bulunduğumuz kargaşayı mumla arardık, diye düşünüyorum.
ediyorsa da ben görmüyorum
gönlüm ister ki; bana yapılan söylenen ne varsa karşı tarafın burnundan geldiğini göreyim. içim ancak soğur
Evet inanıyorum. Kimi zaman benim yaptığım şeyler başıma gelirken kimi zaman da bana yapılan şeylerin de karşı tarafın başına geldiğini duyuyorum.
ben şu an kötülük yapıp bedelini ödeyen kimse görmedim kim ne yaptıysa yanına kar kalıyor
Kesinlikle inanıyorum. Herkes yaşattıgını yaşasın çok amin
Çok inanıyorum en büyük adalette o zaten. Haksızlığa uğradığımda Allah'a havele ediyorum belalarını buluyorlar.
Her zaman değil. Bu daha çok avutma yöntemi gibi geliyor bana
pardon adalet kimdir nedir? türkiye de var mı öyle bişey. ben inanmıyorum şahsen 🤷🏽♀️
İlahi adalete inanıyorum evet. Er ya da geç herkes ettiğini bulur.
Ben çokça inanıyorum ve işliyor gerçekten 🙏 yarına kalır, yanına kalmazz
Ciao🦇🍀
Tanrı ve adaletine inanmayı bırakalı çok oldu. Karma olabilir belki.
Hayır , öyle olsa kimsenin hakkı bu kadar uzun süre yenmezdi
İnanıyorum. Bu hayatta annemin günahlarının bedelini ödedim o kadar yaktığı canın bedelini yalnız kalmakla ödedim. Benim ahımıda alarak gitti ilahi adalet var kimsenin suçu bedelsiz kalmıyor.
Off fena hemde , kendim bizzat şahit oldum canlı canlı şahit olmak tüm damarlarimdaki kanlara horon çektiriyo yeminle sizde inanin
Hayir iki kolu oluyor sizde zarar goruyosunuz ya yerinde cezasini kesin ya da unutun gitsin
hayır inanmıyorum. inanılacak bir tarafıda yok bence
Inanirdim hala inancım var. ama bana kötü davranan kisilerin yanına kalmadigini gördüm de
İnanıyorum valla Allahın sopası yok çok güzel cezamızı veriyor
Artık hiç bir şeye inanmıyorum
Evet
İnancım sonsuz, sabırla beklemeye kalıyor gerisi.
Ben duymasam bile elbet adalet bi yerde işler
inanmak ne kelime bi an bile şüphem olmadı
Hayır yok öyle bi şey
Bundan şüphem yok. Er ya da geç tecelli ediyor.
Evet ama sabrederek sonuçlarına varabliriz
Bu dünyada pek tecelli etmiyor genelde.
İlahi adalet dünyada değil ahirette tecelli eder.
Ewet Allah adildir, güveniyorum..
Bazen yerini buluyor evet
Evet inanıyorum ve benim bu inancım sonsuz
Tüm kalbimle inanıyorum
Hayır inanmıyorum.
İlahi adalet tecelli ediyor ben inanıyorum
Ya bu dünyada ta ahirette %100
Etme bulma dünyası demişler
Eden bulur, er ya da geç.
İnanırım inanmak isterim
Kesinlikle inanıyorum
İnanınrım eden bir şekilde buluyor