Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Neden çok korktuysam o kadar çok başıma geldi. İnsanın elinde olan bir şey değil bu. Mesala birini ya da sevdiğin bir dostu kaybetmek istemiyorsun, ama kaybediyorsun. Üstüne birde normal kaybetmekte değil, sana giderken öyle bir hayal kırıklığı bırakıyor ki kendini toplaman uzun bir zaman alıyor. Hayat sana dersini bir kez daha vermiş oluyor. Bir daha ne kimseye tam anlamıyla inanabiliyorsu nede güvenmeyi başarabiliyorsun.
Bu sevdiğim her şey ve herkes için oluşan bir korkudur bende, ki olmalıdır da... Birilerinin kıymetini yanındayken dahi anlayabilmeni sağlıyor, kaybettikten sonra oluşan pimanlığında, hissedilenlerinde zerre önemi olmadığı için bu korkuyu sürekli olmasa da ara ara yaşamak insanı bir kendine getiriyor ve daha dikkatli olmasını sağlıyor bence...
Sevdiğim insanların zarar görmesini istemem.. Korku demeyelim ama endişelenirim.. Hayatta her şey biz insanlar için.. O sebeple kendimi bir çok şeye hazırlıyorum psikolojik olarak.. Sanırım zamanında büyük bir kayıp verdiğim için bundan sonrasında daha olgun karşılıyorum başıma gelen ya da gelmesi muhtemel olayları.. Keyifli geceler..
Neyi kaybetmekten ama asıl önemli olan soru bu artık. Ailemi kaybetmekten korkarım, sevdiklerimi kaybetmek istemem ama kaybedersem de hayatıma yine de devam ederim. Daha çok istememekle alakalı durum var gerçi öyle belirli bir korkum yoktur.
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Sevdiklerime bir şey olmasından çok korkarım. Bu kadar. Başka bir endişe barındırmıyorum içimde. Kendim için endişelenmedim hiç ya da hatırlamıyorum. Benim derdim sevdiklerim. Onlar üzülmesin ve zarar görmesin yeterli.
Birşeyleri kaybedene kadar kaybetmek korkutucudur... ölümü tatmayan herkes kaybettiklerini büyük sanar halbuki en büyük kayıp ölümdür... en değerlilerimi kaybettim, bazen kendimi bile kaybettim.. bulutlara da çıktım magmadan el de salladım o yüzden düştüysek kalkarız daha ölmedik ya diyip kaybetme korkumu yendim🙃
Bende her insan gibi kaybetmekten korkarım tabi ki. Özellikle sevdiğim ve vazgeçemediğim insanlar için bu şekilde düşünüyorum. O yüzden belli başlı insanları kaybetmekten korkuyorum açıkçası.
En çok kaybetme korkusunu sevdiklerim için yaşıyorum. Kızgınlıklar, kırgınlıklar kaybetme korkusunun yanından dahi geçemiyor artık. Çünkü o kaybetme anında hepsi anlamsız geliyor, bunlar için geçirebileceğimiz onca güzel anı mahvettim demek istemiyorum.
Kaybetmekten korkarım ama kaybetmekten çekinmem. Korkumu kendime saklarım. Yoğun kaybetme korkusu sağlıklı bir düşünce yapısı değil. Ayrıca uzun ömürlü bir duygu da değil. Bi ara birini kaybetmekten gerçekten korkuyordum, kaybettim hiç de sıkıntı olmadı.
Ben o korkulardan sıyrıldım. evladım var Allah’a emanet diyorum. En güzeli. Rabbim uzun ömür versin
sevgilim var onunla öyle bir sınav verdik ki ikimiz de sıyrıldık o korkulardan. Birbirimizi kaybetme korkumuz artık kalmadı ve çok daha sağlam bir ilişkimiz oldu. Böyle hissetmek muhteşemmiş.
İnsan psikolojisinde kaybın yarattığı mutsuzluk kazancın yarattığı mutluluğun yaklaşık 3 katı. Birine gidip 10 tlsine yazı tura atalım kaybeden diğerine 10 tl verir dediğinde muhtemelen kabul etmeyecektir çünkü kaybın yaratacağı etki kazancın yaratacağı etkiden çok daha fazla olacağını bilincinde hisseder. O sebeple ben de kaybetmekten çok korkmasam da kaybettiğimde etkilenmediğimi söyleyemem.
İnsan kaybetmeye başlayınca alışıyor hepsine korkuyorsun keybetsem ölürüm diyorsun ama bir bakıyorsun elinden uçup gidiyor ve sen sadece bakıyorsun ne ölmüyorsun nede olduğun yerde kalamıyorsun. Her kesin zayıf noktası kaybetmekten korktuğu şeylerdir. Ve gerçek şu ki günü geldiğinde istemesekte kaybediyoruz. 🙁
Yalan dolan giden kalan yok arayan soran filan Aman boş ver giden gider Kalsa da kaçacak her an Mecnun da olsan Leyla sana yar olmaz Yok olan hayaller tekrar var olmaz N'olcak olmasın hiçbi' şey umurumda olmaz benim Yansın sigaram dönsün başım hiç acım kalmaz...
birini kaybedince geri kazanabiliyorsun hiç olmadı diyelim ya o boşluk dolar ya da o boşluk öylece kalır. biri senden gitti diye onu kaybetmezsin o boşluk dolduğunda onu kaybedersin ya da kaybedilirsin. ama en en en önemlisi kendini kaybetmemen. işte bütün mesele bu kendini kaybedersen bir daha kazanması çok güç oluyor çünkü. kimseyi kaybedecek kadar sevmeyin diyelim ki sevdiniz kaybetmemek için elinizden geleni yapın ama diyelim yine olmadı akışına bırakın varsa olacağı geliyor zaten. tek tavsiyem bu.
Birşeyi ya da birini kaybetmekten korktuğun zaman yüzde 99.9 ihtimalle kaybedersin zaten. Bu, hayatın yazılı olmayan gerçeklerinden biridir. Altın kural ise, kaybetmekten korksan da bunu asla belli etmeyeceksin..
Hayatta sevdiklerimi kaybetmekten korkarım. Bu kaybetme biçimi dünyadan göçüp gitme cinsinden olursa tabi. Yoksa hayatta benden gidenler olursa beni korkutmaz sadece ürkütür. En çok annemi kaybetmekten korkarım.
Herkes hayatındaki dçnüm noktası olan bir kayıp yaşar yaşamamışsada, o dönüm noktasından sonra kaybedeceklerinden korkmaz hatta iyi ki kaybettiö bile diyebilir.
Diyor ya Ece Üner "benim. odamda bile eşyalarim kolinin içindedir. Git dediklerinde çikip gideyim. Böyle daha mutluyum ben" Can Yücel de " Bağlanmayacaksin bi seye oyle koru korune "diyor ya Kaybetmekten cok korkmayacaksin hatta benim lafini cikarmak gerek hayatindan. Biz bile faniyken; kim ya da ne bizim ya da benim olabilir ki?
Yok korkmam korkunun ecele faydası yoktur. Haksız yere kaybetmek , yanlış yere kaybetmek , beni üzer kırar yıpratır ama böyle olur diye de korkmuyorum.
Evet.2 tane kedim var onları kaybetmekten çok korkuyorum. Bu korkum yüzünden bi süre anti depresan kullandım. şu an 3 haftalık hamileyim galiba onu da kaybetmekten korkuyorum onları çok seviyorum ❤️
Korku en kotü sey neyden korkarsan evren başina veriyor al bakalım diyor hayatta tek onu kaybetmekten korktum oda başıma geldi bi daha ona günaydı diyemiceğimm Korkmak yerine artık yüzleşmek istiyorum
Kaybetmekten cok korkarim çünkü insan değer verdiği şeyi kaybetmek istemez. Sevdiği insanı kaybetmek istemeyeceği gibi sevdiği kişiyle beraberken olduğu mutluluğu da kaybetmek istemez.
Kaybetmek kadar nefret ettiğim bir kavram olduğunu düşünmüyorum. Özellikle birini kaybetmek.. Herkese çok çabuk bağlanırım bu yüzden kaybetmekten ölesiye korkarım.
Bu hayatta herşeyi yalnız yapabileceğimi düşünüyorum her şeyin üstesinden gelebileceğimi çok güveniyorum bu konuda kendime bu yüzden kendime olan inancımı kaybetmek istemem