Sosyopat, hoş olmayan davranışlarda bulunan, kurallara ve kanunlara uymayan, verilen cezalardan hiçbir zaman ders almayan hastalığı bulunan insanlara denir. Sosyopati suça yatkınlıktır ve anti sosyal kişi bozukluğudur. Hiçbir zaman kurallara uymazlar, hiç kimsenin derdiyle derlenmezler, hatta dinlemek bile izlemezler. Başkalarına zarar vermek onlar için adeta bir zevktir. Sosyopatlarda en çok rastladığımız durum, kanunsuzluk, suç işlemek, işlemeye teşebbüs etmektir. Daha çok 15-22 yaş gruplarında görülmektedir.
Sosyopatlar küçük yaşlarda yaşadıkları sevgisizlik, ilgisizlik, şiddet ve taciz gibi kötü durumlara maruz kalarak büyüdüklerinde vicdandan yoksun, acımasız bir bireylere dönüşmektedirler. Bir başkası için sevgi, acıma, üzülme veya şefkat duymaları söz konusu değildir. Sosyopatlar yaptıkları kötü bir şeyden hiçbir zaman pişmanlık veya vicdan azabı duymazlar. Tam tersi, eğer birine kızmışsalar o kişiye karşı öfke ve şiddet duygularını saklayabilirler ve intikam almak için sürekli uygun bir zamanı kollarlar. Hiçbir zaman suçluluk duygusu hissetmezler. Sosyopatlar insanlara hiçbir zaman değer vermezler. Adeta onları bir araç gibi görerek, bağlılık, sadakat ve dostluk bağı kurmaya çalışmazlar.
Görüşlerini inceledim. Sosyopat değilsin. Sadistte değilsin. Doğası gereği avcı dürtülere sahip birisisindir, belki bundan öldürmek zevkli geliyor olabilir. Ki yasal olsa toplumun çoğu birilerini öldürür, emin ol. Bu tip şeylerle kendini yaftalayıp eksiklik gidermeye çalışma. Gayet güzel zihni olan bir insansın, bu hastalıklı ünvanların doğuracağı havaya ihtiyacı olan birisi de değilsin.
Sosyopatlar duygularını, kirli düşünce ve dürtülerini saklamakta zorlanırlar, yaptıkları hareketlerin sonunu düşünmezler. Sen düşünüyorsun. Sosyopatlar empati, duyar, vicdan, ahlak, etik gibi durunlara dahil değildir, sen dahilsin.
Farkında degiller bir çoğu şeyin, anlama, empati kurma durumları yok.
Sen de yanlış anlama ama aşağılık kompleksi ve farkedilme dürtüsü var gibi geldi bana.
Sosyopatlar asla aşık olmazlar, kızıl saçlı ikizler burcu unutamadığın kıza eğer bir sosyopat olsaydın aşık olamazdın.
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
belki sadece takıntılıyımdır , müslüman olduğumdan beri daha iyi bir haldeyim yinede eskiden sosyopattım ancak şu an ne haldeyim ya da arınma sürecindemiyim bunu anlamış değilim , öte yandan uzun bir intikam listem var bakalım... birisinin benim için uğraştığını görmek hoş , teşekkür ederim 🌸
hayır ilgi manyağı göze çıkma isteği veya egoist değilim , burada boş yapmak hoşuma gidiyor gerçeğe dönersekte sadece oyun oynamayı ve kazanmayı seviyorum diyebilirim , satranç oyuncusu kadar hırslıyımdır max.
Çok saçma bir düşünce o zaman Uzmana görünmeden sonuca varman İnsanların geri kalanına bakarsan basit şeyleri kanserle bağdaştırıyorlar. Bu yüzden hastalığına kendin karar vermen doğru değil. Git bir uzmanla görüş
Eww doktorlar psikatristler vs aslında meraklı bir zihine ki bu lanet gibi bişey durmadan calisiyor zihnine sokym , anatomi , toplum mühendisliği , yazılım , bitki bilimi savaş sanatları politika lojistik yönetimi vs gibi binlerce konuda ders aldım
En İyi Cevaplar