Sizin için en büyük hatanın nedeni neydi?

Bugüne kadar en büyük hatam eski çalıştığım firmada benim arkamdan iş çeviren bir şerefsizi ezmem için patron bana talimat verdiği halde onu ezmemiş olmamdı galiba.
Benim en büyük hatam düşünmeyi, hissetmeyi reddetmek oldu.
Düşünmeyi, yüzleşmeyi yasakladım kendime.
Her şeyin farkındaydım ama görmek istemiyordum, üzerinde düşünmek istemiyordum.
Nasıl savaşacağımı bilmiyordum belki de.
Kendi kıymetimi bilmedim, bana en iyi gelen kişinin kendim olduğunu görmedim.
Bir saniyemi haketmeyen kişiler için fedakarlıklar yaptım, o leşlerin beni kendi gözümden düşürmesine izin verdim.
Kendimi savunmadım.
Kendime babamın gözlerinden ve benim kötülüğümü isteyen yaratıkların gözünden baktım.
Benim en büyük hatam düşünmeyi ve yüzleşmeyi hatta hissetmeyi reddetmek oldu. Herkesi iyi sanmak oldu benim en büyük hatam, halbuki atmacalarda var bu dünyada, şeytan karakterlilerde var.
Beni manipüle etmelerine izin verdim. Düşünmeyi, kendimi savunmayı reddettim çünkü.
Affetmek oldu benim en büyük hatam.
Layık olmayanları affetmek oldu.
Üstelik af dilemedikleri halde ve zeytinyağı gibi üste çıktıkları halde.
Anlattıklarımı çayının, kekinin yanında dedikodu malzemesi olarak anlatacak olan sinsilere kendimi yem etmek oldu.
Güvenilmeyecek kapaklara aleyhimde kullanacağı kozlar vermek oldu.
Seçici olmamak oldu benim en büyük hatam.
Artık kimseden beni anlamasını beklemiyorum.
Savunmasız da değilim.
Biraz da bana ayıp edenlere ayıp olsun diyorum, hep bana ayıp oldu diyorum.
Bulunmamam gereken yerlerde bulunmak oldu.
Beni ısrarla kötü görmek isteyene kendimi inatla açıklamak oldu.
Ama artık bu hataları yapmıyorum, herkesi layık olduğu yerde layık olduğu kişilerle bıraktım. En büyük torpili de kendime geçiyorum ☺
Çok güzel yorumlamissin, emeğin için ayrıca teşekkürler. Umarım bundan sonrası senin için daha iyi olur...
Çok teşekkür ederim 🌷
Rica ederim
Kararlarima başkalarının karışması olabilir yani ailemin. Kendi istediklerimi yapsaydim daha mutlu ve daha iyi bir konumda olabilirdim. Geç oldu ama başardım bunu yine de keşke daha önceden kendi hayatımın sorumluluğunu alsaydım diyorum ama çocuktum saftım kendime de kızamıyorum
Hayatıma dahil etmemem gereken insanları hayatıma dahil etme hatasını göstermiş olmam en büyük yanlışlarımdan biriydi. Seçici davranmak, her insanı aynı kefeye koymamak gerekiyormuş. Bunu bilemedim.
Cevap
16Cevap
Fazlaca güvenmek oldu.
Fazlaca değerli kılmak.
Fazlaca anlam yüklemek.
İnsan hata yaptığında hiç geçmeyecek, atlatamayacak sanıyor.
Takkeyi koydum önüme gerekenleri yaptım.
Hatam ile yüzleşmem gerekiyordu bunun için kendime üç gün verdim.
Üç günün sonunda çıkarımlarımlarımı yaptım.
Yaptığım hatayı tecrübe olarak hem kenara koydum hem kendime kattım.
Hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum.
Daha sağlam yere basarak.
İnsanları kendim gibi bilip güvenmem..
Can Yücel'i yıllar evveeel okudum fakat sadece okumakla kaldım. Hiiiiç uygulamadım dediklerini ve hatta" hahaha bak dediğinin zıttını yaptım ve mutluyum, herkesten farklıyım çünkü ben farklı bir b*kum" dedim ve şimdi dudağım titreye titreye tekrar okuyorum ve dinliyorum yazdıklarını 😂 böyle koyarlar
Bazen burnunun dikine gitmemek gerekiyor işte, ders olsun sana 😏
bilmem ki
hangi hatam daha büyük daha küçüktür
bu kıyaslama nasıldır
her hatanın hayata iyi kötü bir kazanımı kaybı oluyor durum bu şekilde olunca da
en büyük hatam ne bilmem
Samimi görüp fazla değer vermek ve anlam yüklemek. Hala da aynı hatayı yapmaktayım ne zaman uslanacağım onu da bilmiyorum. Bazen diyorum bu sefer olmayacak bu sefer yapmayacağım diyorum. Ama şunu fark ediyorum ki eskisi kadar bu hataya düşmüyorum sanki.
#SelamGençlik 🦄🍏🍀⭐💛🔥☀️🌻🐝🍒💋🥥❤️❤️👀
Karşıma çıkan herkesin benim iyiliğimi samimiyetle istediklerini zannetmek, net... #SunIsUp #Amazing #TubaSueda 🦄🍏🍀⭐💛🔥☀️🌻🐝🍒💋🥥❤️❤️👀
En büyük hatamı söyleyecek cesarete sahip değilim. Geri alamayacağım ve her zaman pişmanlığını taşıyacağım bir şey.
2012 yılında arkadaş bana zorla 50 liralık bitcoin aldırıyordu. Şansa atm bozuldu ve o gün yapamadık. Bende parayı o akşam İnternet kafede yedim.
Eylül 2012 de
Bugün 1 bitcoin... Yazık olmuş be bro
Baktım 2,5 BTC yapıyor yaklaşık hadi 2 olsun
🚬
Uçup giden keşkelerden, gel de yakma
Dayıma bir şey goturcem dedim sonra gidemedim tez zamanda ve o bir şeyi ben veremeden vefat etti bir tek bu hayata içinde kalan tek şey
Allah rahmet eylesin, keşkelerden gelen sonuçlar...
Bu soru beni bi parça üzdü. Yutkundum. Cevap vermesem daha iyi 😔
Peki, teşekkürler 😕
En büyük hatam kız arkadaşımı yanıma almakmis kimseye inanmayın aglasada🤗
Güven her koşulda çok önemli ama bazen guvendiklerimiz de yolda bırakabiliyor
Artık kimseye güvenim kalmadı😔
Sakat doğabilir, anne karnında ölebilir denen evladımdan vazgeçtim.
Üzüldüm sizin adınıza, Allah sizlere sağlık versin
En büyük hatam hayatımın 3-4 senesine mal oldu. Ne olduğu bana kalsın. Kimse değişmez. Nasıl tanıdıysan öyledir, düzelmez. Herkes bunun bilincinde olsun.
Soruyu okurken bir hüzün kapladı içimi. Hangi birini anlatayım bilmiyorum. Sadece şunu söyleyebilirim, her an hayal kırıklığına uğramaktan bıktım..
Bi arkadaşıma pahalı bir hediye vermiştim ve görüldü atmamam gereken birine görüldü attım
Kör olmam, ya da bu yapmaz demem. İhtimal dahi vermemem. Bunların sonucunda kazık yemem.
Ölümüş bir kızın fake hesabına açmıştım çok pişman oldum bu hattamdan ALLAH a da tövbe ettim
Uzun yıllar Allah'ın varlığını reddetmiş olmam en büyük hatam.
Ana baba sözü dinlemediğim için çok yanlış bir evlilik yapmak
Arkadaşların zoruyla ailemden habersiz bankadan 9 bin ₺ kredi çektim.
Kendime değer vermemekti😐neyseki artık değer veriyorum canım kendim
Flörtlerime fazla değer vermek, hepsini totosu kalkık vaziyette uğurladım.
Bir sürü var. En büyük hatam ise herkesi kendim gibi bilmek
Babama onu sevdiğimi çok söyleyemedim. Bundan büyük hüzün duyuyorum.
😔
Herkesi kendim sanıp onlara sırtımı yaslamak derdimi anlatmak oldu en büyük hatam ve sonun sırtımdan bıçaklayan bıçakladı anlattığım sertlerimi tane tane toplamak zorunda kaldım
Kendimi diğer insanlardan daha aşağıda görmek...
Sakın, bu kendine yapacağın en fena kötülük olur. Kimse ne senden üstün ne de sen onlardan aşağıdasin
Evet biliyorum yıllarca bu kötülüğü kendime yaptım hala da devam ediyorum sanırım
En kısa sürede bu düşünceden kurtulman dileğiyle
Umarım... Teşekkür ederim
Rica ederim, iyi geceler
Daha 19 yaşındayım ve çok büyük bir pişmanlığım olmadı ama çok büyük bir karar verdim ya en büyük pişmanlığım olacak ya da en büyük iyi kim.
Yanlış insanlar diyelim.
hoş geldin umrumdisi tekrardan
hoş buldum lucca.
Bir şeyler değişir sandım
Değişmeyen değişimin ta kendisiydi aslında Persom
Hayat ağır ya genel olarak bak sen de güzel 30 yaşına geldin Yolu yarıladım ben daha 20’ye bile girmedim ama geçer ya bir gün hepimiz öleceğiz bunu istiyorum işte Bir gün ölmek en çok istediğim şey
Senin yaslarindayken ben de benzer dusuncelerdeydim ama hayata sımsıkı tutunmak gerekiyor, daha önünde çok güzel günler var.
Sakın ama sakın olumsuzluğa kendini bırakma, saçma sapan konuşma ölmek falan filan
Ben ölsem üzülermisin lucc🥺😂
Allah korusun, böyle cümleleri kurmak ve bunun üzerinden duygu sunmak doğru değil. Allah korusun, ölüm en gerçek olan ama zamanimizi kendimiz değil; yaratıcı belirliyor
Sorumun Cevabı nerde lucc🥺😂
Üzülürüm, şimdi oldu mu? 🙄
Oldu lucc😂ayy çoksel oldu lucc💃🏻🥂😂😂😂
Bak ya, hey Allah'ım :)))
Sjjsjs😂
Asik olmak birine güvenmek sevmek en buyuk hatam bu
Herke inanıp güvenmek
Öyle büyük hatalarım olmadı
Değersiz birine değer vermem
Nedenini ben bile anlamadım
5 yilimi heder etmek degmeyen birine
Bu sitede takılmak...
Değer vermek..
Her şeyin fazlası zarar aslında, teşekkürler
bir önceki sevgilimle çıkmam sanırım
Evli bir kadınla birlikte olmam
off hatırlamak ıstemıyorum ((:
tanımadan güvenmek.
Eğitimim konuusnda oldu
ınsanlara guvenmek sans vermek oldu
Büyük hatalarim yok
Hata yok bizde
olmadı
Yanlış bir evlilik
Kendimi ihmal etmem
Yaşamak
Uni okumamak
Vermemek
Şaka tamam hömm bilmiyorum
Belki kendimi her şeyden kısıtlamam
Fazla kısıtlayıcı olma, dengede tut ki; izin vadede hem zaman hem de eylem açısından pişman olma
Dengeyi kuramıyorum
Mesela neler seni zorluyor?
Arkadaşlık kurmak en ufak hatalarında soğuyup insanlardan uzaklaşıyorum
Bende de benzer durum var; sogumak ama bunun için biraz daha arkadaş ve aşk seçimlerime dikkat etmeye çalışıyorum.
Arkadaşlık kadar insanın ruhunu dinginlestiren başka bir kavram yok, biraz tolerans göster
Gösteremiyorum aileme bile içime fazla kapandım herhalde
Içine fazla kapanmak senin kadar, sevdiklerine de büyük zarar verir.
Hayata karşı çiçeğin gül yüzünü göster, dikenleri bırak batsin
Hiç kız becermemek
O da olur bir gün, sabret bro
bir erkeği güvenmek
Cook var
Fazla güven
Kaybetme korkusu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?