Düşünün ki bunlar en yakınınızda belki siz birseyleri ittirdikçe gidiyor siz yok sayılıyorsunuz bu kişi belki aileniz belki çocuğunuz belki eşiniz saygıdan kastım hiçbir konuda saygı duyulmaması ve kendinizin yük gibi hissettirilmesi.
Kendinizi yük gibi hissettiren yer de durmaya devam eder misiniz?
Yük gibi hissettiğim yerde duramam, bu benim çok ağırıma gider. Kendi ailemize evet katlanabiliyoruz çunku kan bağımız var. Ben de bazen alıp başımı gitmek. ek istiyorum ama onlar sonuçta annem babam. Ne kadar sorun olsa da ertesi gün gecip gidiyor ve unutuluyor. Onlar yük gibi hissettirmiyor. Ama Allah korusun eşim tarafından bir yükmuşum gibi hissetmek çok ağır bir durum. Ya da arkadaşlarımın öyle hissettirmesi filan. İnsan kendisine boyle hissettiren insanlardan uzaklaşmalı.
Hayır durmam. O hisleri çok yaşadım maalesef. İnsanda özgüven bırakmıyor. Toparlnaması zor oluyor ve sonrasında kendini her yerde, herkese yük gibi görüyorsun
Nereden yazayım başlayayım bilemedim Elbette benzer şeyleri çook eskilerde yaşadım ama gerçek olan kimse ne sen değersizsin nede ben geçmişte değersizdim ki kimse değersiz değildir Sivri sineğin bile var oluş amacı değeri var Sen insansın Bozma moralini ben seni değerli buluyorum ki tanımıyorum bile
Aile içindeyse çok önemsenecek konular olmuyor genelde, bir iki gün uzak kalmak iyi geliyor insana ve her şey kaldığı yerden devam ediyor.. Allah beterinden de saklasın.. Aile dışında bana kendimi yük gibi hissettirilen bir ortam, bir insan olursa 1 dakika bile durmam..
Bir insan mutlu ya da stresli bir ortamda bulunuyorsa ya da evde kalıyorsa bu davranış hem psikolojik olarak mutsuzlugunun devam etmesıne hemde etrafına saçtığı negetif enerji yayar. Bir insan mutlu değilse bilinçli ya da genelde ya da bilinçsiz olarak etrafıda mutsuz eder. Ya ortamı değiştirmek gerekir ya da kendinizi.
İşleri çıkarsa fark ediliyorum başka sanki hiç yokum gibi davranılıyor. Kimsenin umrunda değilim evde zaten ve baskı çok var. Benim için her ailenin yapması gereken yaptıkları küçük şeyleri marifetmiş gibi hep dile getiriyorlar bende o kadar şey yapsam bile hiç bir şey yapmıyorum gözlerinde ve yaranamıyorum kimseye. Onlar olmasa benden bir şey olmazmış, aynen narsistler maalesef zaten.
Olabilir elinden gelenini yapıyor gibiler bazen ama anlamıyorum kurtulmak istedikleri çocuğu neden istediler zamanında burada bir anlam yok. Belkide işleri için birileri lazımdı bende bilemedim
bunu yasamam aslında ataerkil bir aileden gelsemde buyuge gosterilen saygi kadar kucuge hep sevgi gordum gosterdim ergenlik yetiskin zamanlarim belli aykiriliklar huysuzluklar yapsada insan bizde asla bir dislanmislik olmaz