Evet çünkü bazıları gerçekten çok çirkin oluyor. Kimse dışını beğenmediği birinin içini merak etmez. O yüzden dıştan bakıp içten "Ne kadar çirkin bir kız" diyorum. Tabi tanıyınca bu önyargı gidiyor. Mesela çirkin (dışgörünüş olarak) bir arkadaşım var baya iyi anlaşıyor çok uyumlu ve iyi kalpli birisi. Onu seviyorum. Oda beni aynı şekilde en son 19 Aralık 2021'de görüştük o günden beri (2 günden beri) görüşmüyoruz o günde beni özlediği için gelmişti zaten.
İnsanlık adına doğru olmayan bir davranıştır. Etrafıbdaki insanları çok yargılayan insanın kendisinde bir sorun vardır.Önce kendisiyle sonra insanlarla barışık olan birisi zaten bu tür davranışlar sergilemez. Allah'In yarattığı insanları görsel olarak yargılamak ne haddimize. Böyle insanları alıcan morg'a götürecen bir gün sende böyle olacaksın diyip görselliğin geçici olduğunu öğretmek gerek, yeterki gönlünüz güzel olsun.
Allah vergisine göre kimseyi yargılamam ama tipine uygun giyinmeyeni pis yargılarım. Hani şişman bir dişi taytla ya da cropla önümden geçmesin yanıma gelmesin dilime düşer. Hea güzel yakışan bir elbise ile gelirse başım gözüm üstüne.. Yani tip Allah vergisidir ama stil kul seçimidir. Ayrıca çirkin insan olduğuna inanmayanlardanım. Çirkin insan yoktur yakışmayan stili seçen vardır.
Burada edebiyat yapacaklar çoktur ama nedense hep yargılayanlarla dolu etraf , kim ulan bunlar o zaman? Metrobüste muhtemel tinerci biri düşüp bayılmıştı, etraftan su isteyip vermiştim, içirmiştim ama dikkatli ve insaniyeten yapmıştım bunu, herkes de düşmanca, değişik bir şekilde bakıyordu, şüpheci şekilde değil.
Hayır bana yakışmaz böyle bir yargıya varmak. Tüm insanlar yaratıcı önünde eşittir. Kimse aynı görünmek durumunda değil zaten.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Maşallah kimse yargılarım dememiş :D Dağdaki çoban denilince aklınıza eğitimsiz cahil biri gelmiyor yani? ya da cadde sokak kapalı mekanlar toplu taşıma vs. üstü başı çok düzensiz veya kirli insandan azda olsa çekinmiyorsunuz yani? Tonla örnek var. Kılık kıyafete, davranış ve harekete, diksiyonuna vs. Bakıp, eğitim durumundan, desteklediği partiye kadar bir yargıya varmıyor musunuz? Kimse kendini kandırmasın kardeşim ve yalanda söylemesin. Yargılamayan insan yoktur az ya da çok.
Eşgali bozuk adam belli ediyorsa kendini yargı yapmak bize düşmek olurdabir durum yaşamamız gerek isa iyi olan herkeze tavrim onada olur o yanliş yapcagini bilsek bazen korkudan degil insan sevmekten gelir bir davranış 🤙
evet, 50 kuruş ver tırrek eşorfmanı giyen, bakımsız yüzüne yıkamadan sokağa çıkmış veya üstü başı pejmurde bir insan ile bakımlı bir insan gözümde aynı olmaz
Bu zamanda her şey dış görünüş dışını beğenmezsen konuşmasın o yüzden içini de bilemezsin ama dış güzellik bir anda yok olabilir önemli olan içi , içi temiz değilse dışının bir anlamı yok
İnsanları dış görünüşüme bakıp da yargılayamazsın çünkü bazen insanlar dışarıdan bakınca çok iyi gibi gözüküyor çok kötü türler bazı insanlar çok kötü gibi gözüküyor çok iyi insanlardı o yüzden dışarıdan hiçbir şey diyemezsin