Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
Nedenini bilmeden hüzünlendiğiniz anları düşündünüz mü hiç? Sessizleşirsin yavaşça, her şey yolundadır aslında. Tekrar günlerin verdiği standart öz güvenle yaşarken bir anda hüzünlenirsin. Tetikleyen duyguları, yaşanmışları düşünürsün. Kaybolursun o çıkmazlarda.
Çıkmazlar hüzünlendirir; bazen bir öfke ile bazen de bir hasret. Belki adı keşkedir. Keşkeleri düşünürken hangimiz mutlu oluyoruz ki. Hüzün değil mi keşke’nin eş anlamlısı.
Keşke yerine herkesin bol bol “iyi ki” biriktirmesini önerir, isterim.
Ne kadar hayallerini gerçekleştirirsen o kadar “iyi ki” yi fazla kullanırsın.
Hayal kurmaktan korkma gerçekleştirilen her hayal seni sen yapar.
İkisi de ortada diyebilirim iyi ki dediklerim çok kıymetli benim için. Az ama özler her zaman. Keşkelerim ise tarihin tozlu sayfalarında yerini çoktan aldı. Hatırlanmaya bile değmeyecek konular. İyikiler hep akılda kalır. Keşkeler ise kendi yolunu alırım. Buda benim sözüm olsun :D
"İyi ki" dediğim şeyler çok daha fazla çünkü keşkelerim de zamanla buna döndü. Olabildiğince "keşke" dememeye çalışıyorum, bu insanın kendi kendini üzmesinden ve acı verdirmesinden başka bir şey değil bana göre. Bir şeyleri değiştiremiyorsun, geri o an'a dönüp düzeltemiyorsun, sadece takılır kalırsın ve dövünürsün olan bu. Bazı şeylerin yaşanması gerekiyormuş, belki o şeyler başıma gelmeseydi şu an böyle bir insan olamazdım, düşüncelerim bu şekilde şekillenmezdi ve daha büyük hatalara düşebilirdim. Geriye dönüp baktığımda hiçbir pişmanlığım ya da içimde kalan bir şey yok. Bu bile tek başına bir "iyi ki" sebebi benim için...
Keşkelerim çoğunlukta. Hayatım boyunca büyük hatalara düşmedim çok şükür ama önüme çıkan fırsatları değerlendirmek istemeyip elimin tersiyle itmiş olmanın verdiği "keşke" hissiyatı can sıkıyor.
Merhabalar… Keşkem yok. Bana göre keşke demek bahanedir. Keşke diyeceksem niye yaptım o zaman. İyi ki dediğim şeyler çoktur. İyi veya kötü yaşadığım herşeyde iyi ki derim. İyi ki yaşadım gördüm tattım duydum vs..