Bazen tartışma esnasında ağzımızdan çıkanı kulağımız duymaz. Böyle anlarda insan gercek düşüncelerinimi söyler yoksa sinir anında söylenen şeylermidir?

Ben asıl böyle anlarda insanların gerçek yüzlerini gösterdiklerini düşünüyorum çünkü beyinlerinin hükümlerini kaybediyorlar ve asıl benliklerini farkında olmadan açık bir şekilde gösteriyorlar.
Ağızlarından çıkan o cümlelerinde geneli öyle alelade olmuyor. Olmasını istedikleri ya da yapmak istediklerini dillendiriyorlar. Geri dönüşü olmayacak cümleler kuruluyor, telafisi olmayan ya da yara açacak sözler savururken "sinirli o yüzden" diye kendimi avutamam ben.
Çünkü ben sinirlendiğimde konuşmaktan ziyade susmayı tercih ediyorum, düşünce yetimi kaybetmiyorum, bu tarz durumların içinde bizzat kaldığım için ne hissedildiğini ve ne derece kırıldığımı ben biliyorum. Tartışmanın dahi bir adabı vardır, iki insan sinirliyse eğer durup bir sakinleşmeyi bilmeli, düzgün iletişim ya da bir şeylerin çözülmesini istiyorsan eğer bağırıp çağırmayla hiçbir yol gidilemediğinin bilincinde olunmalı. 5 dakika yalnız kalmak dahi yetiyor bazen. Yine sıcağı sıcağına çözülmeli olaylar fakat bunu ancak konuşabildiğin insanla yapabilirsin...
Günaydın..
İnsan sinirli olunca ağzından çıkanı kulağı duymaz maalesef.
Gerçek olduğunu pek düşünmesem de illaki gerçeklik payı vardır diyede şüphe etmiyo degilim.
Onun için öfke anında insan kendine hakim olmasını bilmeli çünkü bazı kullanılan kelimeler geri dönüşü olmayan şeyler olabilir..
Ağzından çıkanlara dikkat etmesi lazım ne kadar sinirli öfkeli olsa bile..
Yoksa karsidaki insanı kırıp incite bilir o sözler..
İnsan sinirli anında herşeyi söyleye bilir sonradan sakin olunca, söylediği şeylerden pişmanlık duyar ama maalesef söylenmiştir bir kere geri alınamaz..
Onun için sinirlendiğimiz zaman ya o mekanı değiştirmek lazım çıkmak lazım ordan ya da sözlerimize dikkat etmek lazım..
Kırmamak ve sonradan pişman olmamak için..
Gerçeklik payı çok yüksektir.
İki taraflı düşünecek olursak eğer;
Birincisi öfkelendiğimiz zaman ağzımızdan çıkan lafları hiç düşünmeyiz. Çünkü o an kendimizi tutamayıp içimizde bastırdığımız lafları pat pat söyleriz. Normalinde üzülür diye söyleyemediklerimizi o an hiç tereddüt etmeden söyleriz.
İkincisi ise o an o kadar kızmışızdır ki sırf karşı tarafı incitmek için psikolojik olarak galip gelme düşüncesiyle söylediklerimiz.
Ne olursa olsun ikisi de yeteri kadar kırıcıdır. Sakinlediğimizde her türlü pişmanlık yaşatıyor insana.
İyiyken herkes iyidir, insanların gerçek yüzü ya kavgalı olduğunda ya da dara düştüğünde ortaya çıkar. Gerçek dost seni yarı yolda bırakmaz, kavgalıyken kırılır ama kötü söz söylemez söyleyemez çünkü seni seviyordur. Sahte insanlar ise her fırsatta kuyunu kazar, içinde biriktirdiği pislikleri sinirli anında yüzüne vurur hemde hiç çekinmeden. Bir insanı tanımak için sinirli halinde sana olan tutumuna bakmak gerekir.
Cevap
15Cevap
Tabiki vardır.
Latin gerçeği sinir ile söylenir hatta.
İnsan kırmayayım diye sustuklarını, sinirlenince haldır haldır diyor.
İşin gerçeği bu. Ben sakin olduğunda dediklerine daha az kulak asarım. Beni sinir anı ilgilendirir.
Birini tanımak istiyorsanız ya onunla uzun yola çıkarsınız, ya da sinir edersiniz. Bu iki faktörde ne olduğu ortaya çıkar o insanın
Bence yok. Çünkü bende sinirlendiğimde kırıcı şeyler söyleyebiliyorum. Aslada bir gerçeklik payı bulunmuyor. Çünkü o an sinirlisin şunu söylersem üzülür mü şunu söylersem utanır mı diye düşünmüyoruz çünkü o an sinirliyiz bir patlama noktasındayız o yüzden ağzımıza ne gelirse söyleriz. Kişiyi Kırdıktan sonra bir pişmanlık hissi gelir. Bu o cümleyi isteyerek kullanmadığımız anlamına geliyor. O yüzden "Özür dilerim" dendiği zaman hemen olmasada kırgınlığınız ya da siniriniz geçtikten sonra artık affetmeniz lazım. Çünkü durup dururken söylemedi o lafı. Sinirlendirdinizde söyledi. Ha tabi ben kendi adıma konuşuyorum. Ama Tabi bazı insanlar gerçek olarakta söylüyor olabilirler fakat ben genelde gerçek değil Beni sinirlendirdiği için kırmak istiyorum o kişinin kalbini.
Her öfke halinde söylenen sözleri ciddiye almam. Bazı sözler gerçekten de sinirle söylenmiştir çünkü. Her sözün altında gerçeklik payı ararsam kurunun yanında yaş da yanar.
İnsanlar sinirlendiği zaman içinde bastırdığı tüm duyguları dışa vurur.
Öfke kendini kontrol etmene engel olduğu için gerçekte hissettiği ne varsa söyler. O yüzden öfke anında söylenen sözlerin çoğuna inanırım ben.
Sinirle söylediğimiz şeyler aslında bilinçaltımızın bir kenarına atıp dile getiremediklerimiz diye düşünüyorum. Elbette ki öfke anında kimse kendini kontrol edemez söyledikleriyle sonradan pişman olabilir. O yüzden öfke anında mutlaka sakin olup bin düşünüp bir konuşmak en iyisidir.
Sinirle hareket edilmesinden nefret ederim. Kavga esnasında konuşmam, dilimden dökülen her söz ya karşımdakini ya da beni sonunda üzer. Sakin kafayla konuşulur, baktım ki karşımdaki susmuyor artık damarıma damarıma basıyor açarım ağzımı yumarım gözümü. Öfkelendiğimde benim gözüm döner. Bunu beni tanıyanlar yapmaz, üstüme gelmez, bırakırlar sakinleşmemi beklerler. :D bir şeyleri kırıp dökmeden çok fazla ileri gitmeden, kesmek lazım
Merhaba
Öncelikle bu bir insanda en nefret ettiğim şeylerden biri gerçekten. Sinirle karşı tarafa bağırırsın, konu hakkında yorum yaparsın ama bunlar hep haklı çıkmak içindir. Veya öfke atmak için. Ama ağır konuşmak nedir? Bu resmen karşı tarafa "kendini kötü hisset" demektir.
Çoğu zaman evet gerçekten gerçeklik payı olan şeyler oluyor. Nadiren ise o an uydurulan ve normalde düşündüğümüz şeyler olmuyor.
Merhabalar… Sinirlenince ağzımdan çıkanı benimde kulağım duymaz. Gerçeklik payı söylediklerimde bazen olur bazen olmaz. O an içimde biriktirdiklerimi söylediysem araya sinirle ne söylediğimi ben bile anımsamam bazen. Öfkemi kusmak için ne gelirse söylerim ağzıma. Ama çoğunlukla gerçeği yanstmaz. Benim için öyle. Başkalarını bilemem.
Başıma ikili ilişkimde geldi , kavga ettik baya sert bir şekilde bir laf söyledi günlerce kafama takıldı aşiri derece de de üzüldüm ama gidip de sen böyle böyle neden dedin demedim zaten o lafından sonra bende her şey değişti sağolsun daha da farklı bakmama yardımcı oldu ona.! 🤗 kendi kendime vay be ben ne masum sevmişim demek ki o böyleymiş dedim ağrima gitti baya baya bi üzülmüştüm he iyi mi oldu evet iyi oldu ben de ona göre bi cephe almiş oldum 😎
İnsanlar sinir anında da olsa içlerinde tuttukları şeyleri söylerler. İstemeden oldu ağzımdan kaçırdım özür dilerim sinirle söyledim gibi laflar bana gerçekçi gelmiyor. Çünkü içinde bir yerlerde yatan bir durum bu ve öfke anında dışarı patlıyor.
Bence söylenilenlerin hepsi gerçek olmasa da bir kısmında gerçeklik payı vardır sinirlendiğimiz için gözümüz görmeyip kulağımız duymuyor içimizde biriktirdiklerimizi bir anda söylemiş bulunuyoruz🤷🏻♀️
Ooo sinir anında söylenenlerin yalan payi yoktur desek daha yerinde olur. o anda soylenen her sey dogrudur. insanin icinde tuttugu her seyi cikarma ânı da diyebiliriz. kimse insallah karsilasmaz boyle bir duruma cunku insanin kalbinin en cok kirildigi zamanlardir.
Günaydın, sinirlenince bende ne söylediğimi bilmiyorum biraz karşıdakini kırmaya yönelik oluyor. O yüzden bence sinirle söylenen her şeyde gerçeklik payı var denemez. Bazılarında belki vardır.
Yok kendimden biliyorum tamamen karsimdakini manipule etmeye odaklandigim icin abartirim konusmayi. O yuzden sinirli anlardaki duyulanlara takilmamak lazim.
Ben genelde bu yüzden sevdiklerimle tartışmayı ve onları kızdırmayı minik kavgaları severim kaousu sevmem ayrı ama bu sayede beni ne kadar çok sevdiklerinide daha iyi anlarım😂😇
Gerçeklik payı en yüksek zamanlar anlık verilen tepkiler ve sinirle söylenilen sözlerdir. Çünkü insan o an düşünerek hareket edemez, bilinçaltında ne varsa öyle hareket eder karşısındakilere
Canı yanan insan, karşı tarafın canını yakmak için bir savaşa girer öyle zamanlarda. Çoğu zaman gerçeği yansıtmasa da, söylenemeyenleri kusma biçimi de olabilir bazen.
Sinirle söylenen, tartışma anında sarf edilen sÖzler bilinç altıdır zaten. Gerçeklik payı olan şeyler değil, gerceklerdir...
Zaten gerçek duygularımız düşünmeden önce söylediklerimiz değil mi? Gerçek düşüncelerimiz sinirlenince söylediklerimiz değil?
evet sinirliyken kimse ince ince düşünüp konuşmaz, daha önceden düşündüğü içinde biriktirdiği şeyleri söyler.
Sinirlendiğinde sadece karşındakini üzmek istersin ve bu anlık Bir şey bazen gerçek bazen sadece intikam gibi bir şey
Gerçeğin ta kendisidir onlar... aklında bastırdığın ne varsa, kalbinden geçenler neyse, hepsi tüm gerçekliğiyle dökülür ortaya.
Elbette.
Buz gibi gerçekler onlardır...
Net, katıksız...
Anlayabilinirse, çok detay verilir.
Bunu hep düşünmüşümdür. Umarım gerçeklik payı yoktur.
Mesela ben sinirle gerçekleri söylemiyorum her zaman.
O sinirle nasıl yalan söyleyebiliriz, tabii ki gerçeklik payı var.
İnsanın sinirlenmesi kızması gerçek fikir ve düşüncelerini ortaya çıkarır.
Sadece acıtmak için söylenmiş de olabilir, bilinçaltına attığı olumsuz düşünceleri dışa vurmuş da olabilir. Duruma, kişiye göre analiz etmek lazım
Hayır sinirli iken değil densakin olundugjnda ortaya çıkar aşırı bozukluk yoksa tabi
Şiddetli değilse diyelim.
Gerçek düşüncelerini söylerler.
İnsanlar karşılarındaki insanı kırmamak için hep içlerine atarlar ama sinir anında her şeyi dile dökerler.
Evet vardır.
Çünkü içte kalmış, bastırılmış duyguların öfkeyle beraber dışarıya çıkabilme cesareti vardır
Sinirle söylense bile içindeki birikmiş çıkıyordur gerçeklik payı yüksektir
olabilir.. icinde biriktirdikleridini gercek dusuncelerini soyleyebilir insan
Gerçek düşünceler de oluyor karşındakini üzmek için de söylüyorsun...
Muhakkak vardır. Öfkeyle söylenen sözler bastırılan duyguları ifade eder
Normalde söylenmeyen ve içte olan şeyler sinirlenince ağzından dökülüverir
Bazen gerçek olamıyor kişiyi doğru yöne yönlendirmek için iyiliği için yapabiliyoruz
Evet vardır. Sinirleyken söylenen şeyler
gerçek düşüncelerdir.
Ben biraz sinir etmek, canını yakmak için söylüyorum gerçeklikten ziyade🙄
Evet vardır çünkü insan o şeyleri daha öncesinde düşünmüş ama karşısındaki insanı sevdiği ve değer verdiği için ciddiye almamıştır. Kavga anında da anlık olarak sevgisi gözünde küçüldüğü için karşısındakini kırmaktan çekinmez
Keisnlikle ilk olarak sinirle söylenen seylerin ikinci olarakta sarhoşken söylenen seylerin ben buna inaniyorum ki bi insna sinirle söylediği seyi onceden düşünmüş kafasini yormuski bu konu üzerinde sonradan sinir haliyle onu söylemiş
ben asıl düşüncelerin ortaya çıktığını düşünüyorum..
Gerçeklik payı olabilir
Herkes söker ama dedigin gibi gercegi yansıtmaz bazen ne dedigim izi bilemiyoz tamamen cahillik oluyo o an bu durumlarda biriniz bir odaya cekilip sakinlesmesi lazım
Erkekler sarhoşken doğruyu söyler, kadınlar sinirliyken.
Bence sinirlenince söylenen kelimeler nettir o esnada gözün hiç birseyi görmez doğal olarak dilin kemiği olmadığı için pat soyleyiverirsin herşeyi
Kesinlikle sinirle söylenen her söz doğrudur. Çünkü insanlar sinirliyken gerçekleri söylemeye çok yatkındır.
Bence vardır kavga anında söylediğim çok şey var tabiki sonradan bir pişmanlık hissi oluyor.
Sinirlenince bütün söylemek istediğimizi söyleriz aslında
Ben nerdeyse tümünün doğru olduğunu düşünürüm.
Çok haklısınız
bence sinirle söylenen seyler
Yoktur sadece karşı tarafı üzmüş olursun
Kesinlikle var kendimden biliyorum.
Vardır tabii, oldukça doğrudur hem de.
Bilmiyorum belki dogrudur
Gerçekten söylemek istediği şeylerdir...
eskiden dusunulen seyler agizdan firlar yani 💯
Asıl doğrular onlardır
varmış öyle diyorlar🤸
Olabilir de olmayabilir de
Konuya göre değişirrr 🤣🤣
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?