Birisiyle tanışmıştık geçmişte. Kendini veteriner hekim diye tanışmıştı önce. Bir süre sonra ben kimyagerim demeye başladı. Bir süre sonra sağlık sekreterliği önlisans mezunu olduğunu söyledi. En son orayı da bitirmediğini söylemişti. Yine tanıdığım bir emekli astsubay var. Adam konuşurken bir cumhurbaşkanı özel koruması olur, bir askeri danışman, hatta bir ortamda Irak ve Suriye’de operasyon yapan bir istihbaratçı olduğunu bile söylediğine şahit oldum. Ama ben tanıyorum adamı, anca oturup göbek büyüten obezite hastası bir emekli tankçı başçavuş. Bu kadar yalan söyleyince ne geçer ki insanın eline?
Mesleği veya eğitim durumuyla ilgili yalan söyleyen insanları nasıl dağerlendirirsiniz?
İnsanları aptal yerine koymaktan zevk alan bir kesim var. Kendilerince eğlendiklerini düşünüyorlar. Ve bu sitede de o tip insanlar bir hayli fazla. Kimse göründüğü kadar masum veya dürüst değil. Bana mesleğiyle ilgili değil ama hayatına dair türlü türlü yalanlar sıralayan kişiler olmuştu. Bir defalığa mahsus affettim. Aynı yanlışı bir kez daha yapınca tamamen kayış koptu. Kesinlikle ruh sağlıklarının yerinde olduğunu düşünmüyorum. Tedaviye ihtiyaçları var. Ayrıca insanlar ikinci şansı hak etmiyor, bunu anladım.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kardeşim mühendislik okuyorum deyince biri 2 yıllık mı 4 yıllık mı diye sormuştu ben de şok geçirmiştim, o da şok geçirmişti😀 Tanıdığım biri var 2 yıllık mimari bir şey mezunu millete mimarım diyor. Bunu görünce anladım neden 2 yıllık mı 4 yıllık mı diye sorduğunu (biraz eğitimi olan biri 2 yılla müh, mimar olunamayacağını bilir orası çok ayrı..) Hadi doğru düzgün tanımayan bilmez de tanıyan biliyor ne olduğunu. Kimi kandırdığını sanıyor bu insanlar? Millet yalanı o kadar hayatına sokmuş ki, kendini uydurduğu role o kadar iat hissediyor ki.. Tanımayan, zerre umursamayan insanlara hayatlarını dahi yalan dolan söylemeye ne gerek var..
Bu tarz insanlar benim değer yargılarımda bir yere sahip olamaz. Yaşamak istedikleri ama yaşamadıkları şeyleri anlatıyor olabilirler, bırakırım anlatsınlar, bırakırım hayallerini yaşadıklarına inansınlar. Ama o kadarla kalır, benim açımdan bende herhangi bir yere gelemezler.
ilgi çekme isteği, ego tatmini, yapamdıklarını en azından lafta da olsa gerçekleştirme hayali bence... MEslek hakkında yalan söylemek bir yana insanlar tüm hayatlarını sanki bambaşkaymış gibi gösteriyorlar kimi zaman. O yüzden çok şey etmemek gerek.
Mesleği veya eğitim durumu ile ilgili yalan söyleyen biri her türlü yalanı söyler. Ağzından çıkacak hiçbir şeye inanmam. Benim hayatımda da böyle biri yer tutamaz.
Yalanın her türlüsü üzücü. Kendinden ailesinden, bedeninden, memleketinden, mesleğinden, kazancından vb. utanarak doğruyu söylemek yerine yalana tevessül edenler oldukları hayat ile olmak istedikleri hayat arasında uçurum olduğunu düşünüyorlar veyahut onaylanma ve takdir edilme begenilme hastaligi onlari yalana sevk ediyor.
Olmak isteyip olamadıkları biri gibi görünmek egolarını tatmin ediyor sanırım. İçlerindeki o boşluğu bu şekilde dolduruyorlar. Bu ne yazık ki çok zavallıca. Önemli olan mevkii değil, kişilik.