Şöyle bir hikayemiz olsun siz hayatınız boyunca bir odada tutuluyorsunuz ve şu ana kadar yaşadığınız her şey halüsinasyonlardan ibaret bu durumun olmadığını nerden biliyorsunuz belkide birer deliyiz ✌
Deli olmadığını ve hayatın boyunca halüsinasyonlar göremediğini nereden biliyorsun?
Beğen
Paylaş
Takip Et
9 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ahbap, bu dediğin şeyi dört beş yaşlarındayken sürekli düşünüyordum. Anneme babama sorsam yinne de doğruyu söylemiyeceklerdi. O yüzden herkesten sakladım, Belki birilerinin bana yaptıkları bu tiyatronun bir açığını bulurum diye. Durum yine de değişmedi belki de bu soru bile düzenlenen bu tiyatronun bir parçası.
Bizim bu hayat dediğimiz şey zaten bir oyun ve oyalanmadan ibaret.. Aslında herkes burada ahiret hayatı için bir antrenman, bir prova veya bir simülasyon içinde olduğunu düşünebilir..
Gerçek hayatta (ahiret) herşeyi bilerek ve tanıyarak yaşayabilmek için bu dünyada önceden eğitiliyor..
Ama deli değiliz.. her şey boşuna değil.. Öyle olsaydı Resûl'u Ekrem Aleyhisselatu Vesselam bu kâinata rehber olarak gönderilmezdi..
Ben hep bir simülasyon içinde olduğumu düşünüyorum. Halüsinasyon değilde ona takmış durumdayım😂✌ deli olmakta sorun yok. Deliler dünyanın kahrını da çekmez kimseye zararları da yok. Tertemiz delirenler için diyorum tabiki. Zararsız olan kısımlardan
biraz platonun alrgorisiyle matrix karışımına huni eklenmiş şekli olmuş... birde buna gerçekliği kaybetmemek adına inceptiondaki gibi bi topaç eklersen gerçekle halüsinasyını ayırabiliriz...
Sıklıkla düşündüğüm bir konudur. delilik değil de kurgulanmış yapay bir hayat yaşadığımızı düşünüyorum. cunku gerçekten yaşıyorsak kendimize ait olduğunu düşündüğümüz hayatı, neden tat alamıyoruz. duyularimiz neden yetersiz kalıyor. belki de gerçekten tatmiyor, hissedemiyoruz herşeyi.
Kafa karıştırıcı bi konu okirken bile kafam karıştı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
O değil de vücudumuzdaki doğum izlerinin daha önceki hayatımızda aldığımız bir darbe sonucu öldüğümüzü ve tekrar dirildiğimizde o yüzden iz olarak kaldığı düşüncesi?