Doğruyu konuşmak gerekirse bedensel engelli olarak dünyaya geldim ve benden daha kötü durumda olan insanları gördüğüm zaman fazlasıyla şükrediyorum ve bu hayatta beterin beteri olduğunu biliyorum, ama beni asıl engel durumuna getiren fiziki engelim değil çevrenin ve ailemin bazı konularda kendi bildiklerini doğru sanarak sadece kendi bildiklerini uygulatarak herşeyi ben bilirim kafası ile hareket ettikleri için birtakım konularda geri kaldığımı söyleyebilirim. Aslında bizlere engel olan tek nokta fiziki ya da azı yetersizlikler değil İnsanların ve çevrenin bizlere engellemesi ve hayatlarımıza her zaman müdahil olmasından kaynaklanıyor. İşte bu yüzden birçok şeyin hakkını veremiyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Olmuyor ya veremiyorum yaşamayı beceremiyorum galiba bilmiyorum çünkü çevreye bakıyorum insanlar mutlu gibi ya da gerçekten mükemmele yakın rol yapıyorlar ama ben hep bir taraf eksik hep bir şey eksik mesela kahkaha attım zamanda bile birden bir kesimi oluyor çünkü aslında istemiyorum zorunda olduğum için yapıyorum bazı şeyleri yaşamak benim için böyle bir şey hani diyorlar ya hayatımı birisinin eline verip kaçasım var galiba öyle bir şey yapmak istiyorum ama kimse yani bilmiyorum ya artık umudum yok pek.
Veremediğimi düşünüyorum şu hayat şartlarında ve de gittikçe zorlaşan insanlar ve de insan ilişkilerinin olduğu bir dünyada yaşadığımızı göz önünde bulundurursak, pek hakkını vererek yaşayan kişi olduğunu da sanmıyorum bu devirde.. verebilenlere ayrıca helal olsun tabiki umarım bize de nasip olur