Biz kadınlar ota çiçeğe depresyona girmeye daha meyilliyiz 😀 ve depresyona karşı gösterdiğimiz davranışlar kuaföre gidip saç kestirmek alışverişe gitmek hüzünlü müzikler dinlemek (nutella ile 😋 ) benzeri davranışlar.
erkek adamda depresyona girer mi ! :D
Erkekler depresyondayken davranışlarına nasıl yansır ve baş eder bu durumla?
neden girmesin erkekler depresyona yani depresyon sadece hanımlara özgü değil biz daha yoğun yaşasak bile bu durumu içimizde yaşar dışa pek vurmayız Bazı dönemler erkeklerin yükleri hanımlarından daha yüksek ve sert oluyor kaldırmakta zorlanıyor insanlar
Ama erkek güçlüdür algısı yüzünden genelde bu durumu iç dünyalarında yaşıyorlar dışarıya ben güçlüyüm ezilmem yıkılmam imajı vermek durumunda hissettikleri içi direnç alanları bu yönde:)
Alköle vurur, sokakta yatarız. Dertleşecek birini aramaz, içimize atar orada yaşarız. Olabildiğince bu depresyon durumunu işe yansıtmamaya çalışır yine de işimizi doğru yapmaya çalışırız sağda solda zırlamayız.
Çok sevdiğim bir kız olsa ve gereksiz yere kalp kırsa çok üzülüp depresyona girebilirim. Bu daha çok duygusal erkeklerde olan bir durum. Her erkekte olmaz.
Biz de insanız ve bizim de duygularımız var, tabiki gireriz. Biz depresyona girdiğimizde genelde uyuyarak geçiririz. Gizli saklı ağlarız. Düşüncelere dalarız. Ot gibi yaşarız kısacası.
Çocuk gibi deme sebebiniz sorumsuz davranışlar. Depresyonda olan kişi hiç bir şey yapmak istemez, kişisel bakım yapmaz, hayatının kontrolünü ele alamaz ve s.
Bir abimde gördüm (çocuk aylarca sessizliğe büründü öyle uyku morundaydı), iki de sevgilimden gördüm o da içine kapandı benle bile dertleşmez olmuştu, konuşmak onlar yük geliyor
Neden girdiklerine bağlı biraz. Eğer ki mesele ilişkiyse cidden uzunca bir sürenin geçmesi lazım, sonra açılıp yeniden o işlere sıcak bakmaları lazım. Ailenin filan zorlamaması lazım yoksa işler beter oluyor :(