İnsanoğlu her gün hayatını, başkalarının hayatını, dünyayı, ve hatta evreni kontrol etme çabasıyla uğraşıyor. Her şeyi kontrol etmeye çalışıyoruz, ama her şeyi. Hayatımızda neler olacağını, olmayacağını, çevremizdeki her şeyi, insanları, parayı, sağlığımızı, hatta sevgiyi bile.
Peki siz ne derece hayatınızı kontrol altında tutuyorsunuz?
Hayatınızın aldığı rotayı ne derece kontrol edebildiniz?
Hayatının dümeni paradır. Yeterli paran varsa cezaevi bile sana cennettir. Yeterli paran varsa arşına çıkan her jadın doğru kadın olur. Yeterli para iyi yiyecek, iyi eş, iyi ev, iyi mekan seçimini sana bırakır. Evet Allah ve kader var ancak zenginlere karışmıyorlar.
Elimden geldiğince. Tamamen kontrol bende değildi. Odak noktam ben değildim çoğu kez. O sebeple de hayatımın direksiyonu elden ele çokça gezdi. Yeni yeni aldım tekrardan ve kontrol etme çabası içindeyim. Siz siz olun onu kimseye vermeyin. Çünkü verildiği zaman almak için canınızı ortaya koymanız gerekebiliyor. Insanlar yönetmeyi çokça seviyor çünkü.
Hayatımda kontrol altına alamadığım şeyler var elbette. Her şeyi dengede, kontrolde tutamıyorum. Ki bence kimse tutamıyordur. Bazen hiç hesapta olmayan etkenler hayatının gidişat yönündeki rotayı saptırabilir. Ve sen öylece durup seyretmekten başka hiçbir şey yapamazsın...