Ben çocukken sık sık görürdüm ve her gece karabasan yaşardım
En iyi hatırladığım küçük yaşlarımda salıncağın ipinden kelebekler çıkardı ama tek ben görürdüm kimse görmezdi
Sonra ergenliğe girdim insan şeklinde halüsinasyonlar gördüm
Şimdi ise çok gerçekçi kabuslar görüyorum sonra onların gerçek olduğuna inanıyorum
Odamda takılıyorum ailemle çok takılmıyorum arkadaşlarım sadece sınıfta var okuldan hemen eve geçiyorum
Ve birkaç hafta depresifim birkaç hafta değilim düşüncelerim değişip duruyor
En iyi hatırladığım küçük yaşlarımda salıncağın ipinden kelebekler çıkardı ama tek ben görürdüm kimse görmezdi
Sonra ergenliğe girdim insan şeklinde halüsinasyonlar gördüm
Şimdi ise çok gerçekçi kabuslar görüyorum sonra onların gerçek olduğuna inanıyorum
Odamda takılıyorum ailemle çok takılmıyorum arkadaşlarım sadece sınıfta var okuldan hemen eve geçiyorum
Ve birkaç hafta depresifim birkaç hafta değilim düşüncelerim değişip duruyor
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
İnsanın gözünün önüne görüntüler gelmesi her zaman şizofreni belirtisi değildir.
Halüsinasyon denilen olmayan şeyleri görme durumu şizofreni dışında temporal lop epilepsisinde de olabilir.Bu iki durumun ayrımı şizofreni belirtilerinin eşlik etmemesidir. Çocukluk yaşlarında başlayan bu durum şizofreni belirtisi olsaydı; çoktan kişinin yaşamını altüst etmiş ve şimdiye kadar çok ilerlemiş durumda olurdu.
Temporal lop epilepsisine bağlı durumlar birçok insanda görülür ve tedavi olmazsa devam eder. Tek belirtisi bu halüsinasyonlardır. Bunun ötesinde kişinin en ufak bir sorunu yoktur. Burada bahsedilen evden okula okuldan eve gelme durumu zaman zaman depresif ruh halinin olması ayrı bir durumdur.
Temporal lop epilepsisi tetkiklerde çıkmayabilir, doktorlar farkına varmayabilir ama psikiyatriste bu tanıdan bahsedilmesi ya da nöroloğun bilgilendirilmesi bu hastalığın tanısının konmasını kolaylaştırır. Tanı konduktan sonra da tedavi kolaydır zaten.