Felsefede yer alan önemli bir akımdır hedonizm…Hazcılık anlamına da gelen hedonizmin temelinde haz peşinde koşmak vardır. Koşarsın da koşarsın peki nereye kadar koşarsın bunun sınırı bilinmez. Buna göre iyi veya kötünün ölçütü de hazza göre belirlenir. Hedonizm kelimesi Yunanca bir kelime olan Hedone kelimesinden de türetilmiştir. Bu felsefeye göre hayatın anlamının peşinden koşulması hedonizm olarak bilinmektedir.
Hayatın anlamını anlayabilmek için bir kadını anlamak yeterli. Ama tabii bu ne kadar mümkün bilemem. Bir fıkra var :
Adam yolda yürürken yerdeki çaydanlığa tekme atmış. İçinden çıkan cin biraz kızgın bir eda ile : - Seninle uğraşacak çok vaktim yok basit bir şey iste hemen yapayım işim var... Adam düşünmüş : - Ömrüm boyunca Hawai'yi görmek isterdim ama uçağa binmeye korktuğum için hiç gidip göremedim, bana öyle bir yol yap ki oradan Hawai'ye gideyim... Cin : Ooo zor iş daha basit bir şey iste deyince... Adam düşünmüş Kadınlarla olan ilişkilerinde hiç başarılı olamadığını hatırlamış ve Cin'e : - Bana öyle bir kabiliyet ver ki herhangi bir kadınla karşılaştığımda ne istediğini ilk bakışta anlayayım demiş... Cin : - Hawai'ye yapılacak yol üç şeritmi olsun, dört şeritmi...
Hedonistim net. Ama soruyu bu kadar açıklamalı ve detaylı sorabildiğine göre bunun yemek, içmek, yatmak, seks ve içki demek (veya bunlarla sınırlı ve hatta bunların öncelikli olduğu) bir haz anlayışı olmadığını bildiğini varsayıyorum.