Pandemi beni çok etkiledi. Psikiyatriye gitmeli miyim?

Arkadaşlar herkese iyi geceler. Bu aralar çok canım sıkkın. İçim daralıyor ve mutsuzum. Pandemide kendime güvenimi kaybetmişim sanırım. Okulumu online bir şekilde bitirdim sonrasında da hep evdeydim hala da evdeyim. Bir kaç ay öncesinde işe gireyim dedim artık bir şeyler değişsin mezun da oldum dedim kendi kendime kalktım gittim görüşmeye olumlu da geçti mülakata falan gittim geldim. Havalarda uçuyordum işe gireceğim diye çokta mutluydum ilk günler. Büyükte marka bir şirketti. Sonra beni bi korku sardı “yapamayacaksın” hissi. Heyecan bastı bir şeyler oldu. Sürekli o ilk iş gününü düşünüp durdum. Geceleri uyuyamadım. Ter döktüm hatta bazı geceler çok zor geçti o süreç. Hiç olumlu düşünemedim hep karamsar oldum hep yapamayacaksın dedim kendimi geri itekledim. Resmen işi iptal etmek ve bu stresten bir an önce kurtulmak istedim ve arayıp gelmek istemediğimi belirttim. Korkumun üzerine gidemedim. Belki de gitmek istemedim bilmiyorum çünkü işi iptal ettikten sonra nefes aldım resmen. Gece kalp atışlarım falan hızlanıyordu asla uyuyamıyordum ve kafamda sürekli kuruyordum. Ve çok mutsuzdum. İştah tamamen gitmişti hiç yemedim o süreç boyunca. Şimdi de mutsuzum ama bu davranışımdan ötürü. Bu benim ilk işim olmayacaktı ben pandemiden önce çalışıyordum. Kendime güvenim gitmiş. Bi doktorla görüşsem diyorum arkadaşlar psikiyatri ilaçları iyi gelir mi? Ne düşünüyorsunuz?
Pandemi beni çok etkiledi. Psikiyatriye gitmeli miyim?