Güven, zamanla kazanılıp bir anda kaybedilen bir duygu. Normal insanlarda bir kere kırılan güven duygusunu onarmak bir daha neredeyse imkansız oluyor. Çünkü affetse ve unuttuğunu söylese bile karşısındakinin her hareketinde "acaba" şüphesi duyuyor.
Ama bende işler öyle ilerlemiyor maalesef 😅 Ben insanlara çok çabuk güvenebilen ve onları çok çabuk affedebilen biriyim. Bu huyumdan hoşlanmasam da değiştiremiyorum.
Güvenimi bir kez kaybeden birine tekrar güvenmem neredeyse imkânsız. Aklımın bir köşesinde mutlaka yine güvenimi sarsacağı düşüncesi olur. Zaten tekrar güvenmeyi de isteyeceğimi sanmıyorum.
Güven her meselede geçerlidir. İnsan önce güven ister. Sonrası dostluk, sevgili v. b. gibi durumları getirir. Kimisi tez canlıdır o kadar zaman da beklemez duyguları. Kiminin de daha uzun zamanda olaylara göre güveni oluşur. Herkesin karakteristik özelliğine bağlıdır.
Birini tanıdıkça ona yavaş yavaş güvenmeye başlarım ve bu durum çok da hoşuma gider ama güvenimi sarsacak büyük bir hatadan sonra aradan ne kadar zaman geçerse geçsin tekrar toparlanabileceğimi sanmıyorum
Bana kalırsa güven karşındaki insanı zaman geçtikçe, geçirdikçe güvenirsin lakiiiin güvenimi kırarsa asla eskisi gibi olamam isterse dünyayi onune sersin yok yani bitti bitmiştir benim için kazanilmasi zor kaybetmesi kolay :)
Hayır zamanla tekrar kazanılamaz. Hep bir şüphe olur. Asıl olan şudur; karşındaki insan doğru insansa, düzgün insansa zaten güvenini kıracak bir şey yapmaz. Eğer bir kere güvenini kırabiliyorsa o kişi zaten güvenilmez bir kişidir, yanlış kişidir. Doğru insan olsaydı eğer güvenini bir an olsun kırmazdı zaten.
Ben hayatımda güvenimi kıran herhangi birini barındırmam. Sevgiden önce gelir benim için çünkü, ilerde hayal kırıklıkları yaşamaktansa yol yakınken silerim, hayatıma bakarım.
Görüşlere bakıyorum da bazı kişiler yazdığın açıklama kısmını okumamış :D KAYBEDİLEN GÜVEN diyorsun orada, onlar sıfırdan tanışılan bir insana oluşan güven duygusunun zamanla kazanılması olarak kabul ettiler sanırım.
Zamanla TEKRAR kazanılabilen bir duygu DEĞİLDİR. Sarsılan, kırılan güveni zaman dahil hiç bir şey yerine getiremez. Hayatımızda telafisi olmayan şeylerin başında gelir güven. Sen her ne kadar karşındakine güvenmek istesen de yaşanmışlıklardan dolayı bilinçaltın buna izin vermez hiç bir zaman Şu da var; güvenini sarsan bir insan, güvenini sarsacak her ne yaptı ise, bunu tekrar tekrar yapması kuvvetle muhtemeldir zaten. Çünkü bir insan ne ise odur, değişmez
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır. Her şey zamanla kazanılabilir fakat kaybedilen güven bir daha asla kazanılamaz. Eskisi gibi olmaz hiç bir şey
Bir kere kaybedilen güven mümkün değil geri kazanılamaz. İnsan kendini kandırır ancak, her zaman kafasında bir soru işareti ve güvensizlik olur bilinçaltında o kişiye karşı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bazı insanlar gerçekten ilk andan güven verirler ama bazılarında ise zamanla o güven oluşuyor
Hayır. Güven bir kez sarsılmışsa ve arada bir kez güvensizlik ortamı oluşmuşsa hiç bir şey eskisi gibi olamaz. En ufak bir şüpheli durumda dahi karşındaki kişiye güvenmek yerine eskiden senin güvenini sarstığı anlar gelir aklına her zaman. İlişkilerden bahsediyorsak eğer; güven her ilişkinin temel yapı taşıdır. Güvenin tam olmadığı bir yerde üzerine ne inşa edersen et bir gün yıkılır gider.