Ben ki Oğuzların Kayı boyunun Bozok kolunun Karakeçililer aşiretinden gelme, son atası Mustafa Kemal olan Türk Genci bir şeylere esir olmam. :D Tamam bu kadar kelime saçmalılığı yeterli. Hayır genel olarak düşüncelerime uzun süredir esir mesir kalmıyorum. Aklımda soru işareti varsa gider onu gideririm. Kendi yapacağım bir şeyse hiç beklemem ama cevapları başkasından alacak isem karşı taraf cevap verene kadar aynı soruları sormaya devam ederim. Ama öyle aklımda düşüncelerle falan boğulamam. Sabah iş var.
@sssicaksutlukahvem merhaba nasılsın sütlü kahve seni esir alır mı? Düşüncenin esiri olmak aslında hapis gibi bir şey insan bir türlü çıkamaz o düşüncelerden adeta kelepçelenip kalır. Düşünceler seni ayırır negatif mi pozitif mi diye? Belli bir düşünceye odaklandığınız zaman, bir süre sonra konuyu daha kapsamlı düşünmeye başlarsınız. Bunu o an fark etmeseniz de, bu durum belli bir noktadan sonra sizi depresyona kadar götürebilir. Düşünce ve ruhunda ki iç sesinle kavga edersin. Günün sonunda hepimiz hayatı kendi bakış açımızdan yaşıyor ve olayları bu çerçevede değerlendiriyoruz. Sahip olduğumuz bakış açısının büyük bir çoğunluğu da düşüncelerimizden geliyor. Bu düşünceleri olumlu kullanmak önemli. Esiri olmak değil. Her şeyi olduğu gibi değil, olduğumuz gibi görürüz. Ben genelde düşüncemin esiri olmam bana yol gösterici olarak görürüm. Zihnimde canlandırır tartarım her zaman faydasını da gördüm.
@sssicaksutlukahvem iyiyim bende peki düşüncelerini ayırt edebilme sezisine sahip misin? Sende ki düşünce kar topu gibi git gide büyüyor ve sende soru işareti çok bırakıyor mu?
Düşüncelerim genelde olan biteni gözden geçirme amaçlı olduğu için soru işaretlerim oluşmuyor, bir şeylerin olmasından yana ne kendimi suçluyorum, ne de insanları. Sadece kafamda dönüp duruyor olan şeyler, tekrar tekrar…
Kişilik & Karakter konusunda 14,6b cevap paylaştı.
Hayır onları güzelce soruşturmayı bilirim her daim. Basıyorlar bazen yalan yok. Nefes alamıyorum. Ancak bekliyorum ve geçiyor. Düşün düşün nereye kadar? Hindi miyim Ben?😂
İyi geceler 🌙 Maalesef ki fazlası ile.. özellikle de negatif düşünceler 💭 Yanı aslında kurtuntu ettiklerim diyebilirim Şüphe ettiğim zaman bunun düşüncesi beni ele geçiriyor ve maalesef kurtulamıyorum ☹️ Veya birine aslında söylemek istediğim şeyi söylemediğim zaman da kötü hissediyorum Buda düşündürüyor.. kırılmasın etmesin yanlış 😑 anlamasın vesair vesair … Yani düşüncelerim 💭💭 maalesef beni fazlası ile ele geçirmiş 😑😑 kurtulmam lazım en acilinden bu şekilde ben yoruluyorum …
Çok düşünür, az konuşur, nadiren gülerim. Hayat 3 gün, ilki dün, diğeri bugün, sonuncusu yarın. Üç günlük dünyada da mutluluğu bulacağımı sanmak, çölde su aramak gibi bir şey. Yazarken bile düşüncelerime kapılıyorum. Cevap belli sanırım. İyi geceler..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Benim düşüncelerim beni esirleştirmiyor tam tersine özgürleştiriyor. Sevilmesem de herkesin birbirini sevmesiyle mutlu oluyorum. Maddi durumum çok iyi olsa da zenginlerin maddiyatına maşallah Allah arttırsın diyorum. Ben hayal dünyamda mutluyum onlar bana yetiyor üzerine azcık gerçek serpince tadından yenmiyor. 😊
Farklı yönlere çeker beni. Pek fazla düşünmek istemem o yüzden ama elimde olmadan baya düşünen birisiyimdir. Olayı, durumu birçok yönüyle değerlendiririm. ❤
Ben düşünerek, içimden kendi kendime konuşmayı seviyorum ☺️ analitik dusunebildigim için içimde birden çok kişi varmış gibi oluyor, böyle bı 3-5kisilik sohbet ortamı düşün. her konuyu farklı açıdan degerledirebiliyorum.. iyi yani😂