Hayata bir kez geliyoruz ve biliyorum ki çoğumuz istediğimizi bulamadık. İkinci bir kere daha gelseydik bu hayata bunu da kaldıramazdık zaten. İyi ki bir kez geliyoruz. Ellerimizle mahvettiğimizi bildiğimiz bu zemheride neden mutlu değilliğimizi biliyor muyuz? Pozitif psikoloji yaratmak istediğimiz için kendimizde, sürekli bir mutluluk peşinde koşan haller; anlık bir mutluluğa kavuşsak da sonrasında yine kaybedip yine çöküşler yaşamalar. Aslında hayatta tam bir mutluluk; hayatın anlamını içinde keşfedebilmekten ve keşfettiğin anlamla mutlu olmaktan geçiyor. Hayatın maksadını çözememişler hep boş bir kafeste yaşar gibi hüzün dünyasında. Boş bir levha verilmiş sanki biz insanlara kim neyle doldurursa doldursun denilmiş, şu ana kadar neler yaptıysak onlarla doldurduğumuzu varsayabiliriz. Ve elimizde sadece o doldurduğumuz şeyler var. Kimisi iyi şeylerle doldurdu, kimisi kötü. Ama hiçkimse üzülmesin. Gerçekte iyi ve kötü bile yok bu dünyada. İyiyi ve kötüyü bile biz bulduk. Belki herkesin kötü dediği şeyler iyidir. Belki herkesin iyi dediği şeyler gerçekte kötüdür. Kendi yarattığı şeye inanan insanoğlunun normaline inanmak zorunda değiliz belki. Kısacası senin mutlu olmama sebebin ne? Bunu anlatabilir misin?
Benim için huzur mutluluktan daha değerli ve öncelikli. Huzurlu olmayan mutlu olamaz ya da mutluluğu anlık geçici şeylerle sağlar. Kalıcı mutluluk için öncelikli değer huzurdur. Çok huzurluyum o yüzden de kısmen mutluyum. Tamamen mutlu olmam için pandeminin %100 bitmesi ve ülkemdeki kadın şiddetinden tutun da ekonomiye kadar çok şeyin değişmesi lazım. Ülkemin düştüğü haline üzülüyorum sadece. Yoksa kendi adıma üzülecek bişeyim yok. Ona da keşke yandaş olsaydım da o konuda da mutlu olsaydım diyorum ama ironik olarak bile o kafayı yaşayamıyorum maalesef.
Bardağın dolu tarafına bakınca akıl ve ruh sağlığım yerinde (gerçi akıl sağlığım gelgitler yaşıyor). Fiziksel olarak da kronik hastalığım nedeniyle bazı şeyler yasak olsa da idare ediyorum ve iyi sayılırım. Maddi konularda sıkıntım yok ama belli başlı birkaç ufak pürüz var. Ailem sağ ve sağlıklı, nefret etsem de çalışabildiğim bir işim var. Hobilerime de zaman ayırabiliyorum. Fakat bardağın boş tarafından bakınca büyük bir kanyon gibi koskoca bir hiçlik ve boşluk içindeyim. Anlatmaya çalıştığımı anlamayanların arasında nefesim kesiliyor. Sanırım uzun zamandır süren yalnızlığım bunun temel sebebi.
Okulum bitti iş yok haliyle para da yok, bu zamana kadar kimse sevmedi bundan sonrada seveceklerini zannetmiyorum, bu zamana kadar bir kızın elini bile tutmadım, eğlenecek arkadaşlarım yok, sosyal hayatımı yaşayamıyorum, denemek yaşamak istediğim hobilerimi yapamıyorum, boyum uzun değil, kendimi yakışıklı bulmuyorum, her ne kadar seks için doğru insanı beklesemde doğru insan olmadığı için seks hayatım yok, insanlarla tanışma konusunda iyi değilim, daha bir sürü şey sayabilirim ama gerek yok, şimdi ben neden mutlu olmalıyım ki.
Çok güzel bir konuya değinip güzel anlatmışsın. Tebrikler. Çocukluğumdan beri hep hayatı sorguladım. Yaşamı anlamlandıramadığım için hep ölmeyi istedım. Bu kafada olan biri ne yapsa bunu aşamıyo. Psikiyatri, psikolog, sosyalliğin dibine vurma her şeyi yaptım. Sonuç bu hayat yaşamaya değer değil ve boş bir hayattı. O yüzden hiçbir şeyden mutlu olmuyorum hatta mutlu olduğum an anında dibe vuruyo o sırada yıne mutsuzluğu yaşıyorum. Düşünen sorgulayan insan mutlu olamaz.
Aşksızlık krizi yüzünden mutlu değilim. Arkadaş ortamım türlü bahanelerle oyalıyor. Her buluşmamız hep arabayla şehir içinde gezmekle geçiyor. Ortamı değiştirecek hiç kimsem yok. Akrabalarım, ailem, mesai arkadaşlarım hiç yardımcı olmuyor. Arkadaş ortamım yüzünden, kendim aşkı aramaya vakit bulamıyorum, ailem de uzak şehirlere gitmeme kısıtlama koyuyor. Bulunduğum şehirden (Eskişehir) bir tek aşk konusunda memnun değilim. Sürekli başka illere gitmek istiyorum. Aşksızlık krizi yüzünden aşırı dalgın yürüyorum, karşıdan karşıya geçerken bazen dikkat etmiyorum, ayağımı sürekli bir yerlere taktırıyorum. Tek başıma arabayla bir yere giderken aşırı hız yapıyorum. Aşksızlık krizi beni aşırı hız bağımlısı yaptı. Sürekli İzmir'e kaçmak istiyorum ve İzmir yolunda 200 km/s hızın üzerinde gitme isteğim ağır bastı!!! 200'den aşağı basasım yok.