Nedir bu göğe baktığımız?
nedir bu arayipta bulamadığımız?
Kuşlar mı eksik orada?
Yoksa umutlarımız mi takıldı bulutlara...
Adını hatırlamadığım eski bir kitapta şöyle bir öğüt okumuştum ; " kimsenin hikayesine gülme. Yol uzun ve daha seninki bitmedi."
nedir bu arayipta bulamadığımız?
Kuşlar mı eksik orada?
Yoksa umutlarımız mi takıldı bulutlara...
Adını hatırlamadığım eski bir kitapta şöyle bir öğüt okumuştum ; " kimsenin hikayesine gülme. Yol uzun ve daha seninki bitmedi."
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Huzur
Bulabiliyor musun?
Yeni dünyanın , yeni insanları
Dünya hep aynı, ama insanlar için aynı şeyi söyleyemem.
İnsanlar demisken gerçekten insan miyiz?
Ah haklısın affedersin öyleyse " yeni düzenin , yeni insanları" olmalı.
İnsanlık özelliklerini neye atfettiğine göre değişir. Herkesin bir algı ve yorumlama biçimi var bu yüzden hiç bir şey mutlak kesinlik içermiyor.
Sorun değil hocam, yeni insanlar da biziz bu düzeni yapıp yaptığımız düzenden şikayetçi olanda biziz
Sizin gözünüzde insan neydi insanı ne olarak görüyorsunuz? Sizin insana ve insanlığa karşı algımız nedir Sizden dinlemek isterim bunu
Evet bu doğru aynı zamanda can yakıcı ve acınası.
Ne yani şimdi biz kurduğumuz düzenle kendi canımızı yakıp bunun üstüne buna da acıyor muyuz
Çok derin ve uçu açık bir konu. Ancak özetle şöyle ifade edebilirim sanırım ; anlamak , idrak etmek dinlemek. Anlayış ve hoşgörüye sahip olan , nefsine ne kadar zor gelsede doğruya doğru diyebilmek , ne kadar yanlısı olsanda yanlış olanı görebilmek yani dürüst olabilmek gerek kendine gerek muhatabına bu özelliklere sahip kişiler diyebilirim.
Elbette öyle çünkü eğer düzensiz bir düzense , çarpık ve bozuksa her zaman canını yakacak ve seni zavallı bir konuma sokacaktır.
Evet derin bir konu ama vakit çok olmedigimiz sürece tabi.. şu an özeti anlayacak kadar bir zihinde değilim k. bakmayin zamanınız varsa uzunca sizden dinlemeyi isterim insanlığı..
Olabilir...
Peki neden yaptığımız düzenden şikayetci olmamıza rağmen, yeni bir düzen kurmuyor kurmaya çalışmıyoruz da olan düzen den çok memnunmusuz gibi bir yol izliyoruz?
Sizi dinliyorum o zaman hocam
Franz kafkanın şöyle bir sözü vardır " insanlar sabırsız oldukları için cennetten kovuldular , tembel oldukları için geri dönemiyorlar" . Düzen kurmak zordur , sabır ister , emek ister , mücadele ister , istikrar ister ve elbet güç ister ancak olan düzene katılmak , uyumlanmak daha kolaydır , olandan memnun olmamaksa daha da kolaydır. İnsanlarda kolay olanı seçiyorlar. Mecbur olduğun bir şeye isyan etmek saçma.
Evet düzen kurmak gerçekten çok zordur çok zorluk emek ister ama o düzeni bozmak çok kolaydır, kurulu düzen seni korumuyor gelecek hazirlamiyor bir vaad vermiyorsa, bu duzensiz düzene karşı çıkmak onu yıkmak daha iyi değilmidir? Kolay olanı seçmek hep ilerki dönemler için sıkıntı olmuyor mu sizce? Zoru aşmadan kolayin kıymeti nasıl bilinir ki?
Kendi kurduğumuz düzene karşı çıkıp bozamiyor ve Aziz nesinin dediği %60 oranlı canım gurubuna yatmak ta bir canım değilmidir hocam? İsyan çıkartmak güzel bir şey değil yolun sonu da güzel olmaz kendi kendimize isyan çıkartmak evet çok saçma olur ama kendi kurduğumuz düzeni yeniden inşa etmek çok farklı olur dimi?
Evet öyle olmalı. Haklısın
(canım) kelimesi neden canım olarak dönüşmüş 😮
Bilemiyorum
Gene öyle olmuş 😮 (s. a. l. a. k ) kelimesi neden canım olarak değişiyor
Sanırım hakaret içeren kelimeler değiştiriliyor saygı prodesörü gereği.
Olabilir de, o kadar çok afedersin edepsiz saygısız kişiliksiz vede karektersiz insanlar bel altı yapıyor da bı bunu mu hakaret olarak bulup değiştiriyorlar 😂
Algı yönetimi işte. Kısıtlı zihinlerin kısıtlı davranışları.
Bu çok kişinin de işine geliyor olsa gerek
Elbet muhakkak
Desene Hakikati olmayan şeylerin muhakkaki olmuş bir durumla karşı karşıyayız 😂
Evet öyle
Bende ne çok konuştum bu gece, kafanızı da baya sisirdim kusura bakmayın, hakkınızı da helal edin 🙏
Helal olsun. İyi geceler
Çok teşekkür ederim Yaradana emanet olun
Sen de