Bu kocaman bir evren bana göre. Yani hayatımda bir olguya değer verdim diyebilirim. Bu ellerimle diktiğim ve ağaç olmasına vesile olduğum bitkiler bile dahil. Tabi bazılarına değer verdiğim için oldukça mutluyum.
Bazılarına ise değer verip vakit harcadığım içinde oldukça mutsuzum diyebilirim. Fakat bazı şeyleri tabi ki yaşamadan bilmenin imkanı yok. Yine de bir şans verdiğim için mutluyum. Çünkü böyle durumlar insana tecrübe kazandırıyor. Çok daha sert kabuklu ve tecrübeli biri oluyorsun.
Evet çok değer verdiğim şeyler kısıtlı zaten ki büyük bir zaman ve yaşanmışlıkla harmanlanmış bir değer. Yaptıklarımın ve yapılanların anlamı büyük. En azından benim için büyük bir anlamı var ve hiçbirinden pişman değilim, çok mutluyum. Bunun ötesinde daha önce değer verip sonrasında pişman olduğumu sandığım şeyler oldu. Ama sonrasında insan düşününce aslında değeri kendisi istediği için verdiğini anlıyor ve o tür pişmanlıklar da ortada kalmıyor. Her zaman mutlu olmasını bilmek gerek.
Değer verdiğim her şeyden olmasa da çoğu şeyden memnunum, gözümde değerini kaybetmiş olsa dahi sonuç olarak bir zamanlar kıymetliydi ve bu anlarında önemi var benim gözümde. Geçmişe dönüp baktığımda suratımda tebessümle hatırlayabileceğim ya da bana güç, huzur veren şeylerin olması o şeyler sürmüyor olsa dahi yeterli… Mutlu olmadıklarımdan da bir şekilde pay biçmeye çalışıyorum kendimce, bunun sorgusunu çok yaparım ve nerede neyin yanlış yaptığımı çözmeye çalışırım. Derste çıkarmışsam tamamdır benim için…
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Değer verdiğim şeyler için mutluyum. Ama kişiler için çokça değilim. Kime değer verdiysem ejderha gibi alev püskürdü. Insanlarda bir değer nankörlüğü hakim. Bu nasılsa bana değer veriyor ben şansımı zorlayayim modunda oluyorlar. Verdiğin vereceğin değere pişman oluyorsun. Nadiren değer verdiğim ve katlarca karşılığını da aldığım oldu hayatta. O kişileri es geçmek olmaz.
Verdiğim değere deydimi diyeceğim bir çok muamma gördüm bilmecenin içinden çıkamadığım zamanlar çok oldu. İnsanlar bu konuda hep bi arafta ruhları pinti olan insanları ırak etsin yeter artık değer yargısını sorgulamak istemiyorum. Sorguluyorsam değerimi haketmemiştir diyor yoluma bakıyorum. Şimdilik verdiğim değerlerin pişmanlığında değilim. 🤷♀️
Değer verdiğim birçok şey için mutluyum aslında. Karşılığını gördüğüm zamanlarda da kendimi şanslı hissediyorum. Bunun yanı sıra kıymet bilmeyen insanlar da hayatımdan geçmedi değil. Benim en değerlimken, o gözünü bile kırpmadan heves kırdı, darmadağın bıraktı gitti. Uykumdan. uyandığım gecelerin sebebi, hıçkıra hıçkıra ağladığım zamanların sebebi oldu. Değer verdik, pişman olduk. Kalpler kırıldı, hayaller suya düştü. Tek bir söz söylenmeden çekip gidildi. Verdiğim değer, tüm değersizliğiyle elimde kaldı. Sonra hiçbir şey olmamış gibi geri dönenler de oluyor bazen. Artık o değerin hiçbir kıymeti kalmamıştır. Belki değer verdiğimiz kişi buzim için yine çok değerlidir, onu gözümüzden bile sakınırız ama tekrardan o değeri karşı tarafa göstermeye korkar insan. Yine aynı şey olacak, değer verdiklerimiz çekip gidecek düşüncesiyle içi yana yana istemediği kararlar almak zorunda kalabiliyor.
Evet mutluyum, değerlerim benim için çok önemli ve hep mutluluk verdi bana. Çünkü hep iyi şeyler istedim. Değer verdiğim insanlar da yanıltmadı beni, doğru enerjileri aldığımı düşünüyorum. Değer veriyorsam hakediyordur, menfaat gözetmem, kendi benliği buna layıktır
Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
Hıhım mutluyum. Değer veriyorsam, değer gördüğüm içindir. Her şey karşılıklı ve karşılıklı olunca güzel :D verdiğim değere değmeyenlerde karışmıştı araya onlara da kapıyı gösterdik ve yine mutlu olduk. İnsanlar garip değil mi, değer görmek isterler, değer verirsin yerlerini yadırgarlar. Ben üstüme düşeni yaptım, kıymet verdiğim insanlara hak ettikleri değeri gösterdim ama yeri geldi işte yerlerini yadırgadılar. O da benim problemim değil.
Yani o an değiyor da uzun vadede düşündüğümüzde neden diye sorduğum çok oluyor. Uykumuzdan fedakarlık ederiz hak etmezler, zamanımızı veririz hak etmezler, harbi bu insanlar neyi hak ediyor hiç bilmiyorum :D
Merhabalar 🎈 Değer verdiğim bazı şeylere iyi ki dedim. Bazı şeylerde beş para etmez çıktı. Özellikle insanlar. O yuzden gerektiği kadar, hakettiği kadar değer veriyorum böylece fazla değer verip sonra sövmüyorum.
Mutluyum çünkü gerçekten değerli olan kişilere önem veriyorum. Bir obje olarak ele alırsam , fikir sahibi olabilmeyi mal sahibi olabilmenin önünde tutuyorum ve bu sayede nefsimi saçma sapan mevzulara salmıyorum, dizginleri elimde )
Genelde mutluyum. Küçüklüğümden bu yana değer vermenin ardından yaşadığım hayal kırıklıkları da oldu tabii ki ama değerli olan ve hâlâ hayatımda olan kıymeti devam eden hatta artan şeyler, insanlar var.
Galiba evet. Değer verdiğim şeylere gerçekten değeceğini düşündüğüm için değer verdim. Şu an pişmanlığını yaşamıyorum. Sonrası için de yaşayacağımı sanmıyorum...
Ben birisine değer verdiğim zaman onun kötü şeylerini hiç görmem yani gözüm görmez hep etrafımdakiler tarafından uyarılırım. Birkaç arkadaş verdiğim değere değmezmiş gerçekten. Kolay kolay da kimseye değer vermem o ayrı