Bunu bana söylemesine gerek bile kalmayacak insanlara güvenirim ancak. Onlarda bir elin parmağını gecmezler. Şüpheci bir insanım. Genelde şuphelendiğim konularda çok fazla yanılmam. O yüzden de hemen güvenmek çok zor oluyor. Güven çarşıda pazarda satılan bir şey değil ki herkese güvenelim. Kolay kazanılan bir şey değil. Kişinin davranışları (sadece bana değil, herkese) ve bana o güveni tamamen hissettirmesi çok önemli. Bana güvenebilirsin demekle güven olmuyor. Söylediğim bir söz, ya da özel bir durumu başkasına emanet ederken tabi ki dikkatli olmam lazım
Bunu söyleyene değil de gösterene inanırım ben. Kimisinin sözleriyle gönlü bir değil çünkü. Kimileri yardım ediyormuş gibi davranır ama altında başka sebepler vardır. Hiç kimsenin iyiliği karşılıksız değildir bana göre. Kimileri ego tatmin etmek için, kimileri kendini başkalarına iyi göstermek için, kimileri ise ileride “ben senin için şunu yaptım” demek için iyilik yapar olmuş. Bana güvenebilirsin diyen birinin sözüne inanmıyorum, bunu söylemek yerine kendi davranışları ile ona güven duymamı sağlayabilmesi benim için daha özel.
Biri esasen bu minvalde konuşuyorsa özellikle güvenmem, hatta bir insan en çok hangi içerikli cümleyi kuruyorsa o içeriğe bilhassa güvenmem, misalen, her laf arasında sen benim başımın tacısın diyen akrabam en büyük hain çıktı gibi gibi gibi. Daha çok sessiz, sakin insanlar samimi ve güvenilir oluyor, net...🦄🍀🍏⭐❤️
Lafa çok bakmıyorum, ki bunu diyen insanlarda genelde asla güvenilmemesi gereken kişiler oluyor. Bu yüzden tamamen karakter yapısı göz önünde bulundurulmalı, herkesin ağzında aynı cümle, peki herkesin kalbinden geçen ne? Önemli olan bu işte, kalbindekini dışa ne kadar yansıttığı ya da olduğu gibi yansıttığı…
Hayır güvenmiyorum, hayirdir aynı ana bababadan mi olduk sebep nedir? Gerek yok yeni insanları hayatıma almıyorum zaten, eski dostlarım da güveniyorum ki yanımdalar.
Lafa bakmam. Ama siz bana guvenmeyin. Benim ne yapacagım hiç belli olmuyor. Kendisini aldatan bir insan size neler yapar siz düşünün. Asla yapmam dediğim nice şeyleri baya baya keyif alarak yaptım 😀
Güvenmem. Sözlerin samimiyetine inanmıyorum. Bana güvenebilirsin, ben seni hiç üzmeyeceğim vs bu sözler sadece lafta. Davranışları da bu söylediklerini destekliyorsa o zaman güvenirim işte.