Sevdiğimiz insanların, sevmediğimiz huylarını ne yapmalı? Değiştirmek olmuyor çünkü huylu huyundan vazgeçmiyor. O kötü davranışlara katlanmakta zor ve yorucu oluyor.
Aslında böylesi de şiddet türü değil mi? Psikolojik şiddet sanki... Karşısında savunmasız, zırhsız kalmak ürkütücü. Onunla olmuyor, onsuz hiç olmuyor. Neresinden tutsan elinde kalıyor. En iyisi koparmak zincirleri. Unutmak da cezası olsun...
Sevdiğiniz insanların, sevmediğiniz özellikleri ile barışık mısınız?
Sevmediğim davranışlar genelde zarar verici davranışlar oluyor. Belli materyalleri geri dönüşüm kutusuna atmamak gibi, biriken atıkları dönüşüme atmak yerine çöpe atmak gibi, kedilere mama kabı olarak kullanılacak plastik kapları ve köpeklere su kabı olarak kullanılacak olan şişeler bir yerde toplandığı halde bilerek atmak gibi, sünger kapları sırf biriktirilmesin diye kırıp eti çıkartırken kırıldı yalanı söylemek gibi, parası varken vermemek, imkanı olduğu halde almamak gibi, kendi hataları yüzüne vurulunca susup yine de ertesi gün aynı sorunlardan konu yaratmak aynı şeyleri tekrar tekrar söyletmek zorunda kalıp vakit harcatmak ve suçlusu senken olayların sırf başkaları seni iyi bilsin diye öbür tarafı iftira atmak pahasına, itibar paralamak, varlık karalamak pahasına, çarpıtarak anlatıp kötülemek gibi. Kötülüğü dokunup, biz bir şey yapmadık diye çevreye yalan söyleyip, sonra da bu dediğine inanacak kadar şizofren olmak gibi. Kendi hiç öyle sevilmemiş diye eve gelen kediyi kıskanmak ve karda kışta sokağa atmak gibi. Bunları şimdi topla, hangisi ile barışmak? Or*spu çocukluğuyla mı? Sadece bir süreliğine bile olsa buna maruz kalmaya mecbur kalırsın. Kimse kimsenin kötü özellikleri ile barışmasın.
İnsanları olduğu hal ile sever ve kabul ederim. Biri vardı mesela ortalığı s*kerdi, diğeri piyasayı. Ama herkes bunu bilir ve onları öyle sever ve öyle kabul ederlerdi. Yine eleştirirsin. Ama bunlar dürüstçedir. O* çocukluğu, değil.
Değişim her ilişkinin içinde hem olmalı hem de olmamalı yani şöyle ki hayatına aldığın insan bunun adı ne olursa olsun kanka, dost, sevgili, aile, eş fark etmez... Değişime açık olmayı bilmeli bu benim huyum demek biraz gerçeklerden kaçmak ve rahatım bozulmasın demek gibi geliyor. Tabiki genetiksel kalıntılar ve küçük yaşta edinilen karakter yapısı üzerine değişimden söz etmiyoruz burada onlar değişme kapalı olmalı fakat insanlarda şöyle bir durum söz konusu yanlış davranışları huy olarak gösterip beni böyle kabul etmeli diye sağlıkız bir düşünce hakim... Düşüncesiz, karşısındaki önemsemeyen yaptığı olumsuz davranışların etkisinden bir haber empati yoksunu bir eş, dost ya da sevgilinin hayatına katacağı ne olabilir ki?
Seviyorsun diye huy adı altında enerji sömürümü ve ruhsal açıdan rahatsızlık verecek bu tip söz ve davranışlara sessiz kalmak, seviyorsa kabul eder beni diyecek kadar sığ düşünceler içine girmiş beleş sevicilere dur demeyi ya da git demeyi bilmek lazım. Hayat üzülmek üçün gerçekten fazla kısa hele ki üzüldüğün kişiler vahşi bir Aslan misali avına odaklanmış egosunu ya da kibrini doyurmak tan başka bir şey düşünemeyen bir yabaniyse ne yaparsan yap nafile.. Ceylan olup o Aslanın pencesine düşmektese kartal olup yalnız uçmayı denemek daha güzel.
Bir insanı seviyorsan zaten onu olumlu ve olumsuz tüm özellikleri severseniz. Artık ya da eksi fark etmez. Benim içinde öyledir. Burada benim için önemli kriter nasıl bir insan olduğudur. Yani çevresine, doğaya, hayvanlara ve tüm canlılara karşı olan tutumu önemlidir.
Tabi birini seviyorum diye katil olsa bile savunurum anlamını taşımıyor. Benim için antipatik özellikleri her türlü tolere edebilirim. Böyle konulara çok fazla takılan biri değilim genel olarak zaten. Gönüller bir olsun yeter ki.
Sevmek aynı zamanda bir tahammül sanatıdır. Hatta görmezden gelme sanatıdır. Sevdiğin insann aslında sevmediğin birçok özelliği, davranışı, alışkanlıkları vardır ama sevdiğimiz zaman algıda seçicilik devreye girer. Güzel yanlarını görür ve seçer bilinç altımız. Ve birgün sevdiğimzle sevgi biter de yollar ayrılırsa birden bire o görmezden geldiğimiz şeyler gözümüze batmaya başlar. Ben bu adamı/kadını nasıl sevebilmişim diye sorarız kendimize. Ama sevmek böyledir işte. Sevmediğin özellikleri görmezsin bile.
Sevgime bakarım önce ne çaplı diye. Sonra da onda sevmediğim huylara bakarım bir güzel. Hangisi daha ağır geliyorsa ona göre davranırım. Çok sevsem de tolere edemeyeceğim şeylerden değilse tabiki bunlar. Sonra gereken neyse onu yapar çekeceğim acıyı da bunu yaparken göze alırım.
Bir ilişkiyi yürütmenin püf noktası buna göstereceğimiz sabır ve hoşgörüde saklıdır. Nitekim ; Erkekler konuşmayı çok sevmezler, susarak rahatlarlar. Kadınlar konuşmayı severler, konuşarak rahatlarlar. Biri konuşmak ister, biri susmak. Erkekler sakin yapılıdırlar. Kadınlar aceleci ve sabırsızdırlar.
Doğru davranırsak zıtlık hayatımızı güzelleştirir.
Eşimizde sevmediğimiz özellikler olabileceği gibi , sevdiğimiz bir çok özellik de vardır. Onlara odaklanmak en doğrusudur.
Evet, önemsediğim insanların hoşlanmadığım huylarını tolere edebiliyorum. Kimse dört dörtlük bir uyum içerisinde olmuyor. Karşılıklı olarak birbirinin sivri yanlarını törpülediğin takdirde ortada bir uyum oluşması mümkün oluyor ancak. Bu yüzden bir şeyler göz ardı edilir, bir şeyler konuşularak halledilir vs…
Selam.. Sevdiğim insanları oldukları gibi kabullenir öyle severim.. Fakat çok rahatsız edici ve zarar verecek bir noktadaysa bu tutum ve davranışlar, o zaman işin tadı kaçar.. Uyarıp düzene sokmaya çalışırım fakat kalıplaşmış durumdaysa değişmesini beklemek çok yersiz olur.. Bu sebeple bile isteye zarar veriyorsa karşı taraf bize, uzaklaşma taraftarıyım.. Keyifli günler..
Bir insana sevgi/aşk duyduğum için normalde başkalarında çok tavır yapabileceğim nitelikleri dahi hayranlıkla algılıyor oluşuma diyecek söz bulamıyorum👍😄👍😄💓💓
Evet ben kotu huylarina ragmen seviyorum bazi insanlari hemde cok seviyorum tipki kaktusleri dikenlerine ragmen sevdigim gibi. 🌵 Benimde kotu huylarim var: inatligim, cabuk sinirlenmem, bir sey mi oldu dendigi zaman yok bir sey deyip triplenmem gibi. Zaten mesele birini severken her seyine ragmen sevmek asil o zaman sevmis oluyoruz. 🌸
Kimse mükemmel değil, ben de değilim. Sevdiğimiz insanlar bize değer kattığı , artı yönleri eksi yönlerine göre daha fazla olduğu, sürekli olmasa da çoğu zaman mutluluk verdiği için hayatımızdalar. Bu artı yönler için eksi yönlere tahammül etmem gerek diye düşürüm hep. Çünkü benim de sevilmeyen bir çok özelliğim var evet kabul ediyorum☺️
Sevdiğim insanın sevmediğim özellikleri elbette olacak. Hatta sonradan da değişebilir. Ben de bu durumda onu çekmek yerine taşeron hizmet alıyorum dışardan :)
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Evet, sevdiğim insanı her haliyle severim ve değiştirmeye kalkışmam.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sevmediğim insanlar kendini uyanık hissedenler. Mesela her görüşüne bir erkek hesabı beğeni atıyor bu sayede popüler olmaya çalışıyor. Çıkar ilişkileri vs. Bir de ekşi veren olmalı ki dengelensin.